Random Thursday: Raya Pertama, Kedua & Ketiga

 
Raya macam tak raya je -___-
 
Raya Pertama
 
First day Raya bangun lambat. menunggu turn mandi, I sampai ke tengahari hokey. tengah syok sabun sabun, dengar orang bagi salam. oh shit
 
 
 
 
I dengar Ocin dah gelak gelak kan I dah cakap I taktahu nak keluar macam mana. takpe I kan bijak gtew. so I dig mesin basuh , memang kebetulan ada sebeban baju kotor. so I pun sarung je lah. gila kau nak berkemban depan ratusan umat manusia. hahahaha pastu keluar cuma cover rambut je sambil buat muka tak bersalah. kantoi la anak dara bangun lambat. eh?
 
Ocin selalu awkward bila family I datang. dia join I nyorok kat dapo hahaha. sebab sekali datang 5,6,7,8 kete. wahduh, rumah kecik oi. takde tempat bertenggek. see tetiba rajin tolong cuci gelas. selalu gelas minum sendiri pun takmau cuci. kikiki.

 

kami dok kat pintu dapo dah ni. better than bertenggek atas tong gas hahaha

maira macam nenek kebayan

ehemmm mahsyuk nampak

tengkiu uncle :D
 Patutnya malam tu pergi umah kazen I ada open house. last minute tukar plan balik kampung Damansara. I tak suka lah benda last minute macam ni. kelam kabut sebab bawak budak kan. nak siap kan barang barang lagi, tukar pampers blablabla. tertinggal susu. last sekali handphone I tertinggal. I nak nangis hokey. Tak pernah berjauhan dengan handphone. so takde gambo beraya dengan family Damansara -__- sampai rumah around 11.30pm jugak
 




Raya Kedua
 
I cirit sepanjang hari.T_T help I benci lah cirit waktu sarat ni. I dah confuse ni angin ke nak meneran ke nak beranak ke . huwaaa
 
Tapi I tau kalau pergi klinik pun takkan ada ubat. Paling kurang pun dia bagi refer spital untuk masuk air. so I pasrah je lah. I siap lelap kat jamban lagi. Boleh imagine letihnya macam mana? sebab tu lah orang boleh lelap lepas meneran beranak, berak pun dah penat inikan pulak beranak. hahahaha
 
Dalam masa yang sama bebudak demam. Lihin start selsema. sebab banyak minum air batu lah ni
 
Raya Ketiga
 
I dengan Ocin dedua tidur awal. I keletihan ulang alik jamban. Ocin tu kenapa entah. lepas tu dia bangun awal untuk Isya' kot. then around 5am dia kejut I ajak pegi klinik. Kesian Lihin hidung sumbat. sesambil tu dia ajak lepak mamak. I kejut Mak, dia terus nak ikut jugak. rindu mamak hahahah
 


baju from Jogja. hari tu try okay ni sendat pulak -_-
 
Pergi Mediviron tutup. erk okay. Pelita pun macam baru bukak pintu so kami pergi Al-Jasra je. balik tu singgah Idham ,Poliklinik, Wan Julia, semua still tutup. hadoi. dalam hati I dah cakap ni kalau sakit macam nak meneran kena terus pergi spital lah jawabnya



Siangnya Ocin dah masuk 'second office' dia tu, I pergi Carefour dengan Abah. borong susu dengan pampers. beli sekaligus senang. carik selipar Maira , susah betul. kaki dia kan mix kaki Mommy yang panjang and kaki apak yang lebar. tembun. susah carik size. nanti nanti je lah


Lepas solat Jumaat, Abah dengan Ocin pergi workshop. service apa yang patut. kete I kan pelik, bila jem je temp naik. bahaya okay. kang jem kat highway kete berasap ke nak buat macam mana.


 
Malam tu I beraya rumah Mak Ndak. Ocin masih 'berperang' di cc -__- ko ni memang perang takde cuti raya ek?  sedap Maira tidur di pangkuan Nanny.
 
Bagus perangai Mommy pakaikan anak baju macam tu pergi beraya. hahaha Si Maira ni kuat berpeluh.
 


I risau pulak Lihin ni macam tak tahu segan dah. pergi rumah orang, nampak mainan terus main. cubalah pemalu macam Mommy -___- bab mainan okay lagi, bila nampak peti ais orang dia bagitahu nak air sejuk -___- hoi. thats why lah I bercinta nak pergi rumah sesapa. rumah sedara okay lagi kot. 
 

self service je amek mainan
 
Itu je cerita setakat 3 hari berhari raya 

Comments

  1. Hectic betul eh beraya dengan anak-anak kecil ni.. hahah.

    ReplyDelete
  2. mak aihhh ramainya family u yang..maira tido peha gebu betul ni..geram nengok..mehlah bawak dia datang umah i beraya yang oii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa itu kalau Reen jumpa Maira, mmg sah kena cium pipi gebush tu!

      Delete
    2. haah memang ramai T_T sedara mak i ramai semua dah bercucu cicit

      Reen: hahahah

      Delete
  3. Ya Allah.. Comelnya Maira..! Seronok Reen tengok sis gn anak2.. Hihi Reen dan hubby masih menanti rezeki zuriat..

    Btw, Selamat Hari Raya..! 😜

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka baby girl ye. insya Allah , Allah lebih tahu masa yang sesuai dear.

      selamat hari raya jugak

      Delete
    2. Hihihi aa ske bby girl.. Boleh dress mcm2.. Cme dh beso nanti pening jaga. Risau org mengorat! Hihihi

      Xkesah mana2.. Janji ade. Aamiinnn..

      In sya Allah.. Terima kasih! :D

      Delete
  4. kami pon dok flat tp bl ry smggu cuti smggu gakla bpindah randah umah mak n mertua...hahaha...umah sndiri xda kuih ry apa pon.smua buat n beli letak umah mak n mertua.
    Eh...thn lps abah Aqil excited nk beraya kt flat siap psg pelita gitu...kah3
    http://storymoryluahanku.blogspot.com/2015/06/hari-kurang-kata-kata-abah-excited-nak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe wah meriah tu beraya beramai ramai

      Delete

Post a Comment