Review: Hotel Sentral Melaka

Hi korang
 
meh kita buat review secara ringkas pasal hotel ni. kenapa ringkas? sebab gua tak amek gambo sangat. busy dok amek gambar si kenit dua ketul je. bila lagi nak suh dia pakai baju melayu + sampin and baju kurung kedek kedek kan. hahaha
 
Okay supposedly I pergi ke Mahkota on 16/7. Tapi Ocin sesuka tukar date nasib lah tak bayo lagi. kelam kabut cari hotel-family room
 
RM 197.10 exc taxes
total RM 210.xx . deposit RM 50. actually first time I check in ada coins macam kelaka pulak
 
credit: booking.com
 
 Kami sampai ngam ngam 2pm terus check in. everything was smooth. Tak silap I dulu ada bell boy ( and I lupa bagi tips) but this time I tak nampak pun, maybe tak cukup staff lah kot. musim cuti kan
 
Kami dapat tingkat 7 bilik no 3
 


 
 





 
Macam biasalah amenities
 
soap
shower gel
shampoo
shower cap
sanitary pad plastic
 
Kemudahan dalam bilik
 
sejadah
hanger
safety box
hair dryer
fridge
kettle
mineral water
lipton tea
nescafe
creamer/sugar
 
Bilik takdelah sebesar Hallmark tu, just nice lah melainkan korang memang plan nak suruh anak anak lumba lari dalam bilik. hahaha oh btw fully carpet so selesa lah nak solat pun okay

 
Esoknya kami pergi breakfast lambat jugak lah 8,30am. sini tempat makan dia agak terhad maybe sebab banyak group. yelah harga murah , location strategic haruslah penuh kan.


 
Pada I banyak jugaklah makanannya. Abah memang suka hotel ni dok tanya bila nak repeat. Tapi hari tu I dok tengok harga mahal je. this time dapat murah, suka lah Abah. hehehe
 
Menu
 
Nasi Lemak
Mihun
Nuget
Telur Setengah Masak
Scrambelled Egg, beans
Mee
cereal
roti bakar dengan 3 spread
banana cake/choc cake
pastries
salad
watermelon/honey dew
orange juice/plain water/coffee/tea

not a good combination, trust me T-T






woi berselera betoi makan

nak kena selfie dengan anak dara ni. kang dah besau mana nak selfie dengan Mommy lagi =p


lepas makan nak jalan jalan
 
overall okay. yang tak best ialah parking space. kalau korang keluar malam, balik tu kompem takde tempat parking punya. dia ada sediakan space kat belakang which is agak jauh untuk mak buyung and orang tua menapak. memula I curious jugak selamat ke tapi of course lah ada security yang datang round naik motor. plus yang park situ semua kete besau ye; Velfire,Skyline. so kalau orang nak rompak mestilah kete besau dulu ye tak? ahahha
 
selain dari limited parking space, cafe dia pun agak comel. so korang dah makan tu cecepat naik bilik ye. bukan apa tak selesa lah orang dok perhati je T_T  and swimming pool dia lupa pulak nak amek gambo. tak best pun. sangat kecik and untuk adult je. meaning kalau kids nak mandi silalah pakai pelampung.
 
can't complain much, since harga memang sangat affordable kan?
 
Nak pergi cruise boleh napak je. ada resto 24 hours mamak kot, macam baru bukak berdekatan. sangat senang nak kemana mana
 
okay melambung tinggi pulak I buat review percuma. ahhaa next check in kena tunggu lepas beranak lah. huwaa rindu nak tdo hotel T_T
 
*notakaki: tahukah anda, I makan 2 biji telur separuh masak, 2 bowl coco crunch, honey dew, orange juice and mihun lepas tu I cirit birit. ahahha thats why I cakap not a good combination -__-


Comments

  1. ok nanti nak pergi melaka tahu dah nak pergi hotel mana..nanti bagi no contact ye yang..hehe u kalau selfie ngan anak macam adik n akak je tau

    ReplyDelete
  2. bagus jugak ni. hari tu pergi melaka duk Hatten. pun cam tuh gak rege dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak penah dok sana lagi. sana mesti lagi best sbb connect dengan mall terus kan

      Delete
  3. Salam, erk takutnya bab budak kecik nak mandi guna pelampung tu..buatnye terlepas, dah lah kat kolam dewasa..huhu, tp breakfast nampak cam best sbb banyak makanan, hahah

    ReplyDelete

Post a Comment