Family Day 2017

Lihin and Maira

 
Having you in my life has been a rollercoaster ride since day one but I never regret any second of it.
 
his 3rd day
 
 
 
 
I tak boleh lah T_T makin dekat due date, makin rasa pilu. I kesiannnnnn sangat kat Lihin. tahap kesian sampai I taktahu nak gantikan masa yang hilang dan berlalu pergi dengan apa? patut ke I serahkan semua gaji kat dia T_T hoi mana boleh
 
kalau dah termarah tu lagi lah. lepas je marah I rasa nak hantuk kepala kat dinding. so far belum buat lagi sebab I nak pakai lama kepala I ni. -,-'' tapi macam tu lah perasaannya.
 
Kekadang kalau dah TER marah dia semalam, paginya mesti I tanya
 
"Abang marah Mommy?"
 
dia jawab sambil senyum
 
"takde"
 
ya Allah sucinyaaa hoi. benda tu lagi lah merobek hati I T_T budak kecik memang hati suci kan. hurmmmm
 
after few hours keluar perut Mommy
 
Maira, she is our puffy pie, such a sweetheart. garang dia mengalahkan abang. menjerit, geram gigil gigil, lepuk muka orang, jeling tapi ada sifat loving dia ( masih gegirl lagi) kalau Abang nangis, dia datang and tepuk tepuk. kalau Abang baring kat pangku dia, dia bobok . phewww
 
Dia ni jarang kena marah. maybe sebab dia kecik ( beza setahun je pun) and dia gegirl kot. selalu jadi mangsa amarah si Abang lah T_T selalu kalau Ocin geram dengan dia , Ocin cakap
 
"haishh nasib kau kecik lagi"
 
hehehe kalau dah besar, sanggup nak lepuk ke? sekali dia senyum, melting. same goes to Abang, kalau nak marah, hanger dia tak boleh tengok muka. tak sampai hati
 
 
ahh how people can beranak banyak banyak. macam mana you all bahagikan kasih sayang equally? sebab I am the only child in my family, so I tak tahu rasa berkongsi kasih. Ocin pulak anak bongsu and dia bukan family type, so I guess dia pun takde perasaan sangat. plus umur dia dengan siblings dia jauh beza.
 
Kami tak tahu nak selami hati bebudak ni :( apa lah dia rasa ?
 
Tapi I harap I ( and semua dalam rumah tu) dapat berlaku adil agar takde sapa yang terasa, agar semua tahu kitorang sayang dia. gila kau tak sayang >,<
 
 
scheduled entry
020816


Comments

  1. Dear, leh Reen tanya sikit...? Berapa lama u tunggu period delay untuk buat pregnant test..? If u don't mind to share.. :D

    ReplyDelete
  2. i hope i have 3 kids same like u beee..:(sedih campur gembira baca entry you

    ReplyDelete
  3. Have a safe delivery dear...I terjmpe blog u ni masa u cerita kes u bersalin Ank first.. SBB kes kite hmpir serupe I second tear deg. Beb

    ReplyDelete
  4. mek pun same, yang preg 2 bulan ni pon dh rase brslah dengan ank sbb mek slalu letih time dia ajak mnyembang n nk brgurau --' oiii pilu hatiii.

    harap anak kedua ni cepat keluar, besar same2 so mek bleh spend mase dh :)

    ReplyDelete
  5. sapa tak syg anak kan.... marah2 tp pastu nyesal... mule lah peluk cium anak tuh... itu kalu akak la kih3

    senyap beberapa hari akak ingat dh bersalin tau... moga di permudahkan ye

    ReplyDelete
  6. biasanya kita marahkan anak2 lepas tu rasa menyesal... klu x marah naik tocang pulak anak2.. gaduh sesama.. baik pun sesama... alahai anak2... cepat sangat membesar...

    ReplyDelete

Post a Comment