Family Day 2017

Makanan di Al-Islam Hospital


Holla uolls

I nak share gambo makanan kat spital. sebab hari tu I dok google, takde sorang pun update bab makan. hoi makanan penting tau, hehheeh

Ingat tak yang dorang tanya I nak makan apa tu ? ada 2 pilihan, Nasi Putih + Ikan Singgang  or Nasi Tomato /Nasi Jagung + Ayam Masak Merah. Gigihlah I pilih Nasi Jagung. dah terbayang bayang. sekali ceh gua czer, dapat bubur ja

Untuk brekfast katanya ada 2 pilihan. Lontong or Roti sapu butter tu. I pilih roti je. lepas beranak makan lontong macam seram je hoi. tapi for czer memang roti je lah pun

1 ) Day 2 (Breakfast)

Roti 2 keping
Jem Strawberry
Marjerin
Choc Drink
Nestum





Day 2 (Lunch)

Bubur
Ikan Singgang
Sayur Kacang Rebus
Epal Hijau


Day 2 (Dinner)

Bubur
Ikan Goreng (ikan apa entah)
Brokoli + Bunga Kobis Masak Air
Tembikai


Ikan apa ye? Takkan Keli kot? -,-


For 3rd day, I tak ingat lah optionnya. Tapi I pilih Sanwich Ayam je

Day 3 (breakfast)

Sandwich Ayam
Choc Drink
Nestum


Woi sandwich dia sihat walafiat sangat. Tapi I tak berani nak makan macam ni bila sampai rumah. kaya dengan mayo, salad, tomato etc etc . rasa macam ada telur? yummyyyyy


Day 3 (lunch)

Ayam Blackpepper
Sawi Putoh Tumis Air
Epal Hijau


fuhh fuhhh Ocin dah bising nak check out cepat pun I tetap nak menikmati hokeyyy . ayam



itu je lah yang I sempat makan. oh actually first day dia ada bagi I meal but since I takleh makan. Lihin and Maira lah ynah habiskan

the =n, I dengar dia bacakan menu untuk orang yang bar masuk. Nasi Ayam or Ayam Goreng Kunyit. mak oiiii dappnya.

pastu menu untuk Ahad pulak

Nasi Beriyani

woiiii terliur guwaaa

sekian

xoxo

Jemput baca : Pengalaman Bersalin 

*untuk minum petang, takde pulak dia tanya I nak makan apa. tapi yang dihidangkan sama dengan bekpes ; roti dengan marjerin tu. heheh kenyang jugak tu. kalau spital Ampang biasanya bagi kuih. hoi nak kuih. 

Comments

  1. Replies
    1. taktahulah bee . tapi panjang semacam je? ke i yg tak penah tgk ikan panjang? hahaa

      Delete
  2. BHahahah...terbaik la entry pasal menu di kala berpantang. Bikin lilih air liur jer wpun yang baca ni org yang dah berpatang 4 tahun lepas. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah bila up kat IG ramai terliur. padahal sama je dengan makanan orang biasa kan =p maklumlah kalau tak pantang kita carik pizza je =p

      Delete
  3. gitu rupanya makanan kat hospital.kita pulak terliur tengok makanan kat hospital ni.makin lama makin mewah makanan lagi2 gambar yang last tu xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh kan. dulu typical sangat nasik bubur lauk biasa biasa. skrg lagi mewah dari mknn rumah

      Delete
  4. heheh..lepas nikalau ngandung nak jugak kat sini.sodapnyo lah hai...ni kalau lauk sedap sakit czer pun lupa dah kan yang..org dulu2 kalau lepas operate jgn mkn ayam.or telur bagai..hehe skrg mana ada dah..alaaa doc pun ckp makan je kan...so kita belasah je lah kan..bytheway mcm mana skrg?sakit lagi x ...update ya perkembangan terkini di rumah...take care yang

    ReplyDelete
  5. sedap2 jg makanannya..sandwich ayam tu trbaik..

    ReplyDelete

Post a Comment