Family Day 2017

Office Raya Makan Makan

Holla you alls
 
Today office I buat makan makan for Raya tau. Kebetulan office Ocin pun sama. so gigihla gua bangun awal meng-iron baju. awal tu pukul 7am. kahkah. selalu kalau tidur lepas Subuh, 8am lah baru bangun
 
Memula nak pakai hitam bersama. sekali cardigan dia mana entah. so I try lah pakai baju peplum bridesmaid ni. muat just nice, pakai dengan seluar. alaa kang pakai jubah nak kena sarung seluar jugak. maklumlah naik motor. hahaha
 
 
 
 
Ocin terkejut beruk, dia kata I macam TELETUBIES. kuang ajaq tau. Tapi I dah siap belit shawl so malas lah nak tukar. grr.
 
Ni ha bajunya. kuang aja cakap I teletubies. tetiba terbayang bayang. huwaaa.
 
btw kalau nampak apa apa yang pelik, itu kedutan baju ye. baju ni tebal , tak jarang :D
 Today our admin MC, so I kena jadi runner sana sini. dah lah asyik rasa nak poo poo je. Manager I siap pesan please jangan beranak today, sebab busy. hahaha Nasib baby dengar cakap. Nanti Mommy upah ye sayang :D meh cepat cakap nak womb service apa. I claim kat manager =p hahahaha
 
satay order dari sini. ramai cakap okay okay. so okaylah ye. thanks bagi extra Nasi Impit

I tak minat kuih ni tapi colleague I cakap tak sedap

thumbs down









 


Sejak kerja sini lah baru I makan carrot cheese cake. hahaha and taktahu kenapa today rasa macam makan terjilat jilat pulak. tapi time I nak time tu lah kek habis -,-'' grrr
 
Office kami akan buat quaterly tea party. Every 3 month celebrate birthday. so this time gabung dengan Raya Makan Makan sekali. cantik kan cake dia. 3kg RM 313 kot.
 

The Party Begin


Mak Buyung kan terkedek kedek beratur. so satey ayam dah habis :( huwaa gua mana makan beef. Takpe lah bantai je lah
 
Nasi okay je lah. Ayam sedap not too spicy. 


 
 
Meanwhile, I saw Ocin's post on Facebook
 
 
 
-_____________________-''
 
xoxo

Comments

  1. dik kalu lps subuh tido kul bapr pg keje? jelesnya akak baca....

    tak la mcm teletubbies tp sbb perut tu kan muncit itu mcm cumil2 gitu kebetulan baju kosong kan heheh... tp akka tgk ok pe...

    satey tu menggoda nya dik oi... makanan lain tak berapa minat...

    nampknya mmg peminat power ranger tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah dah sah pegi keje lewat. kekadang 8.25am baru kuar rumah

      Delete
  2. last perenggan ue memang lawak la babe ! ocin ni memang bnyk akalkan?

    Mek mase mjlis raya hr tuh tak leh nk blah dah cici oiiii. bau makannn tu ya Alllahhhhhhh... kalau ingat nak muntahh. ok dah, habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk ocin tu mmg. err bau makanan muntah. mek ada ada apa apa ke ni? ehem

      Delete
  3. cantik alas meja tu..and the foods are very tempting..nyum, nyum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe khas untuk makan makan. kalau tak duduk dalam cabinet je lah.

      Delete
  4. heehhehe..lawaklah ocin tu yang...bytheway...u look gojes sgt dengan baju tu..biarlah ocin kata teletubies ke...u still beauty young lady tau

    ReplyDelete
  5. Comel yer perut mommy cici ni...serius comel...alahaiiii kasi aura byk2 sikit nak preggy jugak...lama dah tak kembung perut ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaha nak kembung ye. amin Juju. moga dimurahkan rezeki. sekarang ni masa bawak abam Qi jalan jalan dulu kot +p

      Delete
  6. meriah menu...
    sedap mak buyong layan menu raya... hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee bab makan mak buyung paling sonok. bab ngemas tak best. penat oi

      Delete
  7. kesian plak tgk si kuning ngan si merah jambu...eh merah jambu? dah folo n masuk dlm list utk blogwalking
    Mak suruh terjah kat sini..Kenapa Tiada Warna Merah Jambu di Terengganu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe okay sat na nak jalan jalan ke sana pulak

      Delete
  8. Aduhai! Gambar yang last tu kelakarlah. Sebiji serupa ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment