paedophille

 
 
Holla
 
You all follow tak page Syed Azmi ni kat FB? I suka cara penulisan dia. and dia pun banyak viralkan kalau ada apa apa tak silap I.
 
so hari ni tengah scroll scroll terbaca yang ni.
 
kalau korang rajin membaca silalah baca ye. panjang benau ni
 
 




 

 
 
 
 
I'm a mother, too. I faham lah perasaan Mak dia. yelah benda macam ni selalu je dengar sebenarnya. Tapi sebagai Mak, mestilah taknak benda macam ni terjadi kat anak kita ye tak? boarding school ke tahfiz ke apa ke, mesti ada sekor dua yang pelik.
 
I tak pelik dengan lesbo/gay. I selalu anggap benda tu remeh je. Kalau ada kat depan I pun I takkan pandang pelik, Tapi when it comes to physical abuse /sexual abuse /touch private part, hoi sensitive duh!
 
Tak patut management sekolah tu buat macam tu. attempted to liwat not considered as liwat? woi mana boleh?
 
yelah kat court ni semua benda akan diputarbelitkan. kita /lawyer kena pandai bercakap lah. and kalau dah sekali sexual abuse, mana boleh ditempatkan di tempat yang sama. takkan lain dorm je, macam jauh sangat pulak dorm tu. semuanya next to each other. buang lah sekolah, tindakan displin ke apa
 
I tengok kat komen, semua insist nak tahu nama sekolah or sapa principal dia/ who the heck is well known ustaz tu? sepatutnya memang kena tahu lah. tapi tu lah Syed Azmin and that poor mother pun kena jaga privacy jugak. tak boleh sewenang-wenangnya mendedahkan identiti lagi lagi kalau kes ni dalam siasatan kan. hurmmm
 
kesian adik tu. trauma mesti seumur hidup. hurmmmmmmm

Comments

  1. seram kan yang..macam-macam hal...tapi kes macam ni memag pernah dgr..yang memalukan institusi agama ..adohai..minta jauh dari kalangan keluarga kita...

    ReplyDelete
  2. aaa ada baca gak kat FB. Baca mula2 lepas tu bila tekan continue reading. Oooiii makkk panjang nak matik. terus back back back dan wassalam.
    ai is pehmahlas
    dia cerita apa sebenarnya ni??????

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish awak ni kan. babab kang. kalau drama koya berapa panjang pun boleh follow *pegang rotan*

      Delete
  3. macam macam la skarang ni kan. attitude tu yg penting. skolah agama ke skolah asrama penuh ke tak menjamin jugak. mek pn skolah asrama penuh tp ade je kes lbh kurang gini berlaku in my year duk skolah dlu. hmmm, mak ayah dah lepas anak pegi sbb harap ckgu pntau, tapi ckgu pulak yg lepas tangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah sbb dah bercampur dengan kawan kawan, tengok muka yg sama setiap hari. haih. risau sungguh

      Delete
  4. akak selalu jgk baca fb syed azmi nih... banyak tulisannya yg bt kite membaca ngn tekun

    sedihnya kalau jd kt anak kite kan...
    teringat seorang anak sepupu akak yg belajar di maahad tahfiz, dia meninggal sbb kt sekolah cikgunya kata sbb jth katil tp bile tgk pada luka2nya nampak sgt mcm kene pukul... sepupu akak pun mls nk besar2kan cite, tp paling tak blh lupa abah akak cite masa mandikan arwah tu, bau harum sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Innalillah. banyak sebenarnya terjadi kes macam ni kan. kat dunia boleh lepas, kat sana nanti kena menjawab jugak

      Delete
  5. hm...sedih takut.....rasa paranoid pulak untuk future anak2 kite...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, kita as a parent mesti nak yang terbaik

      Delete

Post a Comment