Pokemon Viral


source: Freemalaysiatoday.com
 
Holla you all
 
ada sesapa yang dah terjebak dengan Pokemon ni?
 
so last Sunday , really early in the morning, contraction datang secara tiba tiba. I am so tired, without opening my eyes I dok raba raba kat sebelah lah. takdelah mengharapkan bantuan because I know he won't do so, tapi I jenis kalau sakit taknak sorang sorang. hahaha
 
bukak mata,
 
LORH, DAH HILANG
 
matik matik ingatkan dia pergi mamak for  football ke apa ke rupanya tau dia buat apa? keluar rumah at 3am , to catch Pokeball . perghh. I was like dangg, laki gua dah terjebak.

Kecoh kat newsfeed pasal benda ni. I malas nak install sebab saving space >,< and also I tak suka game yang makan data ni. so I tak terjebak lagi lah

Tapi Ocin cakap kan, pokeball ni banyak kat masjid and tokong. hahaha so pukul 3am, dia pegi kutip pokeball kat tokong LRT Ampang tu ha, and he's not alone okay. Ada lagi 3,4 kete benti tepi jalan , enjin on  dok main phone dalam kete. Ocin siap terserempak dengan member dia lagi. and kelakar je ada yang jalan sorang sorang memalam buta untuk carik pokeball

Kalau dorang nak banned, disebabkan kelalaian memang tak patut. banyak benda melalaikan okay. pergi banned Dota tu dulu. eh =p

Tapi kalau bab safety, ya betul. dorang ni tak fikir. we cannot texting while driving, so kalau nak tangkap pokemon pun memang tak boleh la gila. kang ko ram kete orang kang. pastu bab jalan memalam sorang sorang , oi bahaya la. laki ke pompuan ke bahaya. time ni lah peragut seronok cari mangsa. kaya dorang kang

and the funniest part dia kata time balik rumah jumpa satu pokeball depan pintu. hahahah I dah pesan kat Mak I , kalaua ada orang berdiri depan pintu umah, then tau lah kenapa ye.

macam macam benda pelik sekarang. Trust me, kalau dorang buat game carik Car Clow - Card Captor Sakura, gua download weh. HAHAHAHAHA. entah entah I yang merayau turun naik blok sebab nak carik card clow. hiks

okay. random sharing =p
 


Comments

  1. dear..i baca entry u sedang beratur beli ayam penyet kat pv ni...kelakar n rasa seram pun ada..actually i xtau apa punya game tu..i nak main tp cam xreti..hahaha sudahnya banyak newsfeed je...uuhu cite pasal pokemon

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha jangan terjebak babe. payah kang. err dapnyaaaaaa >,< i lunch nasi campur macam biasa . eh rajin pulak u kuar lunch

      Delete
  2. Reen dh main.. ok lah. Pastu Reen uninstall sebab hubby tak suka. Hahahaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah yeke. sebab dok leka main je ke?

      Delete
  3. mek tak install lg. tak experience sendiri lg. tak tahu cam mane nk kate. Just, kalau kate bab lalai, bnyk kot benda lain yg mlalaikan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tu la malas nak install. bagi chance kat si hero je lah main

      Delete
  4. huhhhh jam 3 pagi keluar cari spesis tu eh hahahhaha kenapa pokemon suka dok kt masjid dan tokong...sesuatu sgt game ni...hmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah memang sesuatu. tapi kalau si pemain dah alang alang singgah masjid buat solat sunat sekali kan bagus, jangan singgah je cabut sudah la

      Delete
  5. akak katun pokemen penah la tgk dulu jaman2 sekolah... game pokemon tak mo lah main, udah tua rasanya nk melayan itu sume

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sama lah kak. layan jugak katun tu walau bukan fav. skrg ni malas dh nak layan game

      Delete
  6. seluruh dunia dok gila games nih...main candy crush utk kill time...dah lapok..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu kita main candy crush jugak . lepas tu stress bila mati. hahaha kita seorang yang takleh terima kekalahan =p

      Delete
  7. Akak tahu Pokemon, Pikachu tu aje. Mende game ni akak tak install. Kalau install, mahu kena hempuk dengan suami kang. Suami akak pulak bukan kaki main game! Dia dah pesan jangan sesekali beri anak bujang sulung izin main game ni ^_^

    ReplyDelete

Post a Comment