Random Weeekend

Holla.
 
kejap je dah habis first week of August. say Holla to second week.
 
ahaa masuk bulan 8 I dah seram. siap counting hours lagi hokey. hours tau bukan days. my due date is just around the corner. semua kata tengok muka dah boleh beranak awal blablabla. cis kalau ikut kan hati I dah amek Medical Leave, tapi kesian colleague I. dia nak amek cuti senin selasa. so okay lah, I gigih jugak
 
semalam (Ahad) contraction datang menggila. every 1/2 hour. can you imagine? fuhhh
Okay, basically my Sunday biasa je spend time with family, balik hometown Abah kat Klang
 
 


Lepas breakfast, kami pergi Tesco. I beli baju baby newborn and towel. pheww nasib dapat yang murah. baju newborn memang seboleh boleh I nak carik yang murah. kalau ada kat bundle . I beli je -,-'' sebabnya nanti sebulan dua dah takleh pakai.
 
jumpa kek ni, I cakap kek birthday Abah. hahaha . pengsan lah kek sebijik RM 1

 
 

Balik hometown Abah, tengok kebun sekali. kebun menda dah penuh semak samun.Tapi dapatlah jugak Abah amek pucuk ubi dengan limau asam tu. apa entah nama saintifik dia. suka Mak sebab boleh buat sambal belachan bebanyak
 
I ingat jadah lah Lihin jadi model kat situ. rupanya
 





Ya Rabbi, anak aku -,-
 

pengsan Aunt Dina tengok


 
walahhh dapat setandan pisang. Lihin tak nyempat nak makan jugak. sakit perut baru tau



anak bujang I tak suka matahari uolls. very jaga kulit
 
Balik tu I gigih sorting booties and mitten untuk baby. hadui booties semua berlubang . kahkah. tajam jari anak anak gua. pastu macam banyak pink pink je pulak. Mak cakap okay je buat pakai kat umah. tapi sian dia T_T
 
btw yang lembu tu paling legend. sampai berjahit jahit. taktahu kenapa tu fav. macam sayang gila nak buang dari zaman Lihin dulu. Tapi Ocin tak bagi turunkan kat baby, dah 7 keturunan rasanya. hahahah
 
yang lain sama ada dah buang/hilang/ tinggal sebelah/koyak rabak

 
 
 
 xoxo
 
*notakaki: time edit nak publish ni baru 10am. cepatlah masa  berlalu gua tak sabar nak balik ni.
 
 

Comments

  1. babe, semoga selamat semuanya. mek pun duk pikir nk smbut new born no 2 ni feb 17. entah laki ke pmpuan --"

    ReplyDelete
  2. sapalah letak bunga kt Lihin tu, mesti abah dia ni..hihi..kalu Maira mesti sweet je..

    semoga selamat semuanya...

    ReplyDelete
  3. Spe la yang spoil Lihin sampai letak bunga.. Sangat comel. Hihihi jambu gitu 😉😜

    ReplyDelete
  4. omg omg dah nak dueee good luck mommyyy! semoga dipermudahkan semua ok :)

    ReplyDelete
  5. yang....i lak yg neves u nak beranak.i terfikir2 mesti entry dr u xde bila u pantang nanti..i rindu story mory u tu..bytheway...bunga kat lihin tu patut kat maira..hehe mesti comel..uuhu

    ReplyDelete
  6. Oh, tengah menghitung jam rupanya! Semoga dipermudahkan urusan kali ni ya.

    Biasalah kalau dapat diperturunkan kepada adik-adik tapi macam akak ni anak sulung dah 5 tahun baru dapat adik. Akak dah konfiden gila anak seorang aje sebab umur pun bukan muda lagi tetiba dia dapat adik! Barang-barang si abang dah selamat di let go pada anak-anak saudara pulak dah! Kenalah beli baru semuanya!

    ReplyDelete

Post a Comment