Family Day 2017

Jom Kemas Bilik


Holla you all.

Ha dalam pantang pun I gigih nak mengemas. rimas sebenarnya tak cukup ruang letak itu ini.

I ni suka baca magazine. kecik kecik pun suka baca Cleo kau. hahaha. Actually I suka semua jenis buku dari komik ke fashion. novel bolehlah, tapi I tak kuasa nak membeli. taktahu kenapa. kalau magazine suka lah. Mangga, URTV pun I sapu. kalau komik ha just named it. Ujang, Gila Gila, Geli Hati, Cabai, Lanun eh semualah. Kuntum, Ana Solehah, Solihin, Along. hahaha macam macam nama

Lama dah I dok berkeras nak simpan magazine ni konon untuk anak cucu. Tapi I macam rimas pulak. pakaian bebudak ni makin banyak, pakaian kami lagi. sampai lemari Mak pun ada baju bebudak ni. hahahaha. so I kena give up buku buku ni lah. sobs sedih tau. dorang ni 'teman' I membesar




Add caption

Bila I cakap sedih, Ocin gelak je. dia kata sapa nak baca semua tu? hurmm betul jugak. I pun takde masa nak belek buku lama. buat berhabuk je ada lah. sayanggggg sangat



Rasanya ni tak sampai suku. Banyak yang orang pinjam tak reti pulang. huwaa. I ada collect komik Doraemon, semua episod okay. pastu ex I pinjam tak pulangkan. kuajaq betul. I rasa nak pergi ketuk pintu rumah dia je nak mintak balik. ingat I beli pakai ailio? grrr collection anime I pun dia amek jugak. grrr








Ala rindu majalah Bintang Kecil. Kat situlah I mula belajo nak make up la, beli accessories la. dia punya pasal jugak lah I heret parents I pergi Girls, Teddy Tales etc etc. nak girly sangat kan. Situ jugak I belajo nak photoshoot bagai ni


Suh Abah jual kat kedai besi buruk lah esok. berapa sen lah boleh dapat. paling gempak RM 10. hehe takpelah duit jajan si Lihin and Maira.


Rindu jugak Gempak and kuncu kuncunya. dulu time sekolah rendah kalau ada event anime mesti I sibuk nak join. Nak jumpa kartunis semua. kira idola sungguhlah. I selalu hantar kad raya/ surat kat team dorang. luahan perasaan pun ada. sekarang takyah, ada FB/ blog. agagahahah.


Buku sekolah pun I jumpa jugak. ada buku Sejarah la Geo lah. Ni novel Bukit Kepong. I pitam baca novel macam ni -,-'' tapi I minat sangat dengan Bahasa.A+ student okay. kahkah. rindunya nak dapat A lagi. Ocin taknak bagi I A ke kalau I masak . Nak request lah. hehee


sibuk budak ni bebel Mommy sepah sepah


Okay dah siap. ni pun ada yang I masukkan balik sebab sayang. hahaha ala nanti bila dapat kekuatan nak jual semua, I buat lah. sobs. rasanya ada lagi 1 lemari kat rumah Rawang. huwaaa . sayanggggg


Comments

  1. Tak nak cuba jual dalam mudah ke.. Facebook ke.. Atau Ig? Tentu ada diluar sana yang minat kumpul majalah-majalah ni.

    Ada majalah yang Mommu Cici ada agak limitedkan? Yang dah tak jual zaman sekarang ni.

    ReplyDelete
  2. Babe sies kalau mek mmg tk jual sbb syg! Kan nnt bleh tgk blik pesen pesen dlu. Syggggg weiiii ��

    ReplyDelete
  3. banyak betul majalah2 lama... sama lah mcm akak dik oi...
    nk buang syg nk simpan tkade tempat...

    cuma akak majalah jaman remaja takde lah hehehe...

    ReplyDelete
  4. bee....i tengok majalah tu nostalgia giler...i dulu suka gak baca3..tapi jarang beli..kalau beli urtv oun tengok cover depan..tp ni khazanah ni..sygnyaaa beeee...huhu..suh ocin simpan kat stor ofis dia.haha

    ReplyDelete

Post a Comment