Meh Cari Hantu



Haiyak tajuk nak buat gila je. biar betul nak cari hantu

You all yang active FB, mesti perasaan newsfeed orang dok share List Hotel Berhantu tu kan. ramai yang kutuk kononnya tutup periuk nasi orang lah, tak takut kena saman ke etc. Tapi bagi I benda tu memang betul. Maklumlah tanah dia buat tu entah bekas kubur ke apa ke kita taktahu kan. tak masuk bab orang kena bunuh, bunuh diri dan bermaksiat 

*hotel je maksiat. hotel je maksiat. grrr -gua bekas pekerja hotel

*btw ada satu hotel kat KL tu yang kaler merah tu, dulunya bekas spital -,-'' haiyak

I sebenarnya tak book few hotel untuk new year and next year. haha gigih. ala I book via Booking.com , memang jenis taknak bayar dulu sebab I kan cepat berubah hati. Bila baca review + pengalaman orang terus gigil I. cis. 

I book Thistle untuk New Year, pastu I baca orang cakap tu bekas tanah kubur Jepun, terus I cancel. hahaha. kawan I sendiri cakap benda yang sama. 



I rasa paling 'meriah' and 'famous' ialah PD. hiks tapi page PD marah. katanya benda tu nonsense. yelah yang dah alami kecut perut lah. tapi apa pun, PD ni tetap jadi pilihan untuk shortgetaway ke apa ke sebab affordable and paling dekat. 

oh pastu amenda Villa kat Kelantan tu pun I dah book tau. nak cancel jugak. seram hahaha

Source: Penang Daily Facebook Page

hotel ni sebelah je dengan hotel yang I pernah checkin kat Kuantan. memang ada usha pun =.=

Ni pulak kes hotel kat tengah KL. pada I hotel mahal kot. dorang ni pun kaya gila bunuh diri kat hotel mahal -,- pilihlah rumah sendiri ke apa ke. hadoiyai dah lah dekat dengan opis gua. hahaha

Zaman dulu kala kan I suka mencari hotel. ada satu hotel di Jalan Ipoh tersenarai. I hampir hampir nak check in situ dulu nasib bajet takde. murah tau rate dia, kalau you all lalu flyover tu, mesti nampak banner dia RM 98/night.

source: Penang Daily Facebook Page

Yang ni pulak hotel kat Ipoh. Ni lah sebabnya I tak suka juntaikan kaki bawah katil hokey. terbayang ada 'benda' bawah tu. even katil I bukan jenis ada space tu, tak kira tetap takut jugak

source: Penang Daily Facebook Page

Ada banyak lagi lah yang seram.pastu dah kusyuk baca.sendiri takleh tidur . huwaa nak buat susu Ash I lari je. hahaha

Kalau pengalaman sendiri tu kat hotel/apartment tu, hurmm mostly I dah pernah cerita. tapi takpe. jom baca

1) Ocin tidur hotel PD dengan kawan kawan dia. benda tu main tv .pastu dorang tidur katil bujang himpit 3 orang okay. imagine la jantan pun takut. kalau I? tidur kat mamak lah jawabnya hahaha. 

memula balik tu dia dok sebut "kakak" je I baru nak hamun, betina mana lah korang angkut ni. rupanya "kakak" tu refering tu that thing ler. 

Ocin kata dia takut bukak mata , dah sampai tengah laut. hahaha

btw, ni cerita kat PD. boleh teka kondo mana? yang murah tu :D selalu rate dia RM 160- 2 bedroom.

2) time ni apartment kat PD jugak, Mak I kena. dari memula masuk lagi my mom refuse tidur dalam single room. single room dengan masterbed jauh . so my mom rela heret tilam tidur depan TV (dekat dengan bilik I lah)

esoknya after Subuh my mom masuk mandi. keluar je dia tanya I nak masuk ke? I cakap lah takde. Ocin pun terbongkang lagi. dah balik tu baru dia cerita dia tak sedap hati macam goosebumps je dari masuk then time mandi tu ada bunyik ketuk pintu. dia ingat Ocin nak masuk. padahal kami sedap tidur lagi. 

3) still PD, family day. ni Lihin pulak kena. kami tengah tengok tengok bilik, dia tegur "Nanny". ingatkan dia rindu Nanny kat rumah rupanya nampak 'benda' tu belakang I. pergh!. 

Balik tu dia demam (kami balik hari), 2,3 hari jugaklah . Kami bawak ke Darussyifa'. Ustaz cakap ada benda ikut dia balik. dia asyik mengomel pasal Nanny. Mak I pun dah seram. sampailah hari terakhir Mak I dengar dia cakap

"babai Nanny"

adoi. weh nasib balik sendiri. kalau kena hantar T_T

kalau nak cakap pasal goosebumps ni , I tiap kali masuk hotel memang ada seram sikit hahaha. sebab I kan memang penakut >,<

I punya taklah seseram experience orang lain, and I pun tak nak pengalaman tu. T_T

apa pun, I tetap nak check in sini sana jugak. so kemanakah New Year ini? kihkihkih

Comments

  1. Stakat mek duk check in hotel ni alhamdullah tk prnah jadi lg cm ni. Yg cite lihin tu memang seramm laa.

    Nak tau jugak villa mane kat kelantan. Villa daniella ke?

    ReplyDelete
  2. mcm2 kan cerita mcm ni...mmg hotel yg kaler merah kt tgh KL tu dulunya hospital..belum plan apa2 lg utk new year, selalunya ddk KL je..

    ReplyDelete
  3. Seramnye....ade byk hotel yg xmasuk dlm list hotel seram..kalau nak ikutkan kebanyakan hotel ade 'bende' tuh..cume cara die approach tuh je mcm mana..ade yg main kasar..ade yg bg cara lembut..tgk pada mood die gamaknye..hahahaha..

    ReplyDelete
  4. lepas baca entri ni, baru tahu rupanya banyak giler hotel berhantu kat dalam malaysia ni. huhuhuu..

    ReplyDelete
  5. saya pernah share ade satu hotel berhantu kat KB, kelantan. hehehe. janganlah tido kat hotel tu.. u boleh scroll kat dalam blog saya

    ReplyDelete
  6. huhuhu kalu iktkan kt mana2 pun ada kan... cume nk kene ngn tak je...

    sbb tu kalu duk mana2 hotel msti msk tu baca ayat kursi, paling serem nk tgk cermin time mlm huhuhu
    akak ni jenis penakut ya amat

    ReplyDelete
  7. Setakat ni bila check in hotel, alhamdullilah takde apa terjadi. Bila dah baca entri mommy, rasa seram pulak nak tidur hotel pasni 😅😅

    ReplyDelete

Post a Comment