Family Day 2017

Random: Last Day Pantang

Hari ni last day pantang. Gigihlah I bangun awal nak siapkan bekpes Ocin sekali. Blackpepper sauce habis, so I tabur lah blackpepper tumbuk tu. Ter-banyak kot. Ocin cakap berjam jam dalam jamban, terganggu nak buat kerja T_T hahaha


Taktahu lah kalau benda ni I yang first time dengar. berdasarkan komen, macam ramai mengalami. This lady komplen cakap MIL dia sumbat nipple dia kat mulut baby tu. 

Bila baca komen ramai cakap mak/MIL/nenek dorang pernah buat benda yang sama. 

Pastu ramai orang hentam tukang post sebab guna perkataan 'jijik'



I memula tergelak. Kalau I letak diri I kat tempat dia, memanglah I marah plus geli. I mean orang punya kot. Memanglah MIL kena dianggap sebagai mak sendiri. and dulu laki kita menetek kat situ jugak. Bukan I pertikaikan kebersihan seseorang. masalahnya tu anak I kan -,-''

sedangkan orang sumbat rambutan kat Lihin pun I nak marah. budak tu batuk disumbatnya jugak. and even I bagi anak anak I makan jajan, ada hadnya. Contoh hari ni makan gula gula, limit 3 biji je, esok tak boleh. tapi kalau hari yang sama ada yang sumbat dia lagi I rasa orang tu biadab. tanya lah dulu ingat Mak dia tunggul?

eh emosi pulak. hahaha oke back to the story. ada yang bandingkan dengan ibu susuan. hurmm tu dah lain cerita. tapi I tetap dengan pendapat I-geli. Tapi mustahil lah I marah marah. paling gempak pun I emosi taknak balik kampung lah kot hahaha

Okay next perkongsian daripada ibu anak 6. haaa.pasal bagi chance kat suami lepak. I sokong separuh. hahha kenapa sokong separuh? sebab kang sokong sepenuhnya laki aku lupa jalan balik rumah pulak -,-'


Akak ni dikecam hebat jugak. ramai berdebat di situ. I pemerhati je lah. 

Actually semuanya betul. kang tak dikongkong lain jadinya. lelaki ni kalau dah berkumpul, semua benda boleh jadi. bukannya nak pakai otak, dah tahu member ada bini beranak pinak nak jugak direkemen pompuan sana sini. 

Tapi kalau dikongkong pun payah jugak. Tapi benda yang beyond my control I biarkan lah. nak buat macam mana kan? curang ni, macam macam cara. hebat sangat godaan setan. eh silap. Yang HARAM tu lagi menarik gamaknya 

Happy weekend everyone. esok dah Merdeka. kahkahakah. teringat pantang Lihin, 4 hari before habis kot, gigih pergi Curve lepak. masa pantang Maira pegi Tesco lepas tu lepak Kampung Baru. la ni dok umah ja. Ocin cakap makin matang. gitcheww

korang kemana esok?

Comments

  1. Selamat hari "KEMERDEKAAN" dear! yeayy~~~ lompat bintang. Hehehe...

    ReplyDelete
  2. wah bestnye kan dah last day
    tentu dah terbayang makanan yg sedap2 ni hahaa
    anak kaknoor baru 33 hari lama lagi nak habis pantang ni

    ReplyDelete
  3. Selamat menyambut kemerdekaan....! Erm pasal isu tu, seriously ini first time dengar orang lain sumbat nipple dia. Kalau bash, ada rasa sedikit kecil hati kut sebab tu anak kita. Hu.

    ReplyDelete
  4. yeayy!!
    merdeka...

    betul tu..y part lepak tu..kalo geng y ok..oklah..tkut terlepak dgn geng y x membawa kbaikan..

    tp bg lya..bila dh ada family..apa2 pom..kelurga utama.. no need lepak2.. haha

    ReplyDelete
  5. yes dear...i xsuka kalau org main sumbat anak i makn apa2...apalagi aklau anak i xsihat

    ReplyDelete
  6. yup dapat imagine gak. memang x suka la org sumbat anak2 kita dgn junk food semua tu. btw part melepak tu memang xbape skong, melancong lagi la. hahaha

    ReplyDelete
  7. Yeayyy! Mommy dah habis pantang. Selamat bersuka ria 🤗

    ReplyDelete

Post a Comment