Random Thursday: Idea Lauk Pantang



Holla you alls

I nak share lauk pantang I. share gambo je lah, hehehe. for the first two week I focus makanan rebus je sebab baby takut baby kuning makin teruk. rebus kosong no lada hitam/halia. nasib baiklah I memang jenis suka makan sup kosong

 Ikan Bilis Goreng
Sawi Putih + Brokoli Masak Air

Taktahu kenapa I suka sangat dengan menu ni untuk pantang kali ni. ulang banyak kali hokey.


Ayam Sup with Broccoli

yang ni pun sedap. lagipun I tak suka bau/rasa rempah ratus buah pelaga bagai tu. just nice for me



Sup Daging with Carrot

daging rebus dengan daun sup letak carrot. 



Ikan Selar Kuning Masak Pindang
Carrot and Daun Kucai

Pindang ni memang masakan fav I masa kekecik so I takde hal makan. ada orang kan loya makan macam ni. hahaha. pastu gigih makan daun kucai sebab nampak ada mommy pantang ni upload kat IG dia, makan ni untuk banyakkan susu. 

pastu sambil BF si kenit sambil I bebel

"mommy berkorban tau tak. tak pernah pernah Mommy makan daun seumur hidup"

haha serious oh. selalu kalau ada kat cucur udang I sanggup tarik. kalau kat kuey teow pun I gigih asingkan. ni I makan pulak. erk tak sedap lah. jangan tanya I susu banyak ke tak lepas tu. sebab I makan sekali je hahahah 


Sup Ikan Merah
Sayur Kacang

first time makan ikan merah ni. walaupun dalam resepi punya lah meriah bahan dia lada hitam buah pelaga bagai, I suh mak rebus dengan daun sup je. pastu sayur kacang tu yang biasa punya. sebab mak lupa masakkan sayur untuk I



okay setakat ni lah makanan first two week confinement I. 

thanks for reading peeps. 

Comments

  1. Babe, sies mek snggup mkn yg sup ayam tu je. Nnt tgk post mek time pntg thun dpn pulak. Hihi

    ReplyDelete

Post a Comment