Salam Eidul Adha

Holla you all



Trafiic I sunyi je. Maklumlah I sorang je tak beraya. 

semalam I. Ocin , Abah and Maira tidur pukul 5am. Maira taknak tidur, si Ash pulak dok pee -> minum pastu meneran berak sejam pastu minum lagi. hadoi rasa nak ramas je muka dia macam santan. sebelah tangan tepuk dia sebelah tangan buat Photobook. hahaha

Gigih bangun awal jugak, paksa Lihin bangun suruh tengok lembu. ada 8 ekor rasanya . Okay kelakar baju raya tahun lepas dia dah tak muat. badan okay je, tang kepala tersekat. bak kata Dr Ong, anak anak I 'big brain' gitcheww

maka pakailah baju raya last 2 years. kepala okay , cuma senteng. sian anak aku 


I pakai baju nikah I uolls. terasa hangat pengantin baru tu. hahaa takdelah I saja je pakai sebab lepas nikah baju tu tersimpan ja. I malas nak pakai baju kurung. saja merehatkan perut/pinggang I takmau cengkaman apa apa

Tudung tu Ocin beli last week. pastu dah pakai dia tanya 

"nape tak nampak macam Nelopa pun? sama je muka ko."

kuajaq. 

Mak buat nasi impit, rendnag ayam kaler ijo, sambal kacang dengan mi kari je. tapi takde orang datang pun -,-'' selalu macam tu. last few years , tak masak apa apa satu lori sampai. 


tuan rumah makan sendiri sambil tengok kartun


Petang (masa entry ditype,)Mak keluar pergi rumah Mak Ndak, bawak bebudak tu. bawak sekali Mi Kari



Kazen I datang hantar ketupat and sedekah daging korban. mula mula dia suh I turun. Pastu I cakap lah takde sapa jaga baby. Time dia nampak I pegang Ash dia terkejut. hahaha lupa pulak I tak buat announcement dah beranak. yelah takkan nak call sorang sorang bagitahu dah beranak kan. -,-''

I is terliur dengan rendang. haih time macam ni tengok semua benda terliur. padahal bukan fav food pun =.=


Okaylah salam Eiduladha dari kami ye. bosan ni sensorang kat rumah. 



Belanja gambau Gegirl 

"mommy, can I have more ketupat pls"



Comments

  1. Ya allah ... Muat lagi baju nikah mummy ? Kurus betul nie and bestnya dpt maintain badan mcm sebelum kahwin . Nadia ? Muat lagi baju nikah tue tapi bila smpai part bawah ketat nya ya ampun... Hahaha

    Selamat hari raya aidil adha , Mummy ... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh selalu badan naik lepas kahwin ni tandanya bahagia . tak gtew? hahaha

      Delete
  2. kita lagi la memang tak raya kowt tahun ni. hehe. Salam aidiladha awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha keje ke babe? takpe this week kan banyak public holiday.

      Delete
  3. mesti kena stanby lauk raya punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan. datang ke tak datang ke kita standby je

      Delete
  4. Mommy cici pakai baju nikah nampak muda sesangat...mcm kekakak je dgn anak2 tu tau...sedap yer menu raya...syok lepak dgn keluarga depan tv...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhee yeke. nak pakai selalu la macam ni =p hehehe . Juju lagi syiok berjalan sakan

      Delete
  5. Berseri sangat muka baru lepas beranak tuuu.. 😊😊😊 Selamat hari raya mommy cici! Banyak betul entri baru (especially yang pasal csect tu) tapi so little time nak baca semua... Take care and selamat berpantang...! Heheheh.

    ReplyDelete
  6. Holla...Happy Eid yer. Kurus nyer lahai..anak dah 3. I pun dah 3 tapi tak kurus pun. Haa..sebab I tak diet. Bhahahah...

    ReplyDelete
  7. sedapnya mi kariii :) lame tak makan..

    ReplyDelete
  8. yang...maintain gitu..anak tiga macam anak dara..sweet juga ocin ye..belikan tudung nelopa gitu...hehw ckp ngan dia mmglah xcam.nelopa
    .cause i lagi cantik dr nelopa..c anak tiga kut cam ank dara..nelopa kalau dah anak 3 cam ne agaknya tu..huhu

    ReplyDelete

Post a Comment