Sarapan Sihat Bersama Dutch Lady Pure Farm

Korang rajin tak breakfast setiap hari ?

Dulu dulu I  selalu skip breakfast. even bangun awal pun , I malas makan. boleh ? dasar pemalas. hahaha. kalau breakfast pun I suka minum teh o ais layan dengan roti canai. pernah je breakfast dengan instant noodles. hahaha.  I minum jugak susu tapi bukan daily routine lah.Tapi semenjak dah jadi mak mak ni, I kena lah bagi contoh yang baik kat anak anak I. Plus, during pregnancy I asyik leg pain je. Nurse cakap sebab kurang calcium T_T



Segelas susu dah cukup untuk badan kita mulakan hari dengan penuh mencabar. ha gitchew tau. 

Terkejut pulak I bila baca research cakap rakyat Malaysia ni tak dapat calcium yang cukup dalam daily food intake. ha yelah kan. Setahu I antara makanan yang kaya dengan calcium ialah green beans, almonds dengan cheese. Takde masa pulak I nak makan semua tu hari hari -,-'' jadi cara paling mudah ialah dengan ambil segelas susu. ha senang kan. Bak kata doc, "I tahu you malas nak kunyah. you minum je senang". ceh, nampak sangat I ni pemalas kan -,-''



Kiranya kalau korang ambil segelas susu masa breakfast, korang akan dapat 275mg calcium,cukup untuk keperluan seharian tubuh badan. 

Time macam ni lah bagus kita nak educate anak anak kita minum susu tau. Calcium akan membantu develop gigi dan tulang yang kuat. Bukan saja kanak kanak, untuk adult pun bagus. Kiranya , susu Dutch Lady ni memang boleh membantu seisi keluarga lah. 

What? Minum susu boring? Duh, korang kena pandai pairing kan breakfast meal korang. barulah tak bosan. The milk itself dah penuh dengan calcium. pair kan dengan makanan lain, confirm lah korang dapat khasiat penuh untuk breakfats. ha baru lah ada energy nak bersilat kat office tu. hahaha. Selain dari tu, korang boleh jugak create resepi bersama susu Dutch Lady ni ha. contohnya, selalu korang buat Teh Tarik dengan susu pekat manis. ha ni tukar pulak dengan Dutch Lady Pure Farm Full Cream Milk. hoi sedap

Teh Tarik

Mango Sago Smoothie

breakfast Tuna Sandwich pairing with 1 glass of milk

Malaysian mana boleh tinggal Nasi Lemak. slurppp. 

Cun tak idea breakfast tu? alaa telan air liur lah tu kan? hahaha

Oh tau tak selebriti Aaron Aziz pun amalkan minum susu sekeluarga tau. Gaya hidup sihat katanya


"As the saying goes, a family that eats together,stays together. Having calcium- rich milk at breakfast not only fortifies my family physically,it gives us time to talk with each other and share a dose of family love before we start our day.This cements our bonds as a family."

"I try to provide my family with the best, and that means healthy meals and good intake of nutrient. Milk is a must-have during breakfast. That is why my wife and I only trust Malaysia's number one milk,  Dutch Lady Pure Farm for our family", Aaron points out.

See, nampak kepentingan amalan pengambilan susu sebagai sarapan?


Don't skip your breakfast naaa :D

Comments

  1. Kannn. Breakfast is a must ! Tp tang teh tarik letak pure farm milk tu mek camm errrrr.. Common la kelantanese kot. Gulo mano buleh tingga :)

    ReplyDelete
  2. Wahhh teh tarik dengan susu Dutch Lady. Tertanya- tanya apakah rasanya ek.. siqah suka minum susu. Beli HL biasanya..

    ReplyDelete
  3. dulu tak suka susu, sekrg paksa diri minum susu, sbb malas nak ambik supplement kalsium....

    ReplyDelete
  4. anak i xsuka susu mcm ni yang...nak jugak bekpes camni..tp dia susah nak bekpes

    ReplyDelete
  5. tak pernah skip breakfast sejak dh bekerja.. mesti mkn
    nasib suka minum susu putih. heee

    ReplyDelete

Post a Comment