Family Day 2017

Teksi Driver Yang Baik Area Ampang

Hahah macam tajuk karangan je. Taklah , I nak share something ni.

Last week, kereta rosak. Abah pergi groceries shopping naik cab ler. so nak dijadikan cerita dia tercicir phone

Yang Abah cicirkan tu pulak phone Mak. Mak kan jenis sentimental value tinggi macam I. potpet non stop lah. Handphone tu Nokia N73 lama,tapi I lagi sedih sebab ada gambo I -,-'' cis

Few times call but no answer. Okay I guess takde rezeki kot. orang heran ke nak layan telepon murah macam tu. Dalam hati still lagi communicate dengan Allah, kalau telefon tu milik kami, takkan kemana lah. 

Then tetiba ada missed call kat phone I. 


Terus I bagitahu my dad. kan dia suruh data Carefour tapi kami mana ada transport time tu. Bagitahu dia, and dia kata takpelah dia hantar ke bawah flat

Ya Allah hai, time tu rasa bersyukur. telepon kesayangan tu masih lagi milik Mak. Mak pun sengih je hahaha. I pun sengih jugak , kalau tak dah kena fikir beli phone baru lah hahahaha. 

Ocin gelak . dia kata yelah handphone murah. cuba kalau handphone Blackberry yang 7k 10k tu. I diam je. Memang betul handphone murah. Tapi ada jugak orang yang malas nak melayan sebab handphone macam ni takde harga. ye dak?

Terima kasih banyak Encik Teksi (lupa tanya nama) sebab jadi seorang yang jujur. semoga Encik dimurahkan rezeki. sapa nak cari cab area Ampang boleh try contact Encik ni. 

Comments

  1. mujurlah ada jodoh lagi dengan telefon tu

    ReplyDelete
  2. murah pun banyak memory dlm tuh kan... kalau driver teksi tu tak jujur boleh je dia nk jual murah2 hp tuh kan...

    mmg pyh nk jumpa org jjr gtu zaman2 skrg nih

    ReplyDelete
  3. hehe boleh la sy call pakcik ni kalau ditakdirkan perlu teksi kat Ampang :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. Rezeki Mak Mommy Cici. Kalau tdk.. Tadah jelah telinga ya. Hihihi

    ReplyDelete
  5. rezeki..alhamdulillah still ada org yg baik camni... :)

    ReplyDelete
  6. bagusnye..susah nak jumpa org mcm tu

    ReplyDelete
  7. alahmdulillah masih ada rezeki mak mommy cici dgn henfon tu...

    insyaallah masih ada org yg baik2 pd zaman skrg...;)

    ReplyDelete
  8. Syukur Alhamdullilah masih ada org yang jujur dalam dunia ni..

    ReplyDelete
  9. phone antik bukan sebarang antik.. antik itu byk menyimpan memori

    ReplyDelete
  10. bagusnya org teksi tu yang
    ..my friend pergi azizanosman nye talk.hilang iphone6..call2 xdpt dah..apalah..prrgi motivasi talk..cuci.jiwa..tp.hp org ambik jugakk.mmg xkan berjayalah org tu sampai.bila
    .huhu

    ReplyDelete
  11. uii susah babe nk cari orang yg baik hati cm ni. kat kg pn kalau nokia rm80 tu pn disonglap orang, apatah lagi n73. memang tak brhrga di mata kita tp mata orang lain pulak nengoknya :)

    ReplyDelete

Post a Comment