Minyak Pengasih | Random

Berita Baik! Jawatan Kosong Kerja Kerajaan

Menganggur
 
seram kan dengan word kat atas tu.
 
Nowadays kan ramai betul yang menganggur. banyak faktor yang jadi penyebab antaranya  kurang kemahiran dan terlalu memilih pekerjaan. Tapi jangan tak tahu, ada jugak yang bila tanya
 
"oi ko tak carik kerja ke?"
 
"tak, malas lah nak search. takde lubang ke weh?"
 
Ha, nak senang, I nak introduce satu laman web ni yang provide banyak jawatan kosong. Kira senang lah you all boleh cari pelbagai jenis kerja yang kena dengan minat korang dalam satu website je.
 
Korang tak payah susah susah cari merata rata. kat dalam ni ada banyak jenis pekerjaan. cuma carik je yang serasi dengan minat dan kemahiran korang.
 
Website ini juga menyediakan jawatan kosong kerajaan. So senanglah bagi sesiapa yang berminat nak cari kerja yang lebih menjamin masa depan tu. Seronok okay kerja dengan kerajaan ni. Banyak benefit untuk kita, insha Allah
 
 
Antara kerja kosong/company yang popular dalam website ni adalah seperti jawatan kosong maybank , jawatan kosong kastam , jawatan kosong JPJ dan jawatan kosong Kemas. By the way, antara kelebihan kalau you all apply dengan website ni kan, kemungkinan penerimaan dan serapan masuk kerja adalah lebih tinggi. wahhh sonokk
 
Haa syiok kan. aipp sambil sambil tu I nak share tips jugak sebelum hadap interview.
 
Tips
 
1- pastikan resume/ application form takde typo
- penting dek nonn. First impression tu
 
2- berpakaian kemas dan sopan. NO SELIPAR PLS
- kemas dan sopan. baju kurung tu butang ler. Tak kisahlah kita seksi macam mana pun kat luar, tapi time nak datang interview tu tunjukkan yang kita ni sopan.
 
3- Masa
- Jangan lah datang lambat. buat homework dulu kat mana company kita nak pergi. jangan 10x pusing sebab sesat. lepas tu kalau tak jadi datang atau lambat sebab ada hal tak dapat dielakkan , pls ada courtesy untuk inform via phone/email
 
4- Be Prepared
-sediakan resume/photo seperti yang diminta. Dari situ lah dorang tengok kita ni organized ke tak orangnya. and benda kecik yang orang selalu lupa, PEN. hadoi tolonglah jangan lupa bawak pen. stress receptionist tau. jahahah
 
Okay itu je lah tips yang dapat I share kan. all the best kepada semua job hunter. Pihak kerajaan especially Kementerian Sumber Manusia kenalah mainkan peranan so kita boleh kurangkan kadar atau lagi bagus hapuskan masalah pengangguran terus kat negara kita ni.
 
Bantu share artikel ni supaya semua orang yang belum ada pekerjaan boleh mengisi kekosongan jawatan yang ada dalam website ni
 
Toodles.

Comments

  1. Thanks mommycici.. Share info bermanfaat. Akan guna link ni untuk cari kje selepas siap update resume.. :)

    ReplyDelete
  2. info yg menarik..
    dari group yg sama..tahniah

    ReplyDelete
  3. tengss awak! info yg bermanfaat sgt. sadly kan ramai yg menganggur. dats y org kata bersyukur dgn apa yg ada. yela kekadang bila da ada kerja ni xkan la nak dok tahap ni je kan. mesti nak naik pangkat or dpt better offer jugak :) apapun mmg kena bersyukur dan tgk balik org yg x bernasib baik

    ReplyDelete
  4. Sekali click kat link tuh! Impressive juga la. Macam2 ado...hehe. Harap bermanfaat untuk sesiapa yang sedang mencari kerja.

    ReplyDelete
  5. Bleh usaha kat sini jugak ;) thx babe

    ReplyDelete

Post a Comment