Dato Yang Menggatal

hadoidoi dol

Tadi ada Dato ni call marah marah sebab tak jumpa office kami. dia suruh pindah je tempat lain.Bangunan ni kan confusing sikit. different unit no, diff lift lobby. 

 haih entahlah ongkaya ongkaya ni. tak gheti bertanya ke? Masa first time datang sini pun I berpusing jugak, lepas tu I tanya security & few people. Lagipun bukan bapak I buat bangunan ni. Mana lah I tahu

Kawan I pergi fetch dia kat bawah. Yelah Dato kan. -_________-' lepas tu I ingat garang sangat. sekali sengih sengih je . okay lantak ko ler janji kami dah buat yang terbaik untuk client. siap jemput kat bawah lagi kau. kalau I sorang memang idok ler.

imagine jelah macam ni rupanya. hahaha actually dia nampak macam late 30s je 


Pastu time nak balik, boss I yang meeting dengan dia dah masuk dalam. dia kat pintu

"jomlah teman I ke bawah. I taktahu jalan dah"

adoiyaii kembang juboq cheq -,-'' pastu I majal sikit bab ni I tak gheti jawab. I tibai je lah

"hehehe kalau I berdua I hantar dah. I sorang ni, takde orang manning reception"

Dia senyumm je lepas tu cakap

"sweet talker lah you ni" 

aik, aku pulak sweet talker 0,o


I senyum and sambung menaip. Actually rasa nak lari ke dalam je hahahahaha. I rasa I memang geli dengan lelaki yang cakap lemah lembut. Kalau yang ganas macam Ocin tu memang I cair meleleh leleh macam keju melty melting  gitchew. err I pelik ke? hahahaa 

I selalu rasa lelaki garang ni attractive. err okay terkeluar tajuk pulak. 

nasib keje receptionist memang macam tu. client marah marah kami kena dulu. client menggatal kami jugak kena. 

Rasanya paling teruk masa I kerja hotel. ada guest bagi nombor bilik dia. I macam nak lempang je. Kalau I berani time tu I nak je cakap 

"bodoh ke apa bagi nombor bilik, kan ke aku yang book kan untuk kau mestilah aku tahu blabla"

tu lah cerita kalau berani. masalahnya I tak berani. hahaha dahlah sorang sorang T_T

Pastu dia checkout pergi hotel lain, dia bagi nama hotel dengan nombor bilik. Ya Rabbi, tahu tak trauma betul I tengok muka dia time tu. haiyooo

okay tu je nak bebel. Iolls tengah syahdu ni sebab first day kerja kan. semua macam blur, loading. Tapi seronok jugaklah asyik dipeluk peluk hari ni. hehehe


till then , lap ya.

Comments

  1. hahaha. tang part sweet talker tu memang takleh blah. :D Dia yg sweet talker kita pulak yg kena ya dak 😂😂😂

    ReplyDelete
  2. Kah Kah Kah.. Macam2 hal. Tua benar tu if macam dalam katun tuh. Yg kalo mcm tu Memang kena menjemput lah Kat bwh sebab kategori warga emas gitu. Eh! Selamat kembali bekerja yer.. Jangan notty2! Aummm.. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kann. eh mana ada kita tak nakal la . meowww >,<

      Delete
  3. Kah Kah Kah.. Macam2 hal. Tua benar tu if macam dalam katun tuh. Yg kalo mcm tu Memang kena menjemput lah Kat bwh sebab kategori warga emas gitu. Eh! Selamat kembali bekerja yer.. Jangan notty2! Aummm.. Hahaha

    ReplyDelete
  4. Haha.. Nak cover la tu cakap orang sweet talker..
    BTW, lelaki garang memang attactive.. :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy ada gang dengan kak long. meh sep

      Delete
  5. Slmt bkrja balik ye babe :) seram kan dpt cust cam tuh --'

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sayang. haah. mencik. mek pun mesti ada pengalaman kan sebab keje hadap orang

      Delete
  6. Amboi dato tu....amboiiiiiiiiii...mommy cici lawa tu sebab orang tak berani cakap kasar2...lembut2 je...hehhe siap bg nombor bilik hahahahha kelakar tang tu...bodoh piang orang tu kot...korang kasi nombor bilik dia bg nombor bilik...kalau kais nombor pin bank tak pe lah jugak leh sedekah kat surau byk2 hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kan. setakat no bilik takde kegunaan. bagi no atm ke apa ke baru lah syokk. hahahaa

      Delete
  7. erkkk serammmm Dato gatal.. siap bagi no bilik, dah kenapa? dah tua2... hahaha..
    Salam perkenalan mommy Cici.. follow sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. seram kan dengan orang orang gatal ni -,-'' salam kenal. jap jap nak jalan jalan sana

      Delete
  8. ewwww maaf ler xleh respek org cenggitu..even pangkat putra pun klu dh gatal lebih dr semut gatal kelongkang ku lempar....hahhaha...pantang bebenor...

    btw sy pun xsuka jenih yg lemah lembut lembik gemalai nih..suka yg sedikit garang pastu nmpk cm pendiam sikit ke...hahaha... ke daku yg tertransform jd gatal tetiba nih....hahha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kan. cuba lah pangkat tu seiring dengan kesopanan -,-'

      yeayy sama ada geng. sep sikit :D

      Delete
  9. kih3...
    pelissss geli je ngn org tua yg gatal gitu....

    ReplyDelete
  10. wahhh dah start keje dah..baru nak ajak lepaks2....sekejap je masa berlalu kan yang..wlcome back to ofis bee
    ...muahhxx...kalau i ofis mate u pun i akan peluk2 u...hehe lelaki sweettalk ni sebenarnya seorang.lelaki yg ganas..ckp je lembut..sebenarnya garang...i suka yg gentleman.
    ..hikss...ehh mcm ada pilihan ko lahi kan irda kan..hahha...dah adalaki tu terima je lah....heheh..i brmonolog sendiri pulaks

    ReplyDelete

Post a Comment