Hiking Gunung Berkelah, Pahang

Holla korang.
 
Tajuk tu macam I yang pergi kan.
 
Last weekend Ocin pergi hiking dengan kawan kawan office dia.
 
Macam biasa last minute, baru bagi list apa nak bawak. Tu pun I mintak. risau lah nak masuk hutan. Lainlah dia kata nak pergi cyber cafe. ahahha.
 
Kawan office I bagi pinjam kasut and headlamp. pheww jimat duit. tapi actually I baru tahu pasal Kasut Motong / Adidas Kampung. kasut ni amatur yang pakai. murah below RM 10. sesuai lah yang buat outdoor setahun tak sekali ni
 
source: kakipancing.net
 
 
Orang cakap boleh beli dari hardware shop/Jukebox. so kalau you all nak boleh lah carik di sana ye
 
Malam before dia pergi, sempat lagi pergi main badminton. so iolls lah yang menyiapkan segala benda accordingly. entah betul entah tidak I pun taktahu. taram je lah.
 
nampak tak apa benda paling penting kat situ?
 
ye, gambar isteri penting ye. mana tahu dia lupa muka I nanti =,=
 

I nak tidur dia tak balik lagi. so I siap kan 'map' lagi takut dia tak jumpa barang dalam bag. kahkah. agak agak, dapat bonus extra tak I  >,<

 
 
 
 

After Subuh, nak gerak pergi rumah kawan dia dulu. nampak si Lihin punya lah sedih sampai tegang urat leher. ayat dia macam biasa lah
 
"Ayahhhh nak ikutttttttt"
 
tak boleh nak buat apa lah. kalau mandi sungai je boleh lagi bawak. Ni hiking, errr . I ada jugajk cakap nakk ikott. Ocin kata
 
"kau dah lah penakut. mengada. susahlah bawak kau"
 
=__=
 
sian anak Mommyyyy
I dah Google tempat tu, cantik hokey. waterfalls memang cantik kan. tapi tu lah orang kata ada jalan curam and berlereng. ish seram je
 
Ni antara gambo yang ada lah. I censored muka officemate dia sebab I tak kenal dorang pun. Kang dorang saman I kang ahahhaha.
 

 
 
ala sian laki aku. hahah nanti kita beli sleeping bag ye


(Y)
 
 
 
Cantik kan? I teringin nak pergi. soalan pertama I tanya dia ialah
 
"bee tandas dia okay tak?"
 
Ocin tergolek golek gelak.
 
"banyak cantik orang nak sediakan tandas untuk kau atas gunung tu. Nak berak korek lubang lah"
 
hahahah
 
Yelah dulu kat PLKN pun kena korek lubang tapi nasib baik lah I ni memilih. I membuang tempat I selesa. kalau tak selesa, 2 minggu sekali wehhh. ahhahaha. I cuma perlukan sungai. err if you know what I meant. kahkahkah apa  daa cerita pasal membuang.
 
apa pun, sekeras keras hati seorang Ayah, baru first night dia dah wassap ni
 
 
HAHAHHAH

 


Comments

  1. Yup, kasut getah ni lasak... in fact, saya gunakan kasut ni
    untuk mendaki Gunung Kinabalu (2015)

    ReplyDelete
  2. Bab kasut tu babe mek pun rase cm nk beli :)

    Hahahha tk leh blah tgk ocin cm tu :)

    ReplyDelete

Post a Comment