Family Day 2017

KLCC Playground

Morning uolls. pheww memang Monday Blues lah. sebab tak cukup tidur. Ash tidur awal jugak hasil dodoian Nanny. Tapi I kena mendodoi big baby si Lihin tu. pastu dari 2am-4am I takleh tidur -,-'' baru nak tepuk bantal, Ash dah melalak. =_= sejam jugak lah mendodoi, pastu bangun masak . wahduhhh
 
so ni cerita last two week, yang I bawak Lihin naik bus bersama Nanny
 
 
 
dah besau ni, ada je cara posing tersendiri

aipp aipp jangan singgah. tak bawak baju


Met this family from Sudan. Friendly sangat. Budak ni petah tau. Nama dia Diamond. dia kata
 
"my name is Diamond. But I'm not 'that' Diamond"
 
Mak dia nama Sara. Peramah. Jaranglah jumpa family Arab yang peramah. yelah I kan kerja kat KLCC dulu. ramai je orang dari sana datang and yang datang selalu *&%^$%^&*(.  ada je yang okay, tapi boleh dikira dengan jari lah.
 
Lihin tak nak berkawan dengan dia ni. Budak ni nak ajak dia main, siap mintak izin I lagi. Lihin lari. ceh. I syak sebab Lihin tak pandai English. ala jangan risau lah sayang, ko bantai je grammar tunggang langgang. janji paham.
 
hahaah BM pun dia tak pass lagi.
 
Childhood memories betul lah. I selesa bagi Lihin main kat sini sebab ada banyak gelongsor so takdelah insiden berebut. Budak kan suka berebut. padahal boleh je ikut turn. saja je nak main tolak tolak.
 
Ha ni Mommy bawak playground kosong. mainlah kau puas puas. macam macam rupa slides ada
 



 
Masa kecik I kan gemok (walaupun sekarang idoklah kurus mana). jadi banyak benda I tak dapat main and takut nak main. yang monkey bar tu pun I tak pernah lepas. hahaha. pastu bab panjat macam ni Nanny memang tak bagi katanya perempuan tak panjat macam ni, pompuan kena ikut tangga =_=
 

woi apa ni?


dari awal sampai kesudah dok aim kete ni je. nasib ada banyak


comel gila

playground ini kita punyaaa

ni kalau weekend ramai jugak ni




sejam lebih jugaklah menunggu dia main. Dah lah tak bawak apa apa. Oh Mak bawak jeruk tapi perut kosong makan jeruk memang carik nahas lah T_T
 
dah lah Lihin oi. dia yang main, Mommy tumpang peluh sama. dahaga hokey
 
 
Nasib senang nak pujuk dia balik. I umpan air gas =.=
 
I knowww tak elok. selalu kat rumah I akan keluarkan half and tambah air masak. kalau keadaan terpaksa kat luar macam ni selalu I tipu dia -,-'' I amek air buah and cakap tu air gas.
 
kami ni jarangggggg minum air gas sebab I ni gastric teruk. dulu masa kecik wajib berbotol botol ye. lepas gastric teruk terus stop, minum pun kalau makan kepsi/mekdi/pizza je. so agaknya disebabkan sesekali je dapat, tu yang dia eksaited tu. hai



manalah ko belajar ni posing macam ni -___-
 
 

 
kelaparan dah. dia pun sibuk nak air tarik air tarik. acah acah teh tarik la padahal sebenarnya dia nak teh ais. phew jeles Mommy tau, dah kena pantang ice setahun.

Korang kalau pergi KLCC pernah makan Chicken Rice kat foodcourt Level 2 tak? quite famous jugak. mostly yang keje/selalu lepak sana mesti tau. dari zaman sekolah I sukaaaaaaaaa sangat. wajiblah makan ni je sampai muak.

owner dia Chinese rasanya. pekerja dia Indonesian muslim. hurmm yang ni I taknak komen panjang panjang. tapi I percaya apa yang I makan tanpa was was. :D *peace*

 
zaman bercinta selalu belanja boipreng I, RM5.50  je. now dah RM7 -,-' cis semua benda naik. gaji je tak nak naik lagi. ehhehe
 

lepas tu, jalan jalan kat Avenue K jap and terus amek bus. dah lewat dah pun waktu ni. Lihin kepenatan. Naik bus pun pilih bawah, taknak naik atas. tak sampai 5 min, inilah keadaanya. hahaha amek kau nak jalan sangat. ni Mommy bagi kaw kaw punya jalan
 
 
Tapi tulah, turun je bus bawah flat tu, macam biasa
 
" MOMMY NAK JALANNNN"
 
-,-''


Comments

  1. Bestnya main dekat playground :) tkde orang pulak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. kena amek cuti lah next time semata mata nak bawak pegi playgorund/jalan jalan

      Delete
  2. Tak pernah bawak anak-anak main kat playground KLCC walaupun dulu 10 tahun keje kat KLCC. Weekends memang try hard to avoid KLCC. Hahaha! tidakkkk~~. Eh now maybe dah boleh la kot sebab lama tak ke sana yang bukan hari2. Sempat la rindu nak berputik. Ecececece..Nasi ayam tuh memang superb. I pun sukaaa sangattttttttt...ape ntah die letak. Adudududududu..sup die plain gittew jer tapi sedap gak. Lama juga dah tak makan sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy ada jugak gang. sedap kan. tu lah i pun admire dengan sup dia. banyak aji lettew. ahhaha

      Delete
  3. bestnya lepak kt playground klcc tuh... mcm2 menan ada... puas la si lihin tu yek... sampai kepenatan tuh ha tido dlm bas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. sesekali puaskan hati dia. tapi kita yang meneman penat . hahaha

      Delete

Post a Comment