Misi Mencari Kasut

Last Sunday kami pergi Jalan Tar malam malam. situ malam boring kan 0,0 mat rempit je ramai. hahaha
 
Ocin dok cari kasut hiking. dia nak beli amatur punya je. below RM 10 boleh dapat. I google orang panggil Kasut Motong, orang dok buat toreh getah
 
Kebetulan ada warehouse sale. masuk jelah
 
 

I tak dapat snap gambor tingkat bawah sebab bebudak ni lari sana sini. Lihin pulak adoiyai. I memang tak plan beli apa apa. so I bawak cash RM 20 sahaja dah tu pulak duit singgit singgit. tu duit breakfast tu I main sebat je . sekali Lihin mintak pedang. hadoi memang lah below RM10 but still kena kira sekeping sekeping =_=



sempat menyinggah Sogo. Tapi taknaik sampai atas pun. pusing bahagian Mens, pastu turun balik.
 
Meriah betul malam malam kat sini. Btw, Lihin dari dulu lagi kalau datang sini dia macam anak bujang melepak. dok goyang badan macam tengah layan orang nyanyi padahal taktahu apa apa. kahkahkah
 

Korang dah pergi bangunan Mara tu? cantiknya memalam. yang penting ada wifi. Tapi I tak dapat connect. hahahaha
 

tengoklah anak dara I tu. Bukan main happy jalan sana sini. Tapi without Ocin or Atuk memang I takkan bawak dia lah. badan macam tu, lari laju okay =_= say babai tu wedges and high heel.
 
teringat masa Lihin kecik, I pakai kasut tinggi dukung dia. kalau terpelecok tu habis
 

Kitorang saja tengok tengok kat atas. besttnyaaa sapa pencinta barangan sukan memang suka lah. kasut RM599 jadi RM 166. Murah kan? Tapi tula, kalau cash cuma RM 20 , takyah ceriya lah hahaha
 
 
Murah and cantik kasut hokey. kasut budak lagi comel. geram. Lihin sibuk dok kasut lumba lari kasut lumba lari -,-

 
Me: dah ada gaya tu Bee. bila nak bawak aku backpack around the world ni?
Him: Bila kau dah bebas Ptptn
Me: kkkkkkkkkk



I terpikai dengan bag Adidas ni ha. selalu I suka brand Puma sebab I rasa Adidas boring, tapi entah ni I rasa cantik pulak. putih orange. RM 150++ kot
 
Ocin cakap, boleh je. beli tu takyah pakai handbag dah.
 
err mana boleh. hahah.
 
sapa suka bawak backpack kat sini? biasanya I tengok pompuan bekerjaya yang kena travel naik public transport memang suka bawak bag sandang macam ni je. Yelah nak jalan cepat kan. and lagi selamat daripada jenayah ragut. hehehe
 



cantik cantik kalerrrr. suka . Tapi tulah , I nak kemana? playground? ahhahaha
 


 
Dah pusing pusing, kami tengok perabot pulak kat belah luar. Tengok je tak beli pun. hahha Mak dah warning jangan alihkan harta benda dia -,-'' orang 'dewasa' macam tu kan. makcik I pun sama, pantang orang alihkan barang dia. orang nak tolong mencantik + memodernkan rumah je. hahahaha




Murah kan kerusi L -Shape ni. selalu macam 1k plus.
 
I kalau beli kusi ni, dapat freegift model tu. Kalau korang beli tak dapat lah. >,<
 

wahh yang ni best, I cakap dengan Mak, kalau dapat kusi ni I nak benti keje. dok melentang je kat rumah sambil monitor anak. ahahhaa
 

katil ni best kan. I ada plan jugak nak beli katil 3 tingkat macam ni untuk bebudak tu. tapi banyak benda kena dialhikan lah -,-'' cukup kan 3 ketul hahaha. rack tu boleh jadi tempat simpan barang

maaf. jangan tiru aksi ni. out of control ni

 lepas balik dari Jalan Tar, Lihin dok rengek, "yahh nak minum air tarik" which means teh ais la. acah acah je minum teh tarik. ahhaha


My baby girl ada style minum macam tu. selalu kami order air untuk Lihin and tuang sikit dalam gelas lain untuk Maira. tak lama lagi kena order sorang satu la
 
 
sampai rumah. ingatkan dah kepenatan bebudak ni tidur. hampeh. Lihin siap mintak I dodoi dia sampai 2am. pastu I takleh tido sampai 4am. baru nak tepuk bantal tarik selimut. Ash pulak bangun. wahduhh
 
dah belai si Ash, sambung nak masak Nasi Goreng Ayam pulak. hahaha hampeh lepas Subuh je dapat nap kejap. pastu kelam kabut siap. Maklumlah sekarang takleh pergi lambat dah. ocin cakap dia dah tukar workstation depan bilik boss. kahkahkah.
 
-,-

Till then, xoxo Toddles.

*notakaki: inilah kasut yang Ocin carik. dorang kata cari kat kedai hardware.

Comments

  1. best kasut mcm ni, pakai sarong je, takyah ikat2 tali kasut..
    mmg ramai org lepak, tengok busker dpn sogo..best gak depa nyanyi..

    ReplyDelete
  2. Bestnya hiking. Mek skali je hiking mse skolah --' kat sane org biasa pegi broga kan?

    ReplyDelete
  3. memang sale nya beza sgt rege tu. hihi. btw comel sangat ha budak berdua ni ;D

    ReplyDelete
  4. Haah la.. kasut ni kat hardware banyak. Kasut getah kita panggil. Abang bash nature guide, bawak orang naik gunung korbu semua. Kalau perlu khidmat gitaula #ehsempatpromote

    ReplyDelete
  5. Cantek betul la beg pink tu.. :D

    ReplyDelete
  6. Hahahah... Kasut ni kt diy pn ade jual kan kakkk

    ReplyDelete

Post a Comment