Pregnancy Journey: 25 weeks pregnant

Assalamualaikum anak Mommy,

Today anak Mommy dah 25 weeks. 6 month lah kan? kejap je kan. rasa macam baru je semalam Mommy terkujat dengar ada 'sesuatu' menghuni rahim ni. rasa macam baru semalam Mommy menangis tak boleh terima kenyataan, ada 'sesuatu' lekat. 

Mommy dengan Ayah belum fikir nama lagi. sebab errr hari tu Ayah macam beria-ia nak gegirl. dia nak letak nama Meryam Medina. tapi don't worry baby, Mommy tak kisah girl or boy. syukur dapat boy, bertambah hero Mommy. nanti boleh tolong jaga Maira ye. perempuan kan kena ada bodyguard, gegege

next Saturday Mommy nak tengok baby lagi. jangan tidur menangkup atau meniarap tau. grrr penat doc nak kejutkan. and sakit tau asyik kena tekan je. hamboi pandai dia dah bangun awal pagi, dan dan time nak scan dia tutup muka. 

Baby,

Mommy baca banyak copy&paste pasal kematian selepas melahirkan anak. kebanyakkannya berpunca dari rahim pecah/ bleeding sebab jarak kehamilan dekat sangat dengan previous czer. Mommy takut sayang. takut sangat. takut tak dapat jumpa baby, Maira, Lihin and Ayah. Mommy nak jaga semua, nak jaga Atok Nanny, nak tengok korang pergi sekolah, nak uruskan wedding korang T_T tetiba emosi pulak. hurmm

Hari tu pertama kali Mommy luahkan perasaan kat Ayah. tau lah apak ko tu macam komando, mana pernah ada luahan hati ke hati. Mommy tak sangka dia pun risaukan Mommy jugak, rasa sedih tiba tiba.





9th May 2016

satu je harapan Mommy, semoga dapat lahirkan baby dengan selamat. semoga baby sihat dan takde sebarang masalah. tak sabar nak 'berjaga malam' dengan baby, macam masa Lihin dulu. bezanya dulu Mommy takde experience and sangat meroyan. In sha Allah kali ni lebih matang. baby boy memang kuat menggentel, sejam sekali bangun. nanti kita lepak tengok kartun sesama ye. heheheh

salam sayang,

Mommy
17th May 2016
9.35am


*mommy schedule kan entry ni untuk 5 bulan kehadapan. 

Comments

  1. Babe! Same cm mek ! Mek pn unexpected pregnancy --' tp rzeki allah babe, kita tak tahu ape hkmahnya. Jgn dgr sgt ckp sekeliling. Yg pnting ue dh slmt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann dah beranak dah pun. hehehe. ni lah paling lama schedule entry 5 bulan ke hadapan.

      Delete
  2. Alhamdulillah selamat semuanya. Conversation antara lelaki dan perempuan macam tuhlah. Kira OK tuh. Kalau kita taip panjaanggggg panjaaangggg siap ade love2 icon bagai. Then nanti die balas icon ibu jari angkat jer.Senang kan?. HAHAHAH! tapi I OK jer. Terima seadanya.Bahagia itu kita yang rasa. Cara masing2. Semoga anak-anak semua sihat dan membesar jadi manusia yang berguna. Berjaya di dunia dan akhirat . Amin...

    ReplyDelete
  3. Macam sebak pulak baca... Alhamdulillah, dah selamat. Bila ingatkan balik mesti rasa sebak dan terharu kan? Btw bagusla schedule entry 5 bulan kehadapan. Heh. In a way boleh ingatkan balik diri sendiri tentang pengalaman lalu.

    ReplyDelete

Post a Comment