Family Day 2017

"...semuanya Siti relakan..."

 
 I screenshot dari apa yang I respost kat FB
 
 
 
 
hamaigoddd
 
Tapi tak sure lah buku apa ni. even novel cinta pun, dahsyat sungguh.
 
Teringat masa kecik I kan suka baca buku. Habis semua buku dalam bulan tu I beli, so I nak beli Novel. I kurenggg minat novel cintan time tu ( sekolah rendah) , so I nak beli satu buku ni tajuknya Teratai Putih (tak silap I lah) cover buku kaler purple, ada gambo bunga teratai
 
I baca sinopsis, I imagine macam serammm tau. sekali baca dalaman
 
" ... putik dadanya yang merah ranum blablabla. pehanya yang putih gebu blablabla.."
 
"... menikmati tubuhnyaaa..."
 
I terus terkesima. pastu I blur sorang sorang. Nak tanya kat Mak malu. so I diamkan je lah. I pun tak paham apa I baca
 
Nasib I blur and diamkan. Plus, I ni time kecik memang takde kawan sangat. kawan pompuan takde inikan pulak lelaki. kalau ada, or kalau I jenis becok, mesti I heboh cerita kat semua kan. hadoiyaii
 
Maybe sebab tu lah orang cakap, as a parents kita kena pantau apa yang anak kita buat/tengok/baca. Parents I selalu bersangka baik. yelah anak dia memang baik pun. kahkahkah
 
so kesimpulannya, peringatan untuk diri I juga, kita kena tapis semua benda sebelum bagi kat anak. even komedi pun, kekadang komedi ada tahap lucahnya jugak. kartun pun kekadang ada yang hampeh jugak. yelah sebab yang buat/reka semua tu adult. haihh


Comments

  1. Weh takutnya! Sambil pandang Sofia, i rasa takut sangat kalau dia terdedah dengan bahan bacaan tak elok... Dahla best seller.....

    ReplyDelete
  2. Huhu, fiza baca pun rasa dah takut kalau la anak2 fiza kecik2 dah terdedah dengan buku2 macam ni. Fiza dulu pun pernah baca kat majalah pasal mangsa gangguan seksual, masa tu alahai, sekolah rendah juga. Pas dah baca rasa macam "apa dia cakap ni". Huhu As parents, kita xpaya la beli majalah apa2 letak kat rumah, biar buku ilmiah ja. :) hee

    ReplyDelete
  3. auchhhh... tkt nya novel jaman skrg nih

    ReplyDelete
  4. maigadd mcm ni pun ada ke?? aduii kot ye pun targeted audience dia adult tapi kat kedai buku mana lak dia nak tapis siapa yang beli buku ni kan? hurmm

    ReplyDelete
  5. adess bahaya betol la kan. yup memang kena pantau budak2 zaman skang ni. huhu

    ReplyDelete
  6. bukan takat tv , novel pun dah menakutkan tuk jadi bahan bacaan tuk anak2 zaman sekarang.. Nanti mummy nak kena check la buku2 hantu hero2 ni, mana tau ada hantu kepala hitam selit2 kat buku dorang tu..

    ReplyDelete
  7. Stakat ni bace novel tk jumpa lg yg mcm ni. Tp apeke pekdahnya tulis novel cm ni --' mnjatuhkan maruah novel je.
    Tu kdg btol jugak org nk bace novel ni kne plih plih author jugak. Klau smberangan author gamaknya jd cm ni ler --'

    ReplyDelete

Post a Comment