Family Day 2017

Beauty | PSK Deep Sea Source Extraction Moisturizing Cream

Holla Dolls,
 
 
 
 
I ni kerja 8 jam sehari dalam aircond, front line pulak tu aircond sentiasa 16c =.= memang boleh dehydrate kulit tau. So when I got a chance to try this product, I am super excited.
 
first impression when I received this package like wow. I fall in love with the packaging. exclusive sangat.
 
 
Okay , first thing first, I don't have to apply banyak banyak. just 1 thin layer dah cukup untuk buat rasa moist and smooth.  They also provide 1 small 'spoon', cedok sikit je and rub all over your face.
 
sejuk and selesa. pheww
 
you just have to wait for few secs until they absorbed onto skin. lepas tu rasa dah boleh apply make up if you want to :) memang takde rasa oily. yang ada cuma rasa lembut. absoloutely perfect for our skin for daily use.


Ni pun dah terbanyak sebenarnya. Maklumlah first time try

PSL Deep Sea Source Extraction are specializing in all day long skin moistrizer protection, all weather dehydration preventation and all skin type for a soft, delicate and fresh look


ALL DAY LONG

PSL Deep Sea Source Extraction ni akan buat kulit jadi lembab sepanjang hari.  tak payah risau kejap kejap nak apply krim takut kulit kering ke apa .


ALL WEATHER

Kita memang ada musim hujan and panas je >,< tapi  sesiapa yang kerja office , duduk dalam aircond 8 jam sehari tu memang memerlukan sangat krim penjagaan muka macam ni. Actually kerja dalam aircond ni walaupun selesa tapi yang payahnya nanti kulit jadi dehydrate. untuk tangan memang I apply lotion 24 jam -,-' Tapi untuk muka memang I perlukan something yang tahan dan kekal moist dari pagi ke petang

ALL SKIN TYPE

Krim ni sesuai untuk semua jenis kulit tak kisahlah oily ke dry skin ke. ada sesetengah krim agak berminyak, memang tak sesuai untuk oily skin nanti dah macam kuali dah muka tu. Tapi PSL ni sesuai untuk semua jenis kulit and dia cepat menyerap. Takdelah korang rasa tak selesa.


Worth To Buy?

Yes definitely worth buying. By the way, this product dari Taiwan.Perfect, worth every penny.

Kalau you all berminat, boleh try tengok kat Lazada. Tak silap I around RM 130. selain dari moisturizer ni ada jugak product lain di bawah label yang sama. mascara pun ada oi. jom shopping


Toodles, XoXo

Comments

  1. i jenis kulit berminyak...mmg kadang tu seram nak beli sesuatu produk tu takut menambahkan lagi minyak kat muka ni...huhu...
    tapi kalau ni sesuai utk semua jenis kulit, boleh la i try jugak...
    tq for info...

    ReplyDelete
  2. mcm best jer produk PSK ni cici... akak jenis muka berminyak...
    bertambah cantiklah cici lepas ni...hahaa

    ReplyDelete
  3. Water based memang menarik...sejuk je guna kan dekat wajah tak buat kulit kering...sentiasa lembab...memang kalau duduk suhu aircond tinggi akan buat kulit lekas kering dan kena minum air masak banyak...serasi baik rutinkan setiap hari.

    ReplyDelete
  4. Senang kalau pilih moisturizing cream utk semua weather nih. Boleh bawak g travel g mane2

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete

Post a Comment