Dah Request Online Tapi Debit Card Tak Sampai?

Holla
 
 
 
Time dalam pantang I ada request nak buat Maybank Debit online tau. dah syiok dah sebab ada online. actually lagi syok macam HSBC lah , takyah request dia send je terus. Hiks ngada dah senang nak senang lagi
 
Request date 7 Sept tak silap. Pastu tak sampai sampai, hinggalah I dah start kerja. I dah settle bank lain, still Mbb tak sampai. hadoi nak nangis je
 
Pastu hari tu kan I pergi KWSP, doklah menyinggah kat MBB Jalan Raja Laut. dah penat tunggu turn, I pun cerita lah
 
 "Miss, I dah request online tapi dah 2 bulan tak sampai so I nak buat manually lah"
 
and dia jawab
 
" ohh tak boleh dek. You kena call and cancel from MB2U baru kita boleh proceed kalau tak jadi double booking"
 
. perghh I is sedih.
 
Makanya I pun email lah. cepat dan pantas Customer Service reply. esoknya I terima call dari pihak bank. Lepas verification semua, dia tolong I cancelkan request. and katanya proses dalam 15 min je, so I boleh request online sekali lagi tapi amek masa 21 hari bekerja (maximum)
 
Hui takpelah, I rela pergi branch je. Try pergi MBB KLCC. Bukak pukul 10am T_T sodeh. so tadi I pergi branch Bandar Baru Ampang je lah. bukak 9,15am. rupanya ramai dah ready depan pintu. macam nak rebut jualan murah pulak hahaha
 
apa pun semua dah setel. wehuu. Tapi kan I is sad, kenapa I tak dapat MBB Mastercard yang hitam tu. shooo elegant okay. ah lantaklah janji dah setel. I rushing pergi office.
 
Apa pun , I paling seronok liaise dengan Cust Service yang bersopan dan bertatasusila. seronok je. Front Desk (taktahu apa namanya dalam banking) yang kat branch MBB Bandar Baru tu sangat helpful dan lemah lembut je. explanation dia jelas dan teratur. akak yang dekat branch Raja Laut pun lemah lembut. dah lah cantik. bertukar hormon pulak I. ahhahahah ni rasa macam hari hari nak pergi tukar kad. boleh? hiks.
 
*notakaki:Btw tak silap I semua branch dibuka pada hari Sabtu sehingga 1pm. Jadi bolehlah pergi tukar during weekend. I pulak kalau weekend malas mandi. err, hahahha

Comments

  1. tak pe la kan, janji semua settle.. hidup ni kdg2 x smuanya mudah.. ada hikmah tu..hihihi

    ReplyDelete
  2. Asalkan dapat kan walaupun susah sikit jalannnya. Hee.

    Siqah pun kalau weekend malas mandi jugak. Hiks.

    ReplyDelete
  3. sama tak dpt jugak!!!last2 buat yg gambar n ambik dekat maybank tp tak ambik lg.. hahaha tunggu abis pntang nnti baru g ambik

    ReplyDelete
  4. banyaknya kad u bee..i rasa hari tu u tukar masa kita nak pergi buka puasa,tu kad bank lain kan..btw maafkan ler online service yang buat kad u tak dapat tu...hehe..btw,finanly dah settlekan,tahniah bee n selamat menggunakan kad paywave yang baru,kan best banyak2 kad tu semua berkepuk duit kan,..boleh i tumpang shopping ngan u.hehe

    ReplyDelete
  5. akak dr awal2 tuh konon nk tkr online... tp dh bln 11 ni apa pun tarak asiknya lupe
    kene bt kt bank jgk lah nnti nih dik oi

    ReplyDelete
  6. Babe bgusnya ue bukak smua bank. Mek mls nk urus akaun klau bnyk bnyk :)

    ReplyDelete
  7. adoiiii, tak nak komen lain..nak komen satu ni je...

    kita sama2 malas mandi on weekend...mandi tengahari weiii...kahkahkahkah...

    ReplyDelete
  8. Okay la tu..janji settle semua perkara

    ReplyDelete
  9. fuhhhh semua dh settle.. sama la nsib ada 2 kad je.

    ReplyDelete
  10. Akak pun applied online, Cici. Memang lambat sampai,..rasanya sebulan lebih jugalah baru dapat kad tu :)

    ReplyDelete
  11. Tu laa alasan nape SS x nak apply online... Sebab dah byk kes... Kad tak sampai... Tapi bila beratur... Tunggu 50 org kat depan... adehhh...

    ReplyDelete

Post a Comment