Jom Shopping Barangan Harga Giler Di Jalan Jalan Japan

Last weekend I pergi One City Mall for launching event Jalan Jalan Japan. Trust me , I dah nak gila kat situ okay. Rasa macam nak tidur dalam kedai tu je. Nak tahu sebab apa?
 
SUPER CHEAP AND GOOD QUALITY
 
yes! even pre loved store, tapi mereka sangat menjaga quality. Don't worry about the cleanliness okay . That is Japanese culture.

I masuk masuk je dah amazed sebab kedai tu besar sangat dah macam warehouse dah. lepas tu staff super friendly and helpful. Macam ni lah best nak shopping.
 
 
 
Macam macam benda ada kat sini. pre loved clothing, handbag, toys. OMG you named it. semua ada. I stuck kat toys area lamaa okay. Macam nak berlari larian kat situ sambil jerit jerit. Nasib dah anak 3. kang segan pulak anak anak I dapat Mommy macam ni aahaha. okay kawal emosi :D
 
Mesti korang terkejut dengan price range. Start from RM 2 inc tax. mana nak carik murah macam tu. Okay jom layan gambar.
 
See ada berapa rak toys ni? besarrrr
 

banyak pilihan
super cheap and I cannot tahan.
 

 
I ralat tak beli cermin merah tu. Boleh buat meja makeup kat office
 
sports, household. semua ada
 
nak yang branded? pun ada. aiming on the Pink Prada.
 
 
 
Another thing I suka, susunan baju kat rak sangat kemas. Siap ada label untuk umur berapa lagi. senang nak carik. Kemas dan selesa
 
 
price? #hargagiler
 
 
 

3 basket . still not enough.
 Kat sini, kalau you all berkenan dengan apa baik terus masuk basket. Jangan tunggu sebab semua benda ada 1 je. YES! 1 color, 1 size. before orang lain kebas, better you masuk basket okay.

I will defo come again. Ada benda yang I tak dapat amek hari tu sebab tak larat nak heret sorang sorang. So next time datang I kena kosongkan bonet kereta and angkut someone to help to carry everything. Kids, duduk rumah diam diam
 
 
You all jangan lupa datang Grand Opening this Friday 18th November 10am-10pm di One City Mall. Tolong kirim salam kat adik adik sales assistant yang super friendly ye. hiks
 
 
Toodles, XOXO
 
 


Comments

  1. hasutan apakah ini mommy cici awwwwwwwwwwwww kenapakah hasutan ini berjaya memukau mata julia hahahaha...ahad ni ada masa nak terjah One City Mall lah tak pernah pi pun lg situ...dekat USJ kan...nanti nak set waze hehehe tq yunk...sebab menghantui julia grrrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila pegi Juju. tak tahan tengok benda benda murah

      Delete
  2. Pehhhh banyaaak sangat ni mommy. Memang rambang mata macam macam boleh beli. Hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambang sangat. macam nak nangis korek duit. ahhaha walaupun benda semua murah murah tapi rasa nak angkut semua. tu sampai 3 bakul tu

      Delete
  3. murahnya cici... bestnye.. kalau dekat mmg dah boleh terjah dahhh.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah sangat. tu lah agak jauh jugak dari tempat Cici. kalau dekat dah jadi routine everyweek. sesilap tetiap hari tukar handbag

      Delete
  4. cermin merah tu i nakkkkk....jangan beli tau...i cop tu dulu...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, jom lumba sapa sampai sana dulu =p

      Delete
  5. Oh no... Habis duit... Hahahahah! Bersabar dengan post dia ni alahai.

    ReplyDelete
  6. wow ! kalau pegi kl nnt mek nk terjah jugak la :) thx for the info babe

    ReplyDelete
  7. Boleh serang tempat nie.. one day.. tq bagi info

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok no worries. jangan lupa singgah ye.

      Delete
  8. perempuan dn shopping memang takdapat dipisahkan. Termakan hasutan pulak nak pergi sini .. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila sila. boleh carik benda comel comel

      Delete
  9. fuhhh seronoknya shopping lagi syok time shopping duit berkepuk :D
    bw and followed here :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. tengah bulan pulak T_T takpe lagi 2 weeks je gaji

      Delete
  10. Nampak gayanya kena tukar plan la minggu ni..hahaha..kena terjah ni..geram tengok toys & baju2 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. kalau dah nama mommy,bab toys tu memang tak tahan. murah and still in good condition

      Delete
  11. wahhh.. spoin sakan nampaknya mommy cici.. hahaa...

    akak pun x tahan mata nengoknya..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak cukup lagi ni. ada yang ralat. tak beli

      Delete
  12. omjeeeeee! pempuan ni sensitip tau bab murah2 ni. haaa ni yang gatai je kaki nak pegi ni. huhuhu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti sampai sana gatal tangan sebab nak keluar duit hehehehe

      Delete
  13. Waweee syoknya... Shopping kan tuk mummy sekali.. tangan tak sampai ni.. hhehe

    ReplyDelete
  14. Huntonglah dah dok keyell macam2 sale ada.... sobssss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh lah lepak sini cuti sekolah. :D boleh jumpa

      Delete
  15. best bila ada satu kedai preloved yang masukkan semua barang dalam satu kedai...tempat pun boleh tahan nampak kemas...syok eh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. selalu jumpa kedai bundle baju baju je. ni toys handbag semua ada.

      Delete
  16. Kat Johor pon ada... Dipanggil Japan Village... Baru bukak... Tapi belum sempat nak explore abis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke. nanti dah terjah jangan lupa review tau. boleh masuk dalam list kalau nak pego Johor nanti. tapi bila nak pegi tu taktahu la hahaha

      Delete
    2. pogo tak tahu? cuba try carik bahasa german

      *cubit SS *

      Delete
  17. Hoyeahh..dah pergi. TErubat sangat rindu tadi. Memang I sukaaaaa sangat. All teratur, kemas, bersih and ade nursing room lagi. Lovely! I harap sangat malaysian jgn amik kesempatan. I mean...letak balik kat tempat asal kalau taknak beli. Jangan bukak or rosakkan anything brg dlm tuh. And yes! you are right! once you fall in love with any barang dlm tu. Please terus beli. Konsep sama macam kat Book Off Japan. Kalau tak nanti teringat termimpi. Hahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy.

      ha tu lah kan babe hopefully kedai tu kekal best sampai bila bila. senang carik barang bila semua tersusun accordingly. kalau tak jadinya macam carik kat bundle biasa tu lah. tak selesa and pening nak carik berjam jam.

      Delete
  18. harap2 pasni depa bukak kat penang pulak..hihi

    ReplyDelete
  19. Besar juga kan tempat ni.. Banyak pula tu barang2 yang dijual. Ada masa nk nk nk juga terjah

    ReplyDelete
  20. maai.. murahnye... ni kalau masuk ni memang berejam la nak keluar. yang teman nangis ajak balik. hahahahah

    ReplyDelete
  21. +$3,624 PROFIT last week...

    Receive 5 Star verified winning picks on MLB, NHL, NBA & NFL + Anti-Vegas Smart Money Signals!!!

    ReplyDelete

Post a Comment