Keranda ?

I nak cerita ni, korang jangan gelak pulak tau.
 
Semalam Ocin balik lambat. so I ingat nak tunggu kat Masjid KLCC lah. lama dah tak jejak sini. last pergi before pregnant kan Ash. almost 1 year lah.Ocin balik lambat, memang sempat nak jemaah Maghrib and Isya'
 
mengah mengah I berjalan. maklumlah lama tak menapak jauh.
 
 
 
Masuk masuk je nampak signage macam ni. rupanya bilik wudhuk dah tukar. banyak sign macam ni, guide kita . Okaylah I ikut je tapi teragak agak sebab jauh ke belakang. lepas tu dia tunjuk suruh turun tangga.
 
Kebetulan ada general worker (lelaki) kat situ. dia buat isyarat tangan ke bawah, suruh ikut sign tu lah. dia jalan laju. Ingat nak jalan sama. takpelah I pun turun lah slow slow
 
sempat nak snap gambo lagi


See, agak jauh ke bawah. macam 3 tingkat ke bawah tanah. yelah biasa masjid besau besau memang macam ni. maybe belah atas nak luaskan lagi ke apa ke kan. selalu waktu Terawikh kat sini memang  ramai


elok elok dah nak sampai bilik wudhuk, kira I sorang sorang lah tu
 
tetiba I saja gatal pandang sekeliling. Pandang kiri kanan belakang (bawah tangga) Tau I nampak apa? keranda!
 
I terkejut tapi cool sikit lah. Ni bukan first time I nampak keranda pun. I gagahkan diri nak pergi bilik wudhuk. Tapi entah kenapa rasa dupdapdupdap. adoiyaii
 
I apa lagi terus berlari naik tangga lah. imagine tangga yang i dok jalan slow slow tu I lari berdesup. Bukan takat mengah dah, tak cukup napas semua ada. huwaaa T_T


Pastu I naik lagi tangga . 2 tingkat ke atas untuk jemaah perempuan. I suka kat sini. tenang je. waktu waktu macam ni memang tak ramai orang. kekadang macam ada group Usrah. Tapi I tak join lah. I bawak diri je.
 
I duduk amek napas. tenangkan diri je. sambil wassap ngadu kat Ocin. yelah takde wuduk I nak buat apa lagi T_T
 




10 mins macam tu I gerak balik. menapak balik lah kat KLCC huwaaa


 
sementara menunggu Ocin balik I lepak taman tengok light show. cantik. Lihin mesti suka
 
I masih lagi diketawakan oleh Ocin dengan kawan I. Ocin cakap
 
"mati masuk situ jugak"
 
tau ler. masalahnya ni I sorang sorang. before this pernah je nampak keranda depan mata tapi bukan I sorang soranglah so takdelah takut T_T
 
maklumlah I banyak terpengaruh cerita hantu. huwaa T_T



 
*notakaki: balik rumah cerita kat Mak. yes ada geng. mak cakap dia pun takut jugaK. Mak cakap memang takkan lah Mak turun kalau dah tau takde orang. yelah Mak I naik lift pun takut -,-''

Comments

  1. ayoooo dpt akak rasa perasaan bila nampak tuh...
    debar2 tak blh nk kata apa, lagi2 kalu penakut n sorang2...

    dulu masa akak keje kt utm skudai, pejabat akak berdepan ngn masjid utm tuh, ada sekali lps antar barang lalu lah tepi masjid tuh ntah camne blh terlalu bilik yg ada simpan keranda apa lg trs pucat lesi dupdapduap akak jadinya... mmg tobat lah tak lalu situ lg heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. kalo berdua ke atau ada orang lalu lalang takpe lagi. ni dah sensorang. adoiyaii. macam macam terbayang

      Delete
  2. Hihi. Babe, keranda je. Keranda ksong pulak tu. Sabau sabau ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat tu pun kosong. tu yang scary tu. T_T

      Delete
  3. Yang jadi takut sangat sebab sorang-sorang tu Cici hihihi..
    Tu yg lari berdesup ke atas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. padahal tengah sakit kaki. boleh berdesup

      Delete
  4. wuu i x gemar pi masjid yg tpt wuduk dia jauhhh siap kena turun tangga camni...xsilap masjid kt putrajaya pn tpt wuduk kt basement...klu sorang² mmg seram..lebih rela solat kat petronas je wehhh...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. kalao tengah ramai orang macam waktu terawikh tak kisahlah. ni waktu mcm ni memang kosong la masjid

      Delete
  5. Ishh...kalau sy kena macam tu pun scarry2...huhuhu..

    ReplyDelete

Post a Comment