Lets Go Jalan Jalan Japan!

Fenomena Jepun Melanda Malaysia
Awal 90an ada satu fenomena baru yang melanda Jepun yang mana sekarang ni dah jadi satu lifestyle kat sana. This trend was created first by Bookoff Japan and its success has seen Bookoff Corporation grown to more 800 outlet in Japan and overseas. Pergh banyak giler!
Jepun ni kan negara yang kaya, dorang mampu menjana income yang tinggi.Tapi disebabkan kekurangan tempat simpanan barang peribadi, dorang ni pun jual barang barang  di kedai preloved.While most Japanese people put a premium on quality, they have great respect for things they own, and would use them respectfully. They believe that the world can be a better place if the products they own can be loved by others too.
Therefore, Pre Loved concept ni dah jadi integral part of their culture. Wah menarik kan. From books to cars, Japanese ‘Preloved’ goods tend to be in good condition.
Jalan Jalan Japan Di Buka Di Malaysia
Jalan Jalan Japan’s launch is scheduled to open for business on November 18. The first store is located at One City Mall, USJ, a neighborhood mall. 
Ha ni yang tak sabar ni. As a pre loved goer, I am shooo excited.
In Malaysia, Bok Marketing Sdn Bhd has establish Jalan Jalan Japan. The joint-venture partners comprise of Bookoff Corporation Limited and Koike Malaysia Sdn Bhd and Koike Corporation Sdn Bhd

BOOKOFF is one of Japan’s largest chain of 'Preloved' stores. Founded in August 1991, the
company has had explosive success, expanding to over 800 stores throughout Japan and
overseas. Up to 97% of Japanese recognize Bookoff’s name and over 100 million people
sell and buy annually. Bookoff first started trading only in 'Preloved' books. They have
since expanded into a wide variety of popular goods that include CDs, DVDs, video games,
apparels, children goods, toys, trading cards, household goods, sports goods, musical
instruments, designer’s bags and watches. In Japan, product range includes mobile
phones, furniture and appliances. They constitute one of the world’s largest collections of
‘Preloved’ goods.

Jalan Jalan Japan store yang akan dibuka di Malaysia nanti akan ada Pre Loved item macam baju baju yang fashionable,handbag, kasut, barang-barang rumah,alat permainan,alatan sukan, alatan muzik, even stroller baby pun ada. perghh memang wajib pergi lah. Maklumlah anak bertambah, stroller pun kena bertambah lah ye tak?

aiming for black stroller. nampak gagah
Maira will defo love this. 


Get  More With Any Budget
Tawar menawar ni dah jadi sifat semulajadi manusia. With the introduction of Jalan Jalan Japan, Malaysian can get a taste of contemporary shopping excitement. Jalan Jalan Japan holds immense shopping excitement and fantastic savings for homemaker. They promise that not matter your budget you will always get more at Jalan Jalan Japan. 

Jalan Jalan Japan

Okay just in case korang tertanya tanya kenapa nama kedai ni macam ni? Jalan Jalan diambil dari perkataan Bahasa Melayu yang bermaksud 'going for walk' to no particular destination. Ha maknanya dorang namakan kedai tu sebagai Jalan Jalan Japan sebab nak ajak semua orang untuk datang tengok tengok sambil berlatar belakang kan muzik Jepun. perghh feeling sangat tau. 

love the color

Atuk suka kerusi macam ni



Ha mesti dah tak sabar nak shopping kan. Jom ler terjah ramai ramai 18 November 2016 ni. Location ada kat bawah. bagitahu semua orang tau biar penuh sesak tempat tu pun takpe. hiks

Location

Jalan Jalan Japan 
Level 1A One City Mall USJ

Business Hours: 10am-10pm


For more information visit 

Facebook Page: Jalan Jalan Japan.MalaysiaInstagram: https://www.instagram.com/jalanjalanjapanmy/

Comments

  1. Agak agk mahal tk babe? Kene standby duit la gamaknya

    ReplyDelete
  2. cant wait for that date bee..hehe:)

    ReplyDelete
  3. Book Off memang best sangat sangat (if kat Japan la). Ada juga I beli sweater, jacket, baju kids, toys kat sane. Pinggang mangkuk juga!!! best. I is tak sabar nak pegi melawat kawasan kat One City Mall tuh. hehehe..

    ReplyDelete
  4. Hopefully evertyhing went well. See you there! ;)

    ReplyDelete
  5. Wow.. macam best... je... thanks sbb share..

    ReplyDelete
  6. Wahhh, sudah sampai ke Malaysia! :)

    ReplyDelete
  7. Have fun & happy shopping with irda...preloved items yg sgt best..

    ReplyDelete
  8. Have fun & happy shopping with irda...preloved items yg sgt best..

    ReplyDelete

Post a Comment