Family Day 2017

Orang Cakap Ini. Orang Cakap Itu

Biasa dengar kan, kalau apa apa
 
"orang cakap kalau blablabla..."
 
Hari tu ada orang tengok gambau anak anak I. pastu dia kata
 
"ohh Maira muka mak dia ye?"
 
I jawab
 
"haah. Abang dia ikut muka bapak"
 
Pastu dia kata
 
" laa sayang lah. sebab orang kata kalau lelaki ikut muka Mak and perempuan ikut muka bapak, nanti anak tu pandai"
 
 
pftttt so are you trying to say anak anak I bodoh ke apa =.=
 
hampas betul lah
 
Nak menyampaikan kata kata orang or petua orang lama ke apa ke boleh. tapi mind your word ler. apa maksud you 'sayang' lah. macam menyesali sesuatu sangat. takde dikesalkan. biar lah nak ikut muka sapa janji ada muka kami.
 


Comments

  1. Tkde mknenya babe. Ue try usha muka ank dia. Pndai smpai msuk oxford ke dak

    ReplyDelete
  2. hahaha. macam takde kaitan je. sabo dear, sabo. hihi

    ReplyDelete
  3. kALAU MUKA anak u macam tom cruise lagi panjang depa mengata,nasib ada muka ocin sikit2 ..hehehe apapun lantak pi lah bee...yang penting u macam akak2 diorang tau...so please screen shot komen ni"ocin semakin tua,cici makin muda:lepas pantang"so ocin sodar2 sikit..hahaha

    ReplyDelete
  4. HAHAHA..cool mummy. Jangan layan sangat. Ade org cakap pulak. Kalau yg gugurl ikut mak jadi "panas". Huk aloh..takder la pulak dlm Al-Quran cakap gitu kan. Buat tak tahu jer..tapi kalau dah panas..boleh jer kasi tazkirah sket. Hahahaha!!!! chill yer lalinggggg~~~~

    ReplyDelete
  5. Hei tau tak apa.. So the point is? Aih. Bolehla nak cakap orang kata orang kata tu, tapi biar yang elok le. Ish.

    ReplyDelete
  6. Kihkihkih tak pernah dengar pulak begitu,..ada2 jelah diorang ni:)

    ReplyDelete
  7. babe ckp kat dia awak jgn, anak ai pandai membabikan org tau hahahahaha

    ReplyDelete

Post a Comment