Random Thursday: 101116

hollaa
 
Last week Friday I cuti pergi settlekan KWSP. sesambil boleh lah bawak Lihin jalan naik train. sampai 11.40am. I taknaklah menapak ke sana takut dorang dah nak tutup for Friday prayers. My friend cakap goverment office start tutup 12.15pm-2.45pm. Perghh
 
Punya lah gigih melepak Sogo dulu.Lunch siap siap.
 

 
bawak lah dia pergi indoor playground dalam Sogo tu. Tersilap pulak lalu depan truck ni.RM370 kau! apa jenis orang kaya lah yang beli truck untuk anak mahal nak matik ni. hahaha sama dengan belanja lauk sebulan tau.
 
Nanny cakap " kita kan naik bas, mana boleh bawak truck besar ni. Nanti datang dengan Ayah naik kereta baru beli"
 
pengsan. larikkkk

 
2.30pm terkedek kedek lah kami ke KWSP Raja Laut tu. Send gambar ni kat Ocin bukan main kesian lagi dia takut anak dia penat. ohhh wife dengan mertua kau ni tak kesian pulak. sakit tau kaki. lainlah pakai kasut harga RM 700 kompem tak sakit. eh? ahhhha
 
I memang sengaja nak bagi dia penat pun



LOL. rupanya KWSP tak duduk daa. hampeh sunggu kejadian. hahahah. akak kaunter tu gelak je bila I bagitahu I dok jalan jalan Sogo dulu sementara tunggu Friday prayers.
 
Nak amek gambo lain takut, gomen opis kan. amek gambar ni je lah -.-'' ahhahaha



Lepas tu menyinggah KLCC nak bagi budak ni mandi kolam. Time tu hujan rintik. Dah cakap takleh mandi time hujan , Lihin taknak percaya. Bawak dia jumpa guard tu, baru dia takut hahah. Guard tu kata bawah kolam ni carpark. so takut ada electric circuit ke apa ke. eh seram pulak dengar
 
Hujan on off. Tapi sempatlah dia merasa. Lihin sekarang pandai lari lari. risau je I dia terlentang. Nanny angkat kain teman dia dalam kolam. Mommy? alaa Mommy sakit kaki. T_T rasa nak melentang je kat situ hahaha

 
Lepas kolam , ajak main taman pulak. Melayan lah dia. Time ni both us dah kejang kejang kaki. Budak ni memang tak reti lenguh ke apa ? -.-



Syok seharian, sampai rumah malam. Nak setelkan kerja blog, adoiyai wifi problem pulak. grr. time ni lah nak problem kalau tak banyak je bar. Ni nak log in pun tak boleh. Nasib tak beli pass sebulan. Ocin balik kerja ajak dia pergi cc. woi rindunya melepak.
 
I antara muka muka yang melepet kat Orange masa awal bukak dulu kot. Siap geng lagi dengan yang jaga tu. Apa entah nama dia-Ah Chai kot. Dia mintak couple tapi I taknak. I cakap taknak dengan orang tua. hahahah. I kan suka anak anak ikan je. Carik boipreng mesti sebaya atau lebih muda . Dia takde lah tua mana. maybe 20s time tu. I pulak 14,15. err Tapi dia baiklah jadi geng lepak mamak, selalu belanja cc. hiks.
 
CC lagi satu suka jugak. ada mamat cina ni belanja buat member ID lagi. Pastu dia kata nak further study dan kami tidak berhubung lagi. adoi terbukak sejarah pulak ahaha
 
apa pun sekarang Ocin pengganti I ler. siap ada geng lagi melepet situ. semua budak budak lah. hahaha sian laki aku.
 



You all ada problem dengan electril bill tak? lamaaaaa dah tak datang okay. sekali datang amek kaww. cis. memang bayar caj semasa lah. Tunggu dapat bonus ke apa ke baru setel semua. cis cis cis.
 


2 ketul ni, pergi mana mesti ada upah. takat air vitagen 2 row tu dia habiskan sorang je. kekadang Mommy curik lah. yelah Mommy pun perlukan penghadaman yang baik.

 
Last Sunday keluar dinner dengan my MIL. Gegirl tidur. so angkut Lihin je lah. Lepak Curve je. Ha rindu zaman bercinta. kahkah


 
Lihin ni nampak je mesin ni terus eksaited . hadoi nasib lah 50 sen. Tapi kecik sangat. so bagi dia main puas puas kat Curve tu, balik rumah sorokkan. Takut gegirl tertelan.
 
Eh dulu ada bubblegum sebijik macam ni kan? I selalu confuse time nak beli ni; bola ke bubblegum. heheheh



LUNCHBOX
 
 
sambal telur bulat
kailan goreng
ikan bilis goreng

ayam masak kicap
taugeh masak lemak putih


Comments

  1. wow.. panjang entry kali ni.. best lah pulak baca .. walaupun panjang tapi tak bosan.. BEST!!

    ReplyDelete
  2. walaupon baru lepas lunch, stil rase nak makan klw tengok gamba makanan kan..

    aritu sya pusing2 toys r us, average harga mainan klw size2 cmni mmg 200+ keatas. klw complicated sikit, memang tak lari 300 tu. rase nye zmn skrg sume pon mahal la. but, ade je yg beli. xpayah tnggu kaya pon. hehehehe

    syok nye la dapat g sogo. husband sya kemain payah nk jejak sogo tu. pasal jem terok.

    ReplyDelete
  3. gambar makan tu mcm nk batalkan niat diet :( sedapnya...

    ReplyDelete
  4. seronok lah lihin.... sian gegirl selalu kene tinggal hehehe...

    mmg gomen ofis ttp jumaat tp tak semua, office yg tawarkan perkhidmatan kadnag tak ttp

    ReplyDelete
  5. Hi mommy! I dh taip komen sekali stuck la pula line tengah hujan-hujan ni... Hahahah aih.. Tapi tula, lama dah tak gi Sogo.

    ReplyDelete
  6. Kalau akak seharian berjalan cam ni meman fengsan dah..tgok uoll mmg gigih sungguh..hehehe

    ReplyDelete
  7. Bebudak mommy mmg x tahu letih tahu nak main jek

    ReplyDelete
  8. Budak2 kalau berjalan confirm kena bagi upah. Baru mereka diam dan kita pun boleh shopping dengan mudah. Win-win situation lah kira. Hiks.

    ReplyDelete
  9. Mek salute la awk babe sbb jln bwk lihin cm tu. Klau mek entah mane nk ltk ksabaran. Tp mane maira and ash?

    ReplyDelete
  10. Sian mommy smpi bukak kasut kepenatan. Heheh...I pun rindu zaman berCC. Syok lah..zaman tuh aktif friendster. Now dah takde friendster. Hispter ade la..hahaha!

    ReplyDelete
  11. haah gov kalau jumaat mmg break panjang. nsib pg dh settle KWSP. ptg bru settle IC bru. bru tgk muka anak dara awk. hehee. best bila jln2 KL kalau tak crowded. lama dh tak ke sogo

    ReplyDelete

Post a Comment