6 Website Bermanfaat Untuk Semua. Jom Baca!

Hai semua. 

Sambil kita bersantai di hujung minggu ni, I nak share sikit pasal laman web, laman sesawang atau website. Sekarang ni laman web atau website dah jadi sebahagian daripada hidup kita. Nak dapatkan informasi tentang sesuatu, kita akan gunakan search engine, lalu keluarlah beribu atau mungkin jutaan website yang memberi 1001 info sama ada secara formal atau tidak. 

So I would like to share few website yang very informative tapi ramai yang tak tahu. Ha kata orang, benda baik kena lah kongsi bersama kan. Sharing is caring

Dalam website Government.my ni ada lebih kurang 10,000 iklan jawatan kosong sektor awam di dalam Malaysia. Ha bagus ni, sebab dalam website ni bukan saja ada banyak peluang pekerjaan, malahan juga banyak info menarik untuk dikongsi bersama.

Kalau anda sedang mencari jawatan kosong kerajaan, maka anda harus masuk ke laman web Jawatan Kosong.co ini. Website ini lebih fokus kepada mereka yang mencari jawatan kosong dalam sektor kerajaan dimana jawatan yang ditawarkan gajinya agak lumayan. wah, mesti kena cuba ni. Bukan senang nak dapat info tentang jawatan kosong kerajaan.

Kerjakosong.co ini adalah sebuah portal pekerjaan yang menghubungkan terus majikan dan pekerja. Wah, macam mana agaknya tu? Untuk pengetahun semua, dalam portal ini majikan boleh submit dan publish tawaran kerja kosong terus kepada mereka yang berminat. Menarik bukan? Ha apa lagi, cepat save bookmark. 

Apa benda SAPS Ibu Bapa ni? Macam pernah dengar. Atau mungkin ini pertama kali anda dengar? SAPS Ibu Bapa adalah website di mana para ibu bapa boleh menyemak keputusan peperiksaan anak anak mereka. Website yang sangat berguna dan memudahkan ini telah dibangunkan oleh KPM dan merupakan singkatan kepada Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah. Macam macam ada sekarang ni. Yang penting semuanya di hujung jari. Tiada lagi alasan untuk tidak memantau perkembangan anak. Anak anak adalah asset negara kita di masa akan datang.

5. APDM
Apa itu APDM?Tak pernah dengar pun. Okay APDM  ini ialah website khas untuk para guru mengisi data pelajar pelajar seperti kehadiran, mata pelajaran dan lain lain. Wah menariknya. Sistem ini juga telah dibangunkan oleh KPM demi memajukan sistem pendidikan sekolah di Malaysia. Sedikit info, APDM ialah ringkasan kepada Aplikasi Pangkalan Data Murid.

6. HRMIS2
HRMIS2 merupakan singkatan kepada Human Resources Management Information System ( Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia ). Aplikasi dalam talian ini digunakan penjawat awam untuk permohonan cuti dan juga mengemaskini maklumat peribadi mereka. Wah senangnya, tak payah susah susah isi borang secara manual lagi. Hanya klik saja. Sangat mudah, pantas dan menjimatkan masa. Pendek kata HRMIS2 ini bakal memudahkan kehidupan anda

Itu saja yang dapat dikongsi setakat ini. Diharap dengan perkongsian ini kita sama sama dapat memanfaatkan kemudahan yang telah disediakan. 

Apa kata kita pakat ramai ramai share supaya lebih ramai orang aware tentang 6 website yang sangat berguna ni? Lagipun tak ramai yang tahu tentang kewujudan  6 website ini. Tak rugi kita berkongsi benda baik dengan orang lain. 

Selamat berhujung minggu semua.

Comments

  1. tq for sharing...

    dah ada ank sek ni..saps tu selalu la check ..hehee...

    ReplyDelete
  2. yg keje kosong tu mek tk caye lah. submit 3 tahun pn belum tntu dipngilnya --' menyampah

    ReplyDelete
  3. Submit your website or blog now for indexing in Google and over 300 other search engines!

    Over 200,000 websites indexed!

    SUBMIT NOW with I NEED HITS!

    ReplyDelete

Post a Comment