Family Day 2017

Annual Dinner: Glam & Glitter Theme

Holla

Im typing this in the dark 2.30am, waiting for ubat batuk time. I accidently  exceed my ubat time. so nak menggantinya tu hadoiyai. Kang kalau I lelap habislah. Hopefully everything goes well. No more ubat after this

Last week we went to BGR for  Ocin's annual dinner. I have nothing to wear and I don't want to buy. So I have decided to wear my baju nikah lah. and disebabkan dress tu abit jarang (was my free hair time) so I lapiskan dengan black jubah. Boleh? kahkah. I know its funny but hey everything went smooth je. Hopefully I'm not the weird-est person alive la. kahkah


Ocin jadi emcee that night so I is pasrah lah bersilat. Dengan itu I tak dapat ambil banyak gambar. Dengan si Lihin cirit birit. phewww. Malam tu jugak I start my demam (plus batuk yang sangat teruk). Nak angkat Maira from baby chair? I is redha jugak lah . Hopefully takde apa effect kat czer I. baru 4 bulan wehh nak kena angkat this 13kg baby girl

source: IG

Overall everything was fun. ada dance from few group and of course the food super sedap. no wonder lah BGR ni famous dengan buffet ramadhan yang sedap and affordable kan? Next year ada rezeki boleh lah try buka sini. Actually Bangi not that far. I selalu imagine Bangi tu macam nak balik Melaka. ahhahaha

Ocin menang lucky draw dapat rice cooker. siap pesan suruh I masak nasi lagi. apa selama ni sampai perut boroi tu makan apa? oh betul lah Mak yang masak nasik. I tak pernah masak nasi lagi seumur hidup. hahaha will try soon. 

actually I aimed for package percutian / microwave T_T takpe bukan rezeki. Maybe dia nak Ocin usaha overtime lebih lagi untuk dapatkan holiday and microwave for next raya =p

Apa pun , yezza dapat family photo. Missing Ash in the picture. Next year ye sayang


*notakaki: so sad my office doesnt have any dinner / lunch this year. I don't know maybe they busy with renovation. We are expanding. ahh I tak kisah pun pasal dinner/lunch/party. Makan is one thing. Money is another thing. Bonus mana bonus? tak dengar kabar pun. Harap beliau 'dalam perjalanan'  ke tempat yang sepatutnya. hiks

Comments

  1. Syoknya gi dinner kan? tapi tulah..bila surronding by small children and your the other half is not by your side . Memang boleh imgaine la how hectic nyer your situation time tuh. I salute you still. Young mother with 3 children. Masih bertenaga tuh..I dah 3 series ni..huhaii..memang terasa perbezaan ketika muda hot remaja. Hahahah! take care beb! muahhss!!!

    ReplyDelete
  2. hehehe..i trtunggu2 entry ni bila tengok status u g dinner tu..tp kan..sikit sangat gambar u..i faham.mesti sebba u xsihat n kena jaga dua anak2 comel kan..btw u still look gojes walaupun dengan baju nikah..ok bee take care...insyaAllah bonus otw

    ReplyDelete
  3. Welcome to Bangi! 😊 Tak kisahla baju nikah pun, I tengok okay je tu. The kids pun kemain lagi merah-merah.. hahahah.

    ReplyDelete

Post a Comment