Beauty| Belif Skin Care On-The-Go: Travel Kit Paling Best

Perempuan lah paling leceh nak pergi travel kan? Kalau boleh 1 rak nak bawak. Bukan apa, kalau kurang satu rasa tak lengkap. Mana boleh seharian tanpa facial wash or moisturiser. Rasa tak best. Tapi yang menyampah, benda tu semua selalu tak muat masuk handbag. Kena jugak masuk dalam luggage. 

Lepas I jumpa travel set Belif, I rasa taknak yang lain dah. complete semua benda dalam satu pouch comel.



Belif is one of well known skincare brand from Korea. Macam yang you all tahu, Korea kan kaya dengan product kecantikan. Selain size yang comel, Belif Skincare On-The-Go  ni juga sesuai dengan semua jenis kulit.

Dalam travel kit ni ada 5 item semuanya

Creamy Cleansing Foam Moist
gently yet effectively wash away impurities for all skin types

Bergamot Herbal Extract Toner
To tone and refresh skin. Bergamot extract help to lock in moisture

Hungarian Water Essence
deeply hydrate skin for lasting suppleness and softness. contains legendary Hungarian Water,reowned beauty secret of Queen Elizabeth. 



Moisturising & Firming Eye Cream
provide lasting hydration and elasticity  to delicate eye area.




The True Cream- Aqua Bomb
deliver instant moisturiser with Lady's Mantle, a hydrating herb.Provide long-lasting hydration

see. now wonder lah ramai K-beauty fanatic yang suka dengan brand ni. Patutlah kulit orang Korea lawa lawa kan T_T

By the way, untuk I yang jaraanggggg travel ni, I suka letak dalam handbag senang di bawa kemana mana. Pergi office, balik hometown even pergi jalan jalan dengan family pun senang/. Yelah, lepas solat. harus nak tepek balik make up. before tepek tu, haruslah apply moisturizer dulu. Kang kesian kulit kita. pagi pagi fresh je. Afternoon terus dehydrate.


Personal Thought:

Honestly I fall in love with this travel set. sangat menyenangkan sebab size yang comel and complete set pulak tu. I  suka Moisturising & Firming Eye Cream. rasa sejuk je bawah mata. Paling suka ialah Hungarian  Water Essence sebab 98% aqua based and increased hydration level up to 20% wah boleh imagine tak betapa selesanya bila pakai kat muka?

So you all yang berminat dengan Belif On The Go ni boleh lah dapat kan kat nearest beauty store. I rasa Sephora pun ada jual kot. Happy Shopping.

For more information visit Belif Official

Website: Belif Malaysia

Facebook: Belif Malaysia

Toodles , Xoxo


Comments

  1. kulit u yt cantik n putih makin cantik dgn product ni nanti yang...huhu..comel je paackaging dia

    ReplyDelete
  2. earkk pacing dalam beg tu best.. senang nk bw

    ReplyDelete
  3. cenonet babe, senang bawak :) mek lama dah jugak tak apply moisturiser ni. tp semenjak pakai laneige ni, ok plak dgn kulit. korean sgt kulit mek. hahahahah

    ReplyDelete
  4. mmg sesuai betul... nk bwk kemana2 mudah...

    akak mmg suke lah pakai brg makeup ke product kecantikan dr korea atau jepun...
    lbh rasa terjamin dr pakai yg tempatan punya, kadang meragukan

    ReplyDelete

Post a Comment