Family Day 2017

Friso Gold: Biarkan Si Manja Explore Dunia Mereka

As s  parents and a  PARANOID MOMMY I think raising childs need lots of effort. Semua nak yang terbaik. From choosing hospital for maternity, good diaper sampailah ke formula milk. Yes. Kita terutama mak mak ni yang yang terbaik untuk anak kita.


I selalu takut nak lepaskan Lihin Maira buat outdoor activity. Tau lah kat luar tu habuk debu. I risau kalau dorang jatuh sakit. I mean who doesnt kan?  Antibodi budak ni kan lemah.




Previously, I selalu confuse apa yang I patut cari dalam susu formula ni. Kalau tengok TV commercial memang semua impresive la. But now I got the answer. FRISO Gold-susu yang diformulakan dengan teknologi LocNutri.



Okay biasanya kan makanan akan diproses dengan suhu yang tinggi dan ini menyebabkan struktur semulajadi protein rosak . Jadi efeknya ialah protein sukar untuk diserap and it can lead to indigestion, colic, constipation and stomach discomfort. Adoi kesiannya. Patutlah Maira selalu kena kembung perut dulu kan. Tapi LocNutri teknologi dicipta khas untuk mengatasi semua masalah ni. LocNutri ni menggunakan mild heat treatment semasa proses produksi formula so protein dapat dikekalkan dalam struktur asal dan mudah diserap oleh tubuh.

source: Women Weekly
Salah satu sebab kenapa I suka Friso. Senang. 


Protein ni memainkan peranan penting ye untuk pertumbuhan otot, kulit dan rambut.See how importance it is?

let them explore
 Macam Maira, dia kan tak pandai cakap lagi. So bila dia murung je I dah tahu lah there's something wrong somewhere. Mesti perut tak selesa tu. Dia memang kuat kena kembung perut/ Dulu I taktahu kenapa. Tapi lepas bertukar ke Friso Gold ni, dia dah takde problem macam tu. Hari hari cergas dan aktif. so I tahu dia sihat dalaman dan luaran. Kids happy, Mommy pun happy



she is clever and healthy baby- Paed




Okay till here. Lihin and Maira dah jerit jerit nak susu. Hamboi sedap sangat letttew.

Toodles, Xoxo

Comments