Gostan,Rikki & Bona Fide

Holla
 
Ha tu bukan nama pet tau.
 
Actually I tiba-tiba terfikir pasal word 'RIKI'. Kan orang selalu guna
 
"weh cuba rikki harga handphone kat kedai tu"
 
"alaa tak yah beli kita rikki rikki dulu"
 
I rasa pernah baca somewhere yang it came from English word tapi I tak ingat macam mana nak eja. Dok Google sana sini, terjumpa pulak ni forum lowyat.net ni. so ilmu yang I dapat ialah
 
Rikki
 
 
 ooo okay baru tahu. Orang kata askar biasa guna ye? okay okay noted
 
Next yelah 'gostan'. Mak I dah ajar perkataan tu dari kecik dah. Ke you all tak pernah dengar?
 
Dia macam nak cakap pasal undur.
 
"jap, nak kena gostan kete"
 
"eh kete ni main gostan je tak tengok belakang"
 
I ingat dari ceruk mana lah my mom dapat. rupanya I baru tau pasal wujudnya perkataan ni
 
Go Astern= Gostan
 
Ke I sorang je baru tau? hehe takpelah share ilmu
 
Oh one more, I terbaca dalam surat legal
 
syok pulak perkataan ni. hahaha
 
Ha okay itu sahaja pembelajaran kita untuk hari ini. I memang suka Google perkataan yang I rasa sedap untuk digunakan. hehe maklumlah zaman sekarang canggih kan. Kang anak anak I tanya apa apa ternganga I nak jawab.
 
Toddles, xoxo

Comments

Post a Comment