Family Day 2017

Mak Main Pantun

Yesterday Mak asked me
 
 
Mak : dah sihat ke ? Batuk kau macam mana?
 
Me: better lah Mak. Kahak dah kurang. and bukan hijau lagi. Batuk pun kurang
Mak : Oh, dah tak payah makan ubat lah?
 
Me: tak. Ubat dah habis
 
Mak: ooo. Dah bila nak ambil balik Ash tidur dengan kau? Macam permanent je kat bilik aku ni.

Me: err hehhee selsema lah sekarang Mak.  
 
KAHKAHKAHKAH. pandai Mak mulakan pantun dia >,<

This little guy so manja with his Nanny

 
 
I rasa dah bertambah okay. Tapi biasalah kerja dalam office dengan aircond sejuk ni, orang hulur kepek I amek. hulur kacang, I amek. semua lah orang hulur I ngap. Sampai colleague I pernah cakap I DBKL . hampeh tau

Takpe, I think by next week dah okay kot. bolehlah I gaduh dengan Ash malam malam, himpit tangan Ash etc etc.

pssst.. New Year apa plan? I plan nak masak masak je. I tengok harga Regalia (refer to my 2017 whishlist) terkejut gua harga RM 600+ (normally RM 200)

Dah lah I nak masak dengan Spargo Mills je lah. Siapa belum baca entry tu boleh lah baca
http://mommycici.blogspot.my/2016/12/spargo-mills-senangnya-semua-orang.html

Nak buat sate. perap lepas tu siap dengan kuah sekali. senang kan? Nak beli?

www.homedeal.my


ha lengkap semua. aktiviti hujung minggu.


Tapi tu baru plan lah. Kalau Ocin ajak I dating di bawah percikan bunga api, tak jadi lah. Tu pun harapan palsu tu. hahahah

Okay thats all,

see you guys next year insha Allah

Toodles, Xoxo

 
 
 


Comments

  1. get well soon awak :) makin comel bby :)

    ReplyDelete
  2. semoga cepat sembuh...hihi ur mom comel ..haha pandai kasik hint

    ReplyDelete
  3. Mommy cici, i ada dapat tips dari one chinese lady (mymum cerita dia jumpa this lady) yang beli banyak sangat lengkuas. Anak dia kerja bawah aircond so selalu sakit badan. Rebus lengkuas dan mandi dengan air tu. Baru sedap sikit badan.

    ReplyDelete

Post a Comment