Family Day 2017

Priceless

Holla
 
welcome back from long weekend peeps. Okay I know ramai yang cuti panjang , happy holiday you alls
 
Ahh I am super tired. Just want to share, last weekend (Sunday) I kerja part time di PWTC for Mood Republik. Jadi apa? bagi flyers. Yes, it was fun. I suka kerja part time macam tu. Some of my friend tergelak macam apa je I taktahu apa yang kelako benor -,-'' tapi I suka okay. Kalau lah I belum ada 3 ketul puffy pie tu, I akan kerja freelance macam tu lah. Ada yang tanya , tak malu ke? Lol buat apa nak malu. At the end of the day, duit masuk poket maaa.
 

 
Tapi one thing is, I lupa I dah tua kot. hahaha. Dulu berdiri for 10-12 hours bukan masalah untuk I. sekarang? baru first 3 hours I dah nak menangis. hahaha. Tapi after that cepat je masa berjalan.
 
Oh nak share boleh. I met this err a person.  around afternoon dia cakap
 
 "weh banyak lagi. macam mana nak habis? Tak terfikir nak buang ke?"
 
Tetiba tanduk pun bertumbuh. Haah, I tau yang bagi flyers lagi lagi outdoor ramai je yang buang. Ada yang dump 1 whole stack dalam satu mailbox. I jawab sambil buat lawak
 
"nak buang mana duh, tong sampah pun takde. hahhhaa"
 
sambil bagi bagi flyers , I fikir. dekat 10k flyers kena edarkan. Kena siap dalam masa yang ditetapkan. makin petang crowd makin slow. Boleh ke I buat? Nanti tak dapat duit kang.

 
T_T

 
Macam macam lah dalam kepala I. Lepas tu I fikir, kalau kantoi, mati. Buat malu je. Kalau tak kantoi, selamat lah. Tapi macam... entah tak puas. I ni kerja berhadapan dengan manusia , kerja customer service and front line dah berapa lama. Kalau dapat bantu orang, dapat senyuman or ucapan thanks tu dah macam satu kepuasan. klimaks lah katanya.
 
 
I ni pun bukanlah baik benau. Tanduk macam makin nak panjang and ekor pun start nak tumbuh. pffttt.
 
Okay I have decided not to do it. Bila dia datang balik and tanya I cakap
 
" takde tempat lah nak buang. buat je lah. ramai orang ni"
 
walaupun dalam hati was was jugak boleh ke tak habis. sebab makin petang makin sikit orang. crowd yang ada yang memang dah sampai since morning. I Siap doa lagi supaya masa dipercepatkan.
 
Yes, semua dipermudahkan. kelam kabut I bagi sebab ada yang datang hulur tangan mintak. bila 1 crowd datang jalan berderet semua hulur tangan. Rasa seronok and excited pulak.
 
Tau tak, by 7.45pm dah settle semua kerja. I tak jumpa boss, so I pergi dinner dulu. by 8.15pm balik booth, boss cakap semua settle and bagi gaji. waahh nak melompat. tak sangka awal jugak habis. yeayy yeayy

they provide lunch&dinner-nasi ayam. janji kenyang. Duduk bersila kat hujung hall sambil makan 
 
To be honest, I dah rindu anak. sebab kat office memang tak nampak budak. Tapi kerja kat situ tengok parents dengan anak kecik I rasa nak lari balik rumah. takpun call Abah suruh bawak kids datang lepak sana. Boleh? ahhaha
 
Balik tu I terus beli susu Ash and vitagen Lihin. His reaction memang priceless. Kaki lenguh macam nak tercabut. Esoknya I bangun jalan terkengkang-kengkang sebab kaki cramp. adoi dah lah petang ada food review -,-'' rasa nak cancel je event tapi I memang niat accept food review sebab nak bawak Lihin jalan. nak spend time dengan dia. fuhh

I have the video. Will upload on IG later. dapat Vitagen macam dapat duit sejuta je. hahaha.


Tapi I lega sebab setan mesti menangis ,kawan dia suatu masa dahulu dah jadi baik.kahkah. Alamak tetiba I terbayang setan perut boroi dalam magazine Asuh tu pulak. kahkah. babai
 


Comments

  1. hahahaha..lawaklah ayat u bee..kannb.kalau i buka booth i mmg akan rindu family..i xsuka buka booth bg flyers..i akan rindu anak....btw tetfikir gak i..koje apa yg u buat ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. bagi flyers pun penat jugk...lagi pulak kalau orang tu buat dono je kalau kita bgi flyers kan..sedih...

    ReplyDelete
  3. HAHAHAH! funny lah babe. For me kan, semua org ade kelebihan dan minat masing2. Yang tanye tak malu ke tu...maybe bukan jiwa derang. Sebab mmg ade org tak suka jumpa org. Introvert level ape ntah. Hahah!Teringat dulu, lepas belajkar kat Uni kan..I pernah keje jual barang yang pergi ke satu kedai, or restoren...then, approach org tuh. Kedai mamak, restoren cina yang tengah berasap masak ape ntah. Yang dlm otak masa tuh kot2 tengah masak sup khinzir ke kan..memang melekat bau kat tudung and baju. OMG! I should blog about this la..kenangan sangat!..suh Lihin urut kaki tu kasi urat lembut elok balik. Boleh jalan macam model dah pastuh ...HAHAHAHAHHA!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi! Yes you should blog about that experience! Nanti i baca.

      Delete
  4. I ingat juga setan dalam majalah Asuh tu please.... Ceh mengingatkan i pada zaman baca majalah asuh. Bagus betul, terkesan pada diri sampai sekarang!

    Alhamdulillah.. Nasib baik dah berubah, tak jadi buang flyers. Pada orang bisnes, setiap helai flyers tu sangat berguna tau. Sebab setiap dari tu ada potensi untuk dapat customer.

    ReplyDelete

Post a Comment