Family Day 2017

Random Thursday: Yasmin And Resign?

Holla,
 
lama pulak takde entry personal kan. Lately ni kan, I rasa macam dah put on weight. I taktahu lah sebab ubat ke sebab I baru 1 week plus consume Yasmin. Penjual tu kata confim tak kacau berat badan plus ni pil paling mahal blablabla boleh cantikkan kulit blablabla. Kalau baca semua review pun macam tu.
 
So far, I think I don't have skin problem tapi ada blackhead kat hidung and kalaulah Yasmin ni boleh hilangkan blackhead ni, baru I berani cakap pill ni bagus. hahaha boleh gituh?
 
nampak tu gua tertinggal

 
 
I asyik lapar je lately. maybe jugak stresss I tak boleh nak cakap sebab ubat lah.  colleague I on leave. working alone memang susah. phone call berlambak nak attend walk in client, despatch, incoming mail, arrange meeting room etc. Ah susah lah. nak layan boss lagi, manusia yang acah acah boss lagi. fuhh banyak jenis manusia kan kat opis ni
 
Yang follow IG I mesti nampak I TER- meroyan kejap. okay cerita kelakar. I dah siap print resign letter. so konon acah acah nak bagi motivasi kat diri sendiri I post lah kat IG. yang I ingat ada 2 je colleague I ; 1 is Dina already left and one is Kak Mimi and she is not active on IG.
 
but seriously anyone nak hire I tak? Tapi I kena demand gaji la, iolls bukan freshie ajahhaha
btw I screenshot lepas tu delete post. kahkah
 
 
lepas je post, one of Litigation lawyer buzz and ask "are you leaving?". I macam blur blur jawab then I asked "eh how do you know?"
 
she reply "from IG"
 
pergh kahkah padan muka gua. letak lagi personal thing kat situ. and I think ramai pulak dah tahu.
 
But something happen make it short I have RETRIEVE back my letter. haih zaman sekarang ni nak minta kerja susah,nak berhenti kerja pun susah. grr. so just in case ada silent reader I from the office, yeahh I tak jadi berhenti. tunggu one day . one fine day. yes.
 
 
moral of the story, jangan show off personal life sangat? eh hahahaa.
 
 
Kids, macam biasa banyak je perkataan baru yang they all belajar. will share about that later. I batuk teruk ni. berkahak . lepas tu layan pisang goreng rangup. perghh. see I dah cakap baru lepas ngadap lunchbox, ngadap 5 ketul pisang goreng besau besau. hadoi
 
Toodles, xoxo

Comments

  1. hehehehe... tp btl kwn opis akak ada yg consume yasmin mmg kulit dia plawless....

    see... ramai stalker dia rupenye heheheh...
    btl la dik, ssh nk dpt keje skrg nih... kene banyak2 sbr lah bt masa skrg, tp kalau semua kene bt sorang keje utk 2 org mmg rasa nk nngis gk kan

    ReplyDelete
  2. Seriously i xtau yasmin tu apa. Bila baca tajuk i thought yasmin yang nak resign 😅

    ReplyDelete
  3. moga cepat sembuh bee
    ..yasmin tu pil perancang kan..dulu soc ckp utk cegah jerawat jugak..huhu...resign??owhh no mcm sama.pulak plan kita..jomlah resign sama2..then.kita focus blogging je..hikhik

    ReplyDelete

Post a Comment