Family Day 2017

Spargo Mills- Senangnya! Semua Orang Boleh Masak

Holla.
 
 
Nowadays kita tak boleh elak dari lifestyle yang busy and jadual yang padat. But as a mom, of course we want the best for our family kan
 
 
Contoh, bab masakan. Kita seboleh boleh nak bagi family makan homecook. Tapi renyah bab nak menumis bagai. Mana ada masa nok nak buat semua tu.
 
Instant? ada tapi khasiat dia serupa kita beli makanan kat kedai je. Takde beza pun.
 
But I'm super duper happy when I found this. Spargo Mills. yes, please remember this brand because they only use natural product. No colors, no preserved. bagusnya. Ni lah yang kita suka, jimat masa plus healthy
 
Spargo Mills ni ada banyak range ye. Contohnya Meat Curry Premix, Nasi Lemak PremixInstant Coconut Mix dan banyak lagi lah. Nak dessert? they also have Creme Coconut Pudding in 3 flavor. No cooking required weh campak campak je. Sesuai sangatlah dengan orang yang tak suka benda renyah and leceh macam I ni

antara hidangan menggunakan product Spargo Mills


 Dah bersiap pakai lawa lawa nak pergi kerja, suddenly teringat kena prepare lunch.Adoi lecehnya nak menumis. confirm lah tudung,blouse berbau.  Ha dont worry.
campurkan Meat Curry Premix dengan air. Lepas tu masukkan premix + ayam + potato dalam bowl (microwave safe ya) Jangan lupa cooking oil. Boleh campur full cream milk sebagai peganti santan ya. Last sekali letakkan sedikit air.  Humban dalam microwave. Okay dah boleh update status Facebook, tweet Good Morning and scroll IG.

campur je semua ni, then humban dalam microwave


simplenya. macam ni I bagi tugas masak curry kat Lihin and Maira lah . hiks

Teringin nak dessert? ah easy peasy only. They also have Creme Coconut Pudding in 3 flavour. Walaah.



- No cooking required
- No preservatives
- No cholesterol: vegetable-based ingredients
- Pleasing to the palate
- Easy to prepare
- Versatile: just add ingredients for variety
- Stable: no fat separation
- Suitable for lactose-intolerant individuals
- Cost-effective and commercially viable
- Halal certified

No 1 tu paling penting. And kita boleh gunakan creativity kita, contohnya letakkan sebagai inti pastry ke?

sedap!


Yes. and sebagai jiwa anak Malaysia, I think kita memang tak boleh lari dari gunakan santan. Terus terang I sendiri pun kena guna santan. Kalau guna fresh milk sedap tapi rasa lain macam. I kg.com sikit. To make my life and your life easy, they also have Instant Coconut Milk. walaweh! They use premium imported coconut powder that absolutely natural and genuine and the best part is no coloring, essence, fillers or preservatives. Bagus kan?

Takde idea nak masak apa pakai santan? alaa paling simple I bagi contoh, you all boleh buat  Sagu Gula Melaka. makan sejuk sejuk. adoi meleleh air liur.

Dahlah cantik, sedap pulak. Eh I mean that Sagoo not me. hiks


 Lagi? CENDOL. yes.

erm yummy

See senang yang amat kan. Okay sabar jap. Nak tahu mana nak beli semua ni? ha yang tu pun senang je. boleh terus order online di www.homedeal.my. click!click! je zapp dia terus hantar ke depan pintu. senang kan?

(siap provide resepi lagi. click cepat www.homedeal.my)

Ada macam macam you all boleh pilih kat sini.


 

senang sangat. Takde alasan lah takde masa masak lagi =p zaman sekarang semua hujung jari je. Paling penting kualiti bagus, affordable and dapat halal certified. Yes. Apa lagi jom lah start plan nak masak apa New Year ni.

pssst... ada banyak lagi barangan best di www.homedeal.my. Jom lah jalan jalan kat situ :D

 

Comments

  1. mudahnya.... geram lak nengok makanan yg blh di buat ngn brg spargo nih

    ReplyDelete
  2. Dua2 tu cantik..eh..pm tepi dagu tuh...

    ReplyDelete
  3. Sedapnyaa.. terliur kita tgk pagi2 gini. hiks

    ReplyDelete
  4. 3 Studies PROVE Why Coconut Oil Kills Waist Fat.

    The meaning of this is that you actually kill fat by consuming coconut fat (including coconut milk, coconut cream and coconut oil).

    These 3 studies from big medicinal magazines are sure to turn the traditional nutrition world upside down!

    ReplyDelete

Post a Comment