You Need A Holiday Lah!

YES, I Do Need A Holiday
 
I think some of my IG & Twitter follower knows that I memang tengah kemurungan lately ni. Last week was a hectic week for me. and this week I have to come to the office, no matter what. Die Die also need to come in. ARGHHHH Streenya dah lah hati terluka. hadoi
 
I need a sweet escape
 
tengah hati terluka ni, saja lah I google tempat percutian yang best. salah satu dalam bucket list I of course lah Japan. I kan teringin nak pergi sana dari zaman Cardcaptor Sakura lagi.
 
Kenapa I nak sangat pergi Japan ni?
 
1- Snow
 
I heard that many snow resort will be open in the mid of December. how nice, bangun pagi tengok keadaan memutih je. I dah lah kulit tebal, sesuai sangat lah cuaca sejuk ni. hari hari aircond full blast
 
 
 
Source: Japan Guide Website
 
 
2- Manza Onsen
 
I teringin nak try hot spring dia. sebab kalau tengok cerita Jepun (drama or anime) mesti ada bab air panas ni. Apa Jepun ni memang kaya dengan air panas ke?
 
Ni salah satu yang menarik minat I lah, hot spring resort town located 1800 above sea level. mak aiihhh. Mesti syok kan tengah sejuk sejuk, berendam air panas. fuhhh.
 
 
3- Winter Sport
 
wahhh yang ni I selalu tengok kat TV je. bilalah nak main betul betul. I teringin nak rasa powdery snow yang orang dok cakap tu. Rasa nak telan je  semua ais tu, assume macam ABC
 
 
 
4- Fashion
 
yes, I penggemar Harajuku Style. dulu masa high school macam ni lah pakaian I . err cut your wild imagination. I sober lagi tau. hahaha I ambil inspiration macam ni je, kang ikut 100% terjojol bijik mata orang Malaysia. I love mini skirt (kembang) with high cut socks,segala benda bulu bulu comel tu lah. sebelah pakai anting anting ice cream, sebelah lagi pakai subang kecik. okay fine, you all mesti terkebil kebil kan imagine I pakai macam tu. ahhaha.
 
 
 
Dulu I berangan pergi Japan, nak colour rambut pink, lepas tu ber cosplay tengah tengah alam. hahaha tapi takpelah I dah pakai tudung. So I nak dera Maira je lah buat macam tu hiks
 
 
5. Kotatsu
 
yezza. By looking at the picture pun I dah boleh rasa keselesaannya, kalaulah dapat . pheww. boleh pergi travel tapi teringin nak tidur je? ahahhaha
 
 
Okay ni kira Top 5 benda yang I nak sangat buat kat Japan lah. Kang kalau list kan panjang panjang muntah you all baca.
 
Jom survey ticket & hotel pulak -> Traveloka
 
aik murahnya hotel. I kan jenis nak bergulung dalam comfoter walaupun sedang holiday. So I guess City Hotel Lonestar Shinjuku sesuai lah dengan I
 
 
 
Okay dah alang alang tengok hotel tu, kena jugak survey ticket flight. Yang bagusnya Traveloka ni kita boleh check flight ticket sekali. Dia akan bagi kita comparison untuk 2,3 airline. Boleh tengok perbezaan harga dan transit.

Bolehlah kita jadi pengguna yang bijak memilih, ye tak?
 
 
Wah bagus kan. Dah siap buat calculation semua bolehlah start korek tabung or err menabung maybe. hahaha takpe , this year tak dapat, next year ada lagi hiks
 
Toodles, XoXo


Comments

  1. satu satu negara yang ada dalam wishlist.. harap2 satu hari dapat sampai sana..hehehe.. btw all the best yer..;p

    ReplyDelete
  2. senangnya dah siap buat calculation.. senang la nak menabung nanti.. hihi.. japan pun salah satu negara yg teringin nak pegi.. :)

    ReplyDelete
  3. Selalu banding harga tiket dekat skyscanner. Boleh try traveloka pulak lepas ni

    ReplyDelete
  4. harap2 di berikan rezeki ke sana dik...
    tang fesyen tuh kalau org muda mcm awak msti nampak lawo

    kalau yg dh tua gemuk lak mcm akak msti buruk hahahah

    ReplyDelete
  5. Saya join juga. good luck dear ! ;)

    ReplyDelete

Post a Comment