Family Day 2017

Day 5: 6 Perkataan Menggambarkan Diri

Holla. okay ni payah sikit ni. I tak reti nak gambarkan diri sendiri. you all lah tolong boleh -,-''
 
Okay I buat main main je lah ye
 
1) Pendiam
 
err yes I pendiam. Actually I malas bercakap and pada I dari mengatakan sesuatu yang tidak berfaedah lebih baik I diam. wah gitchew tau. I malas nak bukak mulut and bertegur sapa. Tapi idok ler I sombong. kalau orang start tegur, I okay lah borak

But I choose my friend. eh of course lah I ada hak untuk pilih dengan siapa nak rapat kan. Paling penting I tak suka kawan dengan PERAMPAS LAKI ORANG. wah gitchew kau.
 
2) Menyendiri
 
adoi lonely sangat bunyiknya kan. ahhaha. Entah lah i rasa syok je duduk sorang sorang and berangan entah apa apa. ada masa I nak keseorangan. Contoh waktu lunch I prefer makan sorang. Nyampah betul kalau I dah amek port hujung sorang sorang tetiba ada yang datang ajak gossip. hadoi
 
Maybe I kerja penat dah angkat telefon and jumpa macam macam karenah manusia, so I selesa menyendiri. KOT lah.
 
Dulu I study Kota Damansara, I took bus from Ampang. Bus-> train-> bus . I think 2hours + journey everyday. I prefer duduk sorang sorang and mulalah fikiran menerawang ke mana mana entah.
 
Thats why I tak kisah kalau tunggu Ocin lama lama. 3,4,5,6 jam I tunggu dia sorang sorang. Zaman tu I pakai Blackberry tapi takde internet. boleh?hahahha so no FB no Twitter etc. I masuk dunia lain je lah.
 
 
3) Pastel
 
Yes I suka warna lembut. You all dah start boleh fikir dah nak cari apa untuk I bulan 6 nanti. err. hahaha.
 
Dulu I suka pink. Lepas tu dikecam sebab asyik pink. lepas tu I try mix dengan warna lain lah. lavender, baby blue etc. And sekarang famous nude color, earth color kan. I bukan boleh kalau tengok orang pakai cokelat ni, automatic terbayang Kinder Bueno berjalan. hahaha
 
4) Eyeliner


 
Yes, kalau tengok eyeliner sila teringat I hahaha. I memang suka dengan eyeliner sedari kecil lagi. dulu yang famous celak Makkah tu lah kan. Ingat lagi time tu tadika kot.Pastu bila dah besau sikit belajo la pakai liquid lepas tu gel. Maybe sebab dah biasa pakai eyeliner, sekali tak pakai orang cakap I pucat lah sakit lah nak pengsan lah mata pelik lah =.=
 
 
Tapi I banyak kali je naked face pegi office. Tak sempat nak bersilat depan cermin hahaha
 
 
5) STALKER
 
muahahah yes I jenis kalau nak tahu something I stalk habis habisan. Ocin punya ex girlfriend zaman batu punya jiran punya bff punya scandal pun I mampu cari. nama penuh , nama apak nama sepupu semua I cari. ceh . ko berani lah nak tipu aku kan!
 
psst. you all ada stalk ex bf? hahah I masih stalk. Bukan sebab rindu, tapi sebab I nak cakap "my life totally better than yours" *flip tudung*
 
6) Manis

this is my Milo sembelit


I manis. eh bukan I ni suka benda manis. Tau tak elok tapi entah. kalau buat Milo dalam mug I tu, 3 camca Milo , 3 camca gula =.=

I memang biasa minum manis kot. Kalau orang buat teh o tapi takde gula I tak boleh terima kenyataan. hadoiyai

7)  Cerewet

Ha saja je nak tambah lagi 1 kan you all suka baca. hiks.

I ni bab jamban I sangat cerewet. Kalau jamban berkeladak tu adoiyai memang nak sumpah seranah. Tak masuk toilet basah , seat tu basah, pipe tak sangkut. haih I sanggup tahan pee pee dari Klang ke Ampang sebab tak jumpa toilet idaman. entahlah kalau dah terpaksa nak buat macam mana. Tapi kalau belum sampai di penghujung rindu lagi, rasa geli geleman taknak keluar pulak. ahhaha

Tapi bab makan I tak cerewet. I boleh makan lauk yang sama hari hari. I boleh makan 1 lauk je. I boleh makan plain rice je kalau takde lauk sangat. Senang betul Ocin jaga I bab ni. hahaha

Btw I ni rice people. memang kena makan nasi, kalau tak mindset datang lah gastric. hehehe

Okay lah sampai sini je I bebel.

Toodles, xoxo

 

Comments