High Tea Table Manner At Tea Verandah

Last week I went to Tea Verandah at Atria Shopping Mall for High Tea Workshop. I'm in love with the place. so classy yet affordable. Memang sesuai kalau nak lepak-ing with girlfriend or dating with husband. awww
 
 
Kami dihidangkan dengan pelbagai jenis dessert and pastries yang super sedap. ouch there goes my diet. But who cares. good food with good people. Makan je lah. hahaha
 

 
 
 
 
cantik kan susun atur semua . I really love the ambience and their service staff super friendly and courteous.macam 5 star cafe pulak.
 
 
For those who fancy scone and creme brulee, you guys should come here. yeah their scone memang super sedap. see sedap sangat sampai lupa ambil gambar. hahahaha. 

Macam mana nak bezakan scone tu bagus ke tidak? Scone yang bagus tidak akan pecah bila kita belah dua. Yezz. masih solid di bentuk asal. Sapu jem strawberry and ngap!

okay nikmat
 
and yeah they have 1 of the best creame brule in town. we huuu. I makan ketul. actually nak tambah lagi segan pulak.

Tuna Fillo Puff & Sausage Egg Quiche
 sedap sangat. tak cukup lah 3 ketul tu
 
my handsome creme brulee before I ngap them
 
Told ya, this is nice place to lepak-ing with girlfriend. While waiting for the event to start, we had so much fun. snappy, gossiping & girls talk. asyik ketawa je. Macam biasa I berkepit dengan Irda. and meet other 2 well-known blogger- Aqalili (Lili)  and Mieza (Kechik)
 
 
 But seriously you guys should try their signature tea. Its actually a fruit tea. memang sedap dan so aromatic. totally different from teh'o for sure lah. Dont worry sesiapa yang cakap tak boleh minum tea takut sembelit lah gastric lah tak boleh tidur lah, you guys wont face that problem okay.
 
 
I minum bertambah guys. For sure lah. nama pun benda sedap.
 

 Ms Joanne tengah ajar how to eat cupcake. Baguslah benda macam ni. But I hope I will practice in my daily life la, like you know me bila dah lapar I main ngap je.
 
But I love this workshop. all this while I tak pernah tahu pun makan cupcake and scone ada manner >,<
 
I should teach Maira then.
 
 


Overall, I puas hati sangat join workshop ni. Defo come back for their scone and tea for sure. 

 
Yang ni harga dia . quite affordable kan for this kind of ambiance and taste? Kalau berminat boleh tengok website untuk full menu -> http://www.teaverandah.my/
 
 


Its a wrap. seronok event macam ni. Hopefully ada lagi in the future. Thanks for the organizer- Keppo.my
 
By the way, if you guys nak cari tempat makan best boleh visit Keppo.my. Kat situ you all boleh search location mana you all nak and halal,non-halal or pork free restaurant. Bagus kan? Its like food-waze for us yang kaki makan ni.
 

credit pic: Keppo.my

Thanks everyone. Hope to see you guys again

 


Comments

  1. i org pertama baca.....wahhh bestnya memori ni.....xsabar nak update entry..bytheway...mmg sesap m elegan tempat tu
    ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha lajunya babe. terkejut i tetiba ada comment. cantik kan ambience dia, geram i.

      Delete
  2. wahhh.. semuanya sedap... mcm2 ado...

    ReplyDelete
  3. alamak pepagi dah nampak makan sedap2 huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. Drooling nya cupcakes tuh Cici!. Nyums..nyums... Makan cupcake pun ade table manner gak eh? buat video please...selalu I main makan jer ikut suka hati. Hahaha!!!! Hurmm...Mieza a.k.a Kechik tuh I dah pernah jumpa masa masak-masak Maggi tuh tapi tak dan nak borak-borak ngan dia. Hopefully nanti boleh jumpa lagi.

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaaaaaaa! And bestnyaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  6. sukaaa..kena gi jg..Atria baru belum pergi lg...

    ReplyDelete
  7. omg!!! i tak pernah dengar tea verandah. i am sooo old school. huhu

    ReplyDelete
  8. but nice sharing, maybe lepas ni saya boleh drop by kat sini

    ReplyDelete
  9. Your message, "Told ya, this is nice place to lepak-ing with girlfriend."

    But i don't hv any gf then how to lepak there. Lepak with u?

    ReplyDelete
  10. New Diet Taps into Innovative Plan to Help Dieters Lose 23 Pounds within Only 21 Days!

    ReplyDelete
  11. Looking for the Best Dating Website? Join to find your perfect date.

    ReplyDelete

Post a Comment