Family Day 2017

CNY Lunch At Bunga Raya Restaurant, Royal Lake Club

Holla you alls.
 
Office you all dah buat CNY Lunch ke? This year office I ni lambat sikit. Tapi takpelah better late than never. I ni bab makan makan I pergi je. Transport semua provided. kahkah
 
So our lunch is at Bunga Raya Restaurant, Royal Lake Club. I think last 2 years pun kat sini. Sini bukan buffet ye, jenis dia hidang, makan cepat cepat pastu dia angkat T_T
 
kami VVIP tu sampai lambat -_-
The event comitte siap buat seating arrangement. Which is masing masing akan terpisah dari geng masing masing. hadoiyai. I don't think this is applicable for us, receptionist since kita memang liaise dengan semua orang. Sapa tak kenal I, rugi lah ko . hahaha
 
Teringat zaman sekolah, kita kena duduk asing asing sebab nak bagi mingle around dengan bangsa lain. adoi
 
Okay dipendekkan cerita I kena duduk bertentang mata dengan Big Boss. Hilang selera iolls. hahaha. Tapi I pancarkan jua senyuman termanis, mana tau dapat naik gaji 18x tahun ni. and gambar tak banyak this time, sebab I is SEGAN!
 
Okay start with baked beans lepas tu Lau Sang . Lepas tu this soup as appetizer. sedap uolls. Ni Seafood Soup kot. slurpp!
 
yummeh

This is our main course.
 
They served the Roasted Chicken. My boss said, chicken is quite famous for Chinese wedding because not so many people can afford duck. Yes sedap!
 
Lepas tu Thai Sauce Fish. Very crunchy. Masa ikan tu datang, Big Boss I dah cakap he just ate fish yesterday, so pls help yourself.
 
Kami masing masing borak tapi mata stare kat ikan. hahaha
 
"ohh I think you guys want to eat this but don't know how to cut"
 
hahaha kami sengih je. Dia potongkan untuk kami. Kemudian Butter Prawn and vege .
 
Abit disspointed, I was waiting for Chinese Fried Rice (usually dia serve last) tapi kali ni ganti dengan Sticky Rice. not bad, rasa udang kering. But I prefer nasi goreng.
 

 


OMG so delicious
Oh close up version of my handsome Butter Prawn. Sedap! Crunchy dia tu ,berebut kami senduk. Tapi tu lah. I tak reti kopek udang pakai sudu garfu -__- udang biasa pun fail, inikan pulak yang macam ni.
 
I makan satu. terasa rugi T_T
 
say HELLO
 
Our dessert ialah Ginger Soup. I imagine dia sedap macam seafood tadi. Baru nak nganga dorang cakap its ginger! terus tak jadi. Tapi dia ada bebola dalam dia, not bad.
 
The kuih apa nama dia ek? Macam ada inti kat dalam. I makan tak habis
 
Last sekali, kami semua bukak Fortune Cookies. So yang tu I punya lah. Happiness babe! hahahah
 
Fortune
sampai office around 3.30pm. Not bad lah naik Uber. cepat and murah. RM 8 je. Kawan I amek cab kena RM 16 =_=


Comments

  1. kenapa buat waktu kerja,
    ponteng ye.

    makanan nampak best2

    ReplyDelete
  2. aduh2 makin berkeroncong perut akak nengok segala menu yg ada dik oiiiii

    ReplyDelete
  3. Ofis mek tk buat tahun ni. Buat lion dance je --' untung kau babe dpt merasa semua benda tu :)

    ReplyDelete

Post a Comment