Family Day 2017

Day 12: Pengalaman Seram

Seram in term of apa ye?
 
Okay I ni takde pengalaman jumpa hantu ke apa and I never wish for it. Jadi seram yang takde seram mana lah.
 
Cerita 1
 
Kekadang I pergi sekolah dengan boyfriend tapi dia ni mangkuk yang malas pergi sekolah. So night before ni dah gaduh. Pagi esoknya I malas nak ajak dia pergi together (my dad hantar around 6am). Rumah dia tingkat 5 kot. I tingkat 1 tepi tangga.
 
Then time kat carpark, I nampak dia turun dari tingkat 2 sambil menjeling kat I. I nak menyumpah lah pehal ko jeling jeling hahaha. Kalau ikut logic, nak taknak dia akan lalu kat depan rumah I. kebetulan my mom memang depan pintu tengah melambai I.
 
I kelam kabut naik and tanya mana mamat tu? Mak I cakap maan ada lalu. I macam blur lah. Okay takpe. so I assume dia naik balik ke apa ke.
 
Then balik tu I menggedik jap kat rumah Mama (mak dia lah) tanya kenapa dia bangun awal sangat. And mama said, " eh mana ada , dia dah dekat 7.30am baru bangun. Punya payah nak kejut"
 
Fuhhh. so siapakah yang menjeling I dari atas tangga itu?
 
Cerita 2
 
Okay I pernah stay kat satu tempat, kita panggil kem je lah ye. Situ banyak kes histeria. Kira first time I nampak orang terjerit jerit depan mata oi. Even dalam Musollah pun boleh kena rasuk.
 
I apa lagi, menangis lah. Lepas tu kena marah dengan one of the Ustaz sebab katanya kalau kita lemah, benda tu akan masuk dalam badan kita. So kita kena buat buat kuat
 
Kena kacau lain takde, tapi macam ada bunyi ketukan kat tingkap.bertalu talu. Tapi kami gosok gigi ke kencing ke semua bersama sama >,< gila kau nak pergi sorang. takde sapa berani okay.
 
oh ada lagi. Nampak ular hitam masuk asrama kami, lepas tu cari tak jumpa. dia lenyap begitu je. fuhh
 
Cerita 3
 
Ni tak seram hantu ke apa tapi bagi I sangat mencemaskan.
 
I accident motor masa sarat mengandungkan Maira. Ni kira seminggu @ 2 weeks  before czer date lah. Anjing tu lah, orang dah slow bagi dia lintas , dia stop. Ocin nak lajukan motor balik, dia pun lintas. Kami langgar tang bahu kot Lost balance and jatuh terseret
 
my concern mestilah pasal baby je. ada this guy tolong angkat Ocin. Pastu dua dua tercengang tengok I  macam blur nak angkat ke tak. dorang biarkan I terbaring kaki terhempap motor. kahkah. hampeh
 
 
Dalam cab, I dok fikir baby je. I asyik check ada darah ke tak ke. kelam kabut doc ajak scan blabla sekali doc kata baby okay. active je kat dalam tu. =_=
 
 
okay so pada I itu je lah yang agak menyeramkan . selain dari bau labor room lah .hahahahha

Comments

  1. Bhya giler cite last tu. Tapi memang la kan, mesti pkir pasal baby je :)

    Yg dua lg kat atas pun seram jugak ;)

    ReplyDelete
  2. mmg seram ketiga2 cite nih...

    no 1 ngn 2 yg berkaitan makhluk lain ni mmg blh bt ngigau...
    seram no 3 tu... lagi lah ssh hati

    ReplyDelete
  3. Aih nombor satu tu i boleh terbayang pulakkkk....

    ReplyDelete

Post a Comment