Movie Review: Raees (2017)

You all minat Hindi movie tak?
 
Last week I berpeluang join prescreening movie terbaru- Raees. One of the main factor yang attract I untuk tengok movie ni haruslah pelakon utamanya- Shah Rukh Khan
 
 
 
Don't worry guys.Ini bukan macam typical Bollywood movie yang penuh dengan khayalan, si gadis anak orang kaya si jejaka orang miskin, bapak tak suka, perkahwinan tak direstui. Ini lebih kepada realiti kehidupan
 
 
 
Film ni ada unsur kekeluargaan, thriller, kasih sayang dan politik. Okay jom baca sinopsis cerita
 
Berlatarbelakangkan tahun 1980s to 1990s di Gujarat, India. Film ini menceritakan bagaimana Raees (SRK) membina empayar perniagaan arak (yang ketika itu menjadi barang terlarang di Gujarat) bersama kawan kawannya sehingga menjadi seorang yang berjaya dan dihormati. Personaliti Raees yang bijak, baik hati dan bersifat melindungi membuatkan dia dipercayai oleh penduduk setempat. Dia juga bijak mengendalikan perniagaan dan menyelesaikan semua masalah yang timbul. You can also see the beauty of true friendship. Bersama di kala susah dan senang. Sama-sama jatuh dan bangun kembali dari kecil hingga dewasa
 
Konflik berlaku dengan kehadiran seorang pegawai polis yang komited dengan tugasnya dan tidak menyokong rasuah. Pelbagai cara digunakan untuk melumpuhkan empayar Raees. Selain itu, Raees juga terpaksa bersaing dengan beberapa orang lain yang juga menjalankan perniagaan yang sama. Mereka cuba menjatuhkan antara satu sama lain demi mencapai impian dan merebut kuasa.
 
 
 
Jadi, you all wajib tonton film ni.Berjaya kah pegawai polis tu melumpuhkan empayar Raees? Mampu ke Raees bersaing dengan pesaing - pesaing yang sedia ada?
 
Cerita ni memang penuh dengan konflik. Tapi jangan risau, jalan cerita tak flat pun. Masih diselitkan babak humor dan sedikit suspense. I would say this is must-watch movie sebagai pembuka tirai 2017. Pasti takkan menyesal!
 
I nak pergi tandas pun tak jadi tau. Takut terlepas part part best. Setiap scene akan buat you all curious apa akan jadi seterusnya BEST!
 
Film Raees ni dah pun berada di cinema 25th January 2017. Jom cepat cepat serbu cinema berhampiran
 
Toodles, xoxo
 
Pssst.. selain SRK, I rasa macam tersuka pulak kat pegawai police tu. I rasa dia cool je. hahaha. Oh btw thanks to Anteanna Entertainment and Is(http://khairuliskandartajuddin.blogspot.my) for this opportunity. and thanks my lovely sister Aqalili teman akak T_T


Comments

  1. dah lama tak layan citer hindi..tapi kalau SRK berlakon mesti best..hihihi

    ReplyDelete
  2. mcm best je kan.. tingin nk tgk.. citer mcm ni lagi dari layan citer cantan cintun..hehe

    ReplyDelete
  3. wahhhh mcm nk tgk jgk lah... akka ni kalu ada SRK mmg tak blh tak tgk... dia tu mcm ada aura, walaupun ada hero muda2 lain tp akak ttp minat dia

    kadang cite2 mcm ni yg bkn mcm tipikal bollywood seronok di lyn, cuma kadang ending tu sedih la tak hepi ending mcm cite biasa2 kan...

    ReplyDelete
  4. wahhhh...ruginya tak pergi...jeles jeles..hehe

    ReplyDelete
  5. I minat cite tamil... Tapi tengok trailer dia macam best la pulak. Lagipun dia bukan typical hindustan tu, mesti best.

    ReplyDelete
  6. Filem ini ramai gak yang bagi feedback yg positif.. nak kena tunggu yg clear baru tengok. hehe

    ReplyDelete
  7. ada chance ajak asben g detim dekat panggung wayang.

    ReplyDelete
  8. Best jln crita ni babe ! Bile la agknya i dpt tgk --'

    ReplyDelete

Post a Comment