Family Day 2017

Spacious Swimming Pool Di Teluk Batik Holiday Apt,Lumut

hollaaa
 
Last weekend I pergi Lumut. Kononnya nak avoid bad traffic kat Melaka. hamek kaw. dah nama public holiday, kat ceruk mana pun still jem okay.
 
I choose Teluk Batik Holiday Apt. What can I say ye. Spacious swimming pool. yes kalau takde crowd I rasa I pun dah jadi dugong duyung dah.
 
 
 


happy kids!
Seminggu sebelum pergi I dah doa siang malam, janganlah hujan. Kesian lah bebudak tu. I dah promise swimming blablabla. Tu baju baru rasmi tu baju lama semua tak muat =.=
 
Mula mula I beli both them size 4 years old, I takut Maira longgar. sekali sempit oi. Kena tukar ke size 5 years old -.-
 


happy baby!
Pool memang luas. Macam I cakap lah , kalau bukan sebab crowd , I dah join terdampar di tepian dan berenang renang di pertengahan. wah gitchew
 
tapi takde lifeguard. Kalau Mahkota Apt, nampak je tak pakai swimming attire / watershort terus kena PRITTT!!! cuma boleh masuk kolam kids je pakai baju biasa. tapi kat sini slumber je bebudak macam pakai baju tidur terjun kolam -,-'

 
 
Betul betul dekat dengan cafe. I tak amek pakej breakfast. Boleh lah you all sambil bercinta dengan makanan, sambil perhatikan bebudak mandi manda
 
See besarkan. Actually yang swimming pool adult tu,makin lama makin cetek. Jadi kalau kids yang melonjong panjang, bolehlah pindah ke sebelah sana.
 
Apa pun bebudak happy sangat and nasib baik makan pujuk nak balik. Budak happy, mak budak pun happy.

mermaid maira

Actually kalau you all bukan tinggal di sini tapi nak swim kat sini pun boleh. ada bayaran lah of course tapi I lupa nak snap -.-
 
ada 3 management di tempat yang sama. Maybe sebab tu lah penuh kot kalau public holiday. Receptionist kata selalunya tak macam ni
 
Teluk Batik Resort
Teluk Batik Holiday Apt
Teluk Batik Virgo Resort
 
Apa pun, berbaloi untuk repeat swimming pool again. yeayyy!
 
I nak cekik Ocin sebab dia amek gambar tak clear. so daripada tengok muka sendiri bintik bintik baik I B&W kan terus. cis!
 

Comments

  1. Memang besar betul la pool dia! Tapi orang pun ramai.......

    ReplyDelete
  2. selalu kalau nak swimming bagai ni, mommy lah insan terasing. 😂

    ReplyDelete
  3. Bestnya babe ! Memang family time ue menjadi kali ni :)

    ReplyDelete

Post a Comment