Teluk Batik Holiday Apartment

 
Hari tu I menghabiskan masa di dalam kereta Teluk Batik.  Apa pun tak sangka area sana pun jem. Kami sampai around 8pm and laluan keluar sesak!
 
Receptionist kata selalunya tak macam ni. Ni maybe sebab public holiday and tu waktu dinner. Luckily kami makan siap siap baru pergi hotel
 
Receptionist SANGAT PERAMAH
 
Kalau lah management Teluk Batik Apt baca, silalah bagi point extra kat dia. she's Chinese tapi sangat fasih dengan Bahasa. sangat peramah and explain detail sampai penat kepala I angguk sebab faham. hahaha
 
susah tau dapat receptionist yang peramah. Selalunya kemain jeling kita atas bawah macam dia punya appa punya hotel juga. poddah cit!
 
apa pun I agak confuse sikit. Dia siap bagi I pelan lokasi lagi suruh drive sampai kemana, nampak atap(awning) hijau sila loading luggage di situ, kemudian jalan ke lift sampai tingkat 2. keluar je dari lift, first thing sila tengok warna tile. (sama warna dengan keychain)
 
 
1 thing yang best, hall dia besau kau. ( sorry takde gambar. terpegun sangat) so agak agak nak berparty ajak kazens lepak okay lah kot.
 
Sebab dah ditulis di situ  jika dapat tahu apartment dihuni lebih dari 4 orang, mereka akan kenakan charge rm50/per person.
 
OKAY! ehem ehem
 
 
 
 Meja and almari memang banyak drawer. senanglah kalau memang plan nak tinggal lama. Tapi bagi yang 1 malam je macam I ni letih nak check 1 per 1. Mana tahu bebudak ni selit apa apa kan
 
the mirror

 
 
 
the hallway

 
 
tak sempat ambil gambar masa takde barang hahahaha

taraa ! ni la pantry dia. I tak sempat ambil gambo sofa sebab I terlalu err terkejut -,-
 
 
the pantry! tu kerusi meja makeup
 
last year picture :D
 
buang sampah sendiri nok! btw I tak try pun cafe dia, tapi macam murah sangat. Nasi Goreng Kampung RM4.80? murah hokey.
Okay lah just nice. Ni pandangan peribadi I lah. mungkin masa I pergi I dapat unit begitu dalam keadaan begitu. I tak kata tak best langsung. Just nice lah. Mungkin pandangan kita berbeza :) I tak demand pun, yelah pandangan and cara kita berbeza. ada yang jenis tak kisah tidur atas lantai pun.
 
 
Yeay!
 
- hall besarrrrr
 
- tak berhabuk
-ada bathub
 
- ada Njoy
 
-banyak unit
 
- main door/sliding door elok. (ada hotel yang pintu rosak. takde safety langsung)

-parking banyak and mencukupi walaupun sampai malam, still boleh dapat dekat dengan lift
 
-RECEPTIONIST and service staff helpful

- ada wifi dalam apartment ye!
 
-scenery! dikelilingi hutan yang menghijau. sapa pencinta alam memang syurga dunia la!
 
Nay!
- SOFA! keras T_T Ni sofa jenis lama. Okay tak kisahlah. I jenis duduk henyak bontot. Ko boleh imagine time henyak tu, terhenyak kat kayu! T_T huwaaaaaaaa isi sofa dah hilang, ada kayu bingkai/rangka je kat dalam tu
 
- hall besar sebab takde meja makanT_T nak duduk kat sofa keras, nak duduk kat katil mak marah T_T so makan berdiri, boleh?
 
-amenities ialah; sabun buku, shampoo, kopi premix apa entah.
 
-tilam .. err spring terkeluar
 
 
- takde line langsung. Kami pakai Maxis . Yang lain taktahu lah. susah nak call each other -,-
 
-takde tong sampah dalam toilet? lupa nak letak or memang takde? yela kami memang sentiasa bawa plastic sampah sendiri tapi macam pelik lah pulak sebab hotel bajet pun selalu ada -,- ke memang cara begitu taktahulah
 
Will come back? errmm okay lah. will come back one day sooooooon. again, service staff terbaik!
 
yeayy our first 2017 photo
*notakaki: pheww penat typing and undo tau. susah mencari ayat yang jelas dan sesuai. dulu dulu bila I review itu ini orang cakap macam diva you alls, semua nak high class pergi 7 star hotel ler. boleh pulak kan. ni pandangan peribadi I je. mana tau management tak tahu spring tilam dah terjojol =.=


Comments

  1. Okey ni Cici. Betul lah you kata sebab pandangan peribadi kan. Lagi satu for me, expectation orang memang lain-lain tak sama. Ada orang maam tak berapa kisah sangat dengan shower yang susah nak control kepanasan / kesejukan nya. Ada orang very particular bab macam tu sampai tak nampak bende best yang lain. Apa pun review ni memang boleh tau you cuba buat yang terbaik kan. Good job beb!

    ReplyDelete
  2. Betul babe. Pndangan peribadi sbb experienced sendiri. Ade org time dia pegi elok smua, kadang tk elok :)

    Review cam ni yg mek suka :) sbb jujur and experienced sndiri.

    ReplyDelete
  3. Ini dikira review yang bagus la ni. Tilam sofa keras apa semua. Tak kisahla sebab pandangan dan pengalaman sendiri 😊

    Tiles and keychain warna sama tu nak tergelak.. hahahah

    ReplyDelete

Post a Comment