Family Day 2017

Ash 5 + 6 Month Injection- Klinik Kanak Kanak Dr Ong

Baru nak update. Ash dah bujang dah pun. eh hahaha
 
 
 
So last few month I bawa Ash untuk injection 5 month. Dr Ong tanya Ash ni memang 5 month ke atau dah lebih. Time tu dia dah 5 month 2 weeks kot. So Dr Ong kata combine sekali dengan 6 month injection.
 
Soalan pertama I ialah. "how much?"
 
ahhaha
 
Tapi quite cheap , duh.
 
5 Month- RM 170
5+6 Month - RM 190
6 Month- RM 65
 
So baik ambil yang combine kan. jimat pun jimat. hehehe
 
But I think Ash tak berapa suka Dr Ong. hahahah
 
As usual, before injection, Dr akan pastikan semuanya okay. Check perut, heatbeat etc ect
 

ukur lilit kepala. and seperti Lihin & Maira Doctor cakap 'big brain'. hahaha



Dulu masa checkup Maira, kami masuk ramai ramai -__- Lihin bukan main suka main benda alah tu.
 



See atas meja pun penuh dengan mainan. nak attract budak kan. Tapi Ash tak heran. Dia melalak >,<


 
Doctor bersedia dengan bunyi bunyian

 
 
Pasal mild ekzema, Dr Ong kata nothing to worry. sangat mild and tak perlukan medication.Its more to dry skin. Cuma sapu dengan moisturizer (hamboi kau) and soothing cream so kulit tak kering.
 
I tanya semua benda. Kenapa itu kenapa ini blablabla. Doc gelak gelak and cakap
 
"takpe , sekarang dah besar sudah handsome "

Amboi , Lihin and Maira tak pernah terima pujian. Dr Ong minat dengan Ash ye. ha tu lah si Ocin dok cakap Ash tak handsome. hahah

Ash punya tangisan memang dahsyat and I dont know why. Tapi overall okay lah and total bil-
RM 198. I think RM 8 tu untuk ubat demam. standby.

Now Ash dah genap 7 bulan. tak start makan pun lagi -__- bilalah Mommy nak rajin rebus epal ni. hahaha

Thats all

Toodles, XoXo


Comments

  1. kalau amik injection ngn swasta mmg agak mahal tp bg akak berbaloi je... tak pyh tunggu berjam2.... doktor cek pun teliti

    geram nengok perut dia

    ReplyDelete
  2. Julia pun check up anak kt swasta...doktor yg sama juga...best ash doktor puji2 hehehe good boy

    ReplyDelete
  3. kira ok la kan combine. Naseb baik dpt combine babe. Klau misi gov mesti mek dh kne mrh sbb lewatkan injection ank 😴

    Smoga ash membesar dengan sehat 😊

    ReplyDelete
  4. Banyaknya toys atas meja tu! Lebat betul rambut Ash. Semoga sihat2 shj hendaknya ya 😊

    ReplyDelete

Post a Comment