Enjoy Di Sunway Lagoon

One week before kids dah tuntut janji. mandi kolam lah apa lah.
 
Actually I datang untuk event (will update later), so lepas event apa lagi. Kecebur lah kan. Quite nervous sebab ni FIRST time mandi pool without Atuk Nanny. boleh ke I handle ? ke kids tu yang handle I nanti? ahhaha
 
Okay first kita terjah Surf Beach ni dulu. Last 3 years I datang, pool ni tutup. Agak frust since this is one of the main attraction lah kan.
 
My previous entry- Sunway Lagoon With Le Familia
 
 

Kat tepi tepi tu ada pasir. so err Maira campak pasir dalam mata Lihin. adoi -_- dia ingat kelakar agaknya. menangis si Abang. ingatkan serik tapi lepas tu nak main lagi.
 
Penat I bersilat sorang sorang


By the way, if you guys are wondering kenapa I bersilat sorang sorang? Where is my beloved heart and soul Mohd Ocin, tuuu kat situuu

cuci mata kau ye -__-
The weather memang super duper hot. Tapi demi anak I layan je lah. Kalau tak, memang mustahil lah I nak berdiri tengah panas ni. silap silap I bawak payung. HAHAHHA. 

 
I see,
 
I think my husband yang enjoy lebih.


 Almost 1 hour at Surf Beach, we decide to go to Wave Pool pulak. Ni pun my favourite. selalu nak goyang kepala ke partay ke, selalu kat sini lah kan. 



Their favourite spot dah tentunya bawah tempayan tu >,< I try my best taknak basahkan rambut I, tapi terpaksa jugak. grrr.
 
kesian ada yang terkejut sampai melompat. Maybe diorang tak expect air tempayan tu akan jatuh kot. hahahah
 
Btw di IG and Facebook I ada share few video Maira and Lihin
 


Lihin sibuk nak dekat dengan stage . ada dance dance lah D.J lah apa lah. Tapi agak dalam, I sendiri tak reti berenang. so Ocin bawak dia.Ada video dia menyelam. Bukan main kau!
 
By the way, masa tu ada Sexy Dance Contest. 3 girls from Portugal(I think la), Batu Pahat and Indonesia. so masing-masing tunjuk dance skill masing masing.
 
The winner goes to...
 
the girl from Batu Pahat
 
wuhuuu

 
so after bermain ombak, kami pergi dekat River tu (dont know whats the name). Kat sini tak snap pun, cuma amek video but its too long sampai I tak boleh download.Maklumlah space ada 16gb je ,sobs.
 
Lihin request nak main taman. Okay, layan.
 
Time ni I dengan Ocin dah nampak muka each other macam Nasi Goreng dah. super hungry




So after drama and few scene kami pun pulang. Memang super hungry semua jalan laju je.
 
Lihin mengada je nak dukung. Tak larat jalan. poor boy. My baby girl jugak tabah jalan terkedek-kedek.

vegetarian resto , guys

dah lama I teringin nak naik. Tapi mommies yang lain duduk je. hahaha btw Ocin melayan Maira naik slides ni

setiap tempat ada signboard macam ni. wajib ada! sebab Sunway ni besau gila. letih menapak.


sini ada banyak pilihan makanan. Tak perlu risau kelaparan. Kena risau poket je. hahahaha

wajib each time datang. macam pergi overseas pulak


 Kami balik dalam 5pm macam tu. Maira dah legam dah. Lupa pulak nak beli sunblock for kids.
 

Overall, everything was super good and we had so much fun. Pergi theme park / waterpark lagi yang besar macam Sunway Lagoon ni memang rasa tak puas. Sehari memang tak dapat cover semua benda. Rasa nak datang tiap minggu je.
 
Budak budak ni buat perangai , I think sebab dah kepenatan. Kami singgah Pappa Rich SS15 sebab lapar nasi yang teramat. Lihin nangis nangis taknak turun kereta, so on air cond for him lah
 
okay tengok muka Maira , sementara tunggu Ocin amek kete
 
muka lapar teramat
Toodles, Xoxo
 
Psstt.. Thanks Sunway Lagoon.


Comments

  1. Seronoknya main air tu. Ana belum lagi berkesempatan main water park di Sunway. Last time setakat main dekat park dia je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah main kat theme park. tak minat benda ekstremmm

      Delete
  2. wah seronoknya hihihi sis di tag
    http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/03/sunshine-blogger-award-ucing-kadayan.html

    ReplyDelete
  3. pergi sabtu bebaru ni tp tak jelajah semua.. balik rumah lenguh lengan kaki betis peha.. huwaaa

    ReplyDelete
  4. Pergi jeljah semua gak..memg enjoy habis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn . si kecik besau sikit, baru syok main

      Delete
  5. Mek last pegi when mek was 5 / 6 cam tu lah. Sampai laaa ni tk pegi lagi. 🙄

    Dh ade ank dua ni lagi laa nk kena tunggu besar. Pastu bru bleh berjimba kat sunway, kat genting 💃🏻

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehb betol Mek. budak kecik baby ni tak syok sangat. taktahu main apa. kita yg penat kena pegang je

      Delete
  6. Wahhh..baca ni and tengok each gambar memang layan sangat yer budak-budak. I kalau husband I takde and nak bawak this kind of place memang I surrender la babe. HAHAHA! Kesian dia lapo smpi muka yang comel pun jadi nampak nasi goreng. Nasib bukan lempeng. Kang rasa nak lempang. HAHAHA..ok, apa I merepek ni. Bye..bye..jangan maraaaa~~~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. I pun mampu bawak 2 ketul je. tu pun dah pengsan. hahaha. erk -_- lapau gila babe.

      Delete
  7. Btw cici, cantik baju swimming maira. Biasalah budak2 lepas main air memang kebulur.. Hm i sendiri tak pernah pergu sunway lagoon. Hahahahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan. kami pun kebulur. ohh really? ye la you adaa swimming pool sendiri lagi syok mandi kat umah je babe

      comell kan. from Cotton On Kids babe. banyak lagi corak babe.

      Delete
    2. Yeke.. serious comel gila. Ig u apa? Lupa nak tanya... Nak tengok gambar budak2 tu. Hahah.

      Delete
    3. @cicocin babe. followw meee. i will followww you hahaahha

      Delete
    4. Aikk ada lah. public lagi.

      www.instagram.com/ciciocin

      Delete
  8. Oh ciciocin... tertinggal 1 i la cici ��

    ReplyDelete

Post a Comment