Family Day 2017

My Birthday Wishlist With Shopback

May birthday is coming on June 2nd, so let me jot down my whishlist. Mana tahu ada yang confuse nak belikan I hadiah apa kan
 
 
1- Penginapan Hotel
http://www.booking.com/hotel/my/vivanta-taj-rebak-island.ms.html?label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaKEBiAEBmAEbuAEGyAEM2AEB6AEB-AELqAID;sid=ae1f5161646f8f78373bf7cdb7a00ab3;all_sr_blocks=2577303_89673343_0_1_0;checkin=2017-04-05;checkout=2017-04-06;dest_id=900040048;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;highlighted_blocks=2577303_89673343_0_1_0;hpos=2;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srfid=07240571bc67e4fa38a573c7d572f977a5b1a1f8X2;type=total;ucfs=1&


Yes, penginapan di Vivanta by Taj-Rebak Island Langkawi ni adalah salah satu whishlist I. I kan suka teroka hotel so ni salah satunya. Kalau tengok dari dalam gambar dah terasa ketenangan tepian pantai, dengan resort ekslusif. walawehh. syurga dunia!
 
Excited tak? Kat Booking boleh dapat harga murah tau. Boleh click gambar untuk maklumlat lanjut
 
 
2- Travel Bag
 
 
http://www.lazada.com.my/giordano-ga9501-28-inch-unbreakable-pp-hard-case-trolley-pink28inch-2833919.html?rb=5230
cantik nya warna
Haa nak pergi travel, ni lah paling penting. Lagi pulak I kan nak bercuti ala-ala diva , bag pun kena diva uolss!
 
Okay I berkenan sangat dengan bag ni sebab warna dia sangat comel macam marshmallow . I kan suka warna macam tu. Selain pink, ada jugak 2 pilihan warna lain. Bagus kan?
 
Pada I ciri-ciri keselamatan yang ada pun bagus. And one more thing, Giordano ni one of my favourite line jugak. hehehe
 
Kalau you all berkenan, feel free to visit Lazada. Kalau nak address I bagitahu. err hahahhaa
 
3- Swimming Suit
 
http://www.lazada.com.my/2mm-rubber-women-scuba-wetsuit-winter-warm-snorkeling-swimwearrashguard-surf-windsurf-diving-suit-swimsuit-long-sleeve-black-9373586.html
Semenjak jadi hijabista ni, I memang takde swimming suit. Payah betul nak cari.
 
Sekali tengok kat Lazada, wah banyak rupanya pilihan. Cantik cantik pulak tu
 
I prefer warna hitam. Rasa lebih sesuai untuk muslimah style. Tak gitu?
 
 
4- Make Up Collection
 
https://www.hermo.my/mall/9158-pony-effect-that-girl-holiday-limited-collection?ucf=card-box-mallListing
 
This is one of my favourite makeup collection. Love the color?
 
You all boleh log to Hermo and start your shopping!
 
5- Modern Dress (dinner)
 
https://www.zalora.com.my/jovian-ls-for-jovian-%E2%80%93-edylia-modern-dress-blue-1192887.html
 
Lama dah I aim baju ni. Cantik kan? Ye lah dari designer terkenal - Jovian Mandagie. I love the cutting and the color
 
Mana tau, boleh bawak sekali pergi Langkawi for birthday candle light dinner kan. hiks. Jom shopping Zalora
 
6- Dinner Clutch
 
https://www.zalora.com.my/dorothy-perkins-metallic-flower-pouch-clutch-gold-1226529.html
 
 
OMG I love this clutch. nampak sesuai sangat kan. Barang kat Zalora ni memang menggoda semuanya . Masuk je terus terus saliva drooling.
 
Ha lengkap semua birthday wishlist I. kalau dapat semua lagi complete untuk Birthday Vacation + Candlelight Dinner.
 
You all punya wishlist? Meh lah share.
 
By the way, dah alang-alang you all nak belikan I hadiah daripada Booking.com/ Lazada/Hermo/Zalora, I nak share something yang berguna untuk you all.
 
Pernah dengar Shopback tak? To those frequent-online-shopper, website ni memang sangat berguna. Sambil shopping, sambil berjimat untuk future. Sapa taknak kan?
 
Boleh register di sini- Shopback Website
 
 
 
 
 
 
Okay dah share info berguna tu, jomlah belanja I minum. heheheh
 
Toodles, xoxo


Comments

  1. My birthday is coming july... he he he...

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaaaaaa akak harap tercapai wishlist tuh, akak mampu tgk je sbb huhuhu harga dia perkkkh

    ReplyDelete
  3. Beb! baju tuh lawanyaaa....huhuhu

    ReplyDelete
  4. Hope your dreams comes true dear...cantik la wishlist dia...kenan tang baju ropol tu awwwwwwwww

    ReplyDelete
  5. Travel bag dan makeup collection! 😍
    Betul apa mommy cakap. Kalau Zalora, haih, semua barang rasa cantik je. Habis terbang duit maknanya tu. Hihi.

    Tak pernah dengar pasal Shopback. Nanti kaji. Hii :D

    ReplyDelete
  6. Wahh, all the best! Iday pon ada join shopback blogger contest. Harap-harap kita terpilih antara yang menang la ye. Hehehehe

    Btw, Lazada pon ada buat blogger contest, boleh check link ni : http://www.sayaiday.com/2017/03/lazada-malaysia-blogger-contest.html

    atau page contest : http://www.lazada.com.my/blogger-contest/

    all the best!

    ReplyDelete
  7. Betul, nak cari baju swimming memang susah bagi hijabista hijabista ni.. heh. I pakai baju swimming for men je selalunya..

    ReplyDelete

Post a Comment