Random Thursday: 250517

Nestle Kini Di Shopee


 
 
 
Nestle telah memilih pasaran mudah-alih No 1 di Asia Tenggara dan Taiwan sebagai rakan beli belah atas talian yang terbaru. Pihak Nestle mensasarkan jualan senanyak RM 1 juta melalui jualan makanan dan minuman secara pukal (F&B) di bawah 14 jenama
 
Ini adalah sebahagian daripada promosi pra-kempen yang akan berlangsung pada April nanti yang digelar "Wellness-Together-Gather". Kempen ini yang telah berlangsung pada October 2016 merupakan kempen pelbagai jenama bagi produk nutrisi, kesihatan dan kesejahteraan yang terbesar di Malaysa dan menjadi  kempen e-dagang terbesar untuk barangan runcit. Nestle Malaysia menganggarkan perniagaan e-dagang sehingga RM 500 juta dalam masa terdekat.
 
 
"Nestle adalah salah satu jenama kegemaran ramai yang dekat di hati kita, dari yang kecil hingga dewasa. Kami mahu pengguna menikmati produk Nestle kegemaran mereka dengan menukarkan tabiat membeli secara tradisional kepada membeli belah atas talian sepenuhnya", kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee
 
Menurut Joshua Zhu, Ketua E-Dagang Nestle Malaysia , "saluran e-dagang merupakan salah tu pertumbuhan enjin terbaik dalam Nestle Malaysia. Pengalaman membeli belah Shopee yang unik akan menjadikannya luar biasa untuk usaha sama ini. Kami yakin, kami akan menempa standar baharu bersama".
 
 
Bagi meraikan usahasama antara Shopee dan Nestle , pengguna boleh menikmati potongan harga pada masa yang terhad selagi stok masih ada menerusi Flash Deals untuk produk berikut (Terhad pada 300 unit bagi setiap 'bundle')
 
1. NESTLE  OMEGA PLUS Adult Milk Powder 1 kg - beli 3 paket pada RM 90
2- NESTLE OMGE PLUS Adult Milk Powder 1kg- Beli 1 paket pada RM 39.90 dan dapatkan 1 paket NESTUM 3in1 Original (15 bungkus) PERCUMA
 
3. Memperkenalkan NESCAFE Mountain Wash dalam tin (1 bungkus)
-baharu Shopee Malaysia hanya pada RM 12.90
 
[Tertakluk pada terma & syarat]
 
Selain Flash Deal yang dijadualkan berlangsung atas platform Shopee bermula 12.00 tengahari, rakyat Malaysia akan bergembira kerana Shopee menawarkan jualan murah sehingga potongan 40% bagi produk Nestle lain seperti MILO, NESCAFE, MAGGI, NESTUM dan LACTO KID. Shopee yang terkenal dengan penghantaran PERCUMA ke seluruh negara juga menawarkan perkhidmatan tersebut bagi pembelian RM 25  dalam satu transaksi dan produk tersebut akan dihantar terus ke rumah anda secara PERCUMA.Nikmati potongan harga tambahan dengan kod voucher: NESTLE10 (Tertakluk pada terma dan syarat)
 
Kempen NESTLE X Shopee merupakan 1 titik permulaan. Pengguna Shopee yang menggemari produk Nestle boleh terus menikmati pembelian dengan potongan harga pada masa akan datang.  Pada bulan Mac 2017, Shopee telah merekodkan Nilai Barang Dagangan (Gross Merchandise  Value, GMV) tahunan berjumlah USD 2.5 billion dengan jumlah produk tersenarai melebihi 100 juta unit di rantau ini. Walaupun masih muda berbanding platform e-dagang yang lain di pasaran, , Shopee telah ,melangkaui jumpah 30 juta muat turun di tujuh (7) negara dan  Malaysia penyumbang 2 juta muat turun. Shopee juga mempunya lebih 2 juta pengikut media sosial di rantau ini yang aktif berinteraksi dalam aplikasi tersebut.
 
Aplikasi Shopee boleh dimuat turun secara percuma di Apss Store atau Google Play. Layari www.shopee.com.my untuk maklumat lanjut.

Comments

  1. byk nya potongan harga shingga 40% ?? menarik tu =D

    ReplyDelete
  2. syoknyaa... senang beli online jer tak payah keluar2 kannn

    Jemput singgah ke blog MamaJue

    ReplyDelete
  3. Wooo...
    TAkyah gi Giant dah pasni..

    ReplyDelete
  4. Wahh senang lah lepas ni nak beli apa apa :)

    ReplyDelete
  5. Eh senangnya! Thanks for sharing, cici!

    ReplyDelete
  6. Wife saya pun tahu pasal shopee bulan 3 lepas sebab mak wife suruh beli tudung. Wife survey2 online jumpalah shopee. Wife pernah beli tudung kat seller tersebut kat 11street. Kat shopee lagi jimat harga yang lebih murah + free postage. Lepas beli tudung terjebak beli barang2 lain sambal hitam, pekasam daging, sambal garing etc. Adik ipar pun sama kirim suruh beli barang petpet, Ivmist, Jerslin Oil, Milo etc. Banyak jugak membeli di shopee sejak tahu kewujudannya. Best platform shopping online selain Lazada dan 11street.

    ReplyDelete

Post a Comment